Otthon is nyert az Eger, készülhet a döntőre

Vágólapra másolva!
2012.04.12. 20:04
null
Gerendás György együttese megvédheti címét (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Kedd esti szegedi győzelmét követően az Eger csütörtökön hazai pályán is megverte a Tisza-parti csapatot (10–9-re) a férfi vízilabda ob I elődöntőjében, ezzel bejutott a bajnoki fináléba.

Az Eger a döntőért, a Szeged az életben maradásért küzdött a vízilabda bajnoki elődöntő második mérkőzésén a hevesi megyeszékhelyen. A komoly tét mindkét oldalon rányomta bélyegét a játékra, az első negyed első fele nem sok sikeres támadást hozott, amikor kellett, akkor a két kapus is a helyén volt. Az első gólra így több mint 4 percet kellett várni, Biros Péter ejtette át Baksa Lászlót, vezetést szerezve a hazaiaknak, majd másfél perccel később egy ziccert is értékesített. Megnyugodhatott az Eger, és meg is tette, a negyed vége előtt még Kevin Graham is betalált, Szécsi fogott egy ziccert, extázisba hozva ezzel a hazai szurkolókat, tovább keserítve a vendégeket. (3–0)

A második felvonás első percében megtört a szegedi gólcsend, Molnár Tamás lövése kipattant Szécsiről, egyenesen Joseph Kayes kezére, aki gyors mozdulattal a kapuba terelte a labdát, de két perccel később a háromszoros olimpiai bajnok sem rontott, visszajött a meccsbe a Szeged-Beton. Olyannyira igaz ez, hogy a 13. percben, Aljosa Kunac gólja után már döntetlen állt a táblán, s bár Hosnyánszky távoli bombával ismét vezetéshez juttatta az Egert, érezni lehetett, hogy a hazaiak nem mennek el olyan könnyen, mint az elején. Hatalmas csata folyt a vízben, kisebb adok-kapok minden támadásban volt a támadó és a védekező párok szinte mindegyikénél. Két perccel a térfélcsere előtt ismét az új-zélandi Joseph Kayes talált a kapuba, megint egyenlítve, majd újból Hosnyánszky, most a változatosság kedvéért svédcsavarból, 6-7 méterről talált a kapuba. A végére azonban még maradt válasz a vendégoldalon: Török Béla is feliratkozott a gólszerzők közé. (5–5)

A térfélcsere után Kiss Csaba góljával először vezetett a meccsen a Szeged-Beton, s bár esélye volt arra, hogy növelje előnyét, ehelyett az Eger Binder Szabolcs góljával egyenlített. Minimális különbséget sem lehetett felfedezni a két csapat között. Sokáig nem is találta egyik fél sem a kapuba vezető utat, majd Aaron Younger a szegedi, Kevin Graham az egri gólok számát toldotta meg egyel, a negyedik negyed előtt pedig Kovács Gábor a hazaiakat juttatta minimális előnyhöz. (8–7)

Molnár Tamás hat perccel a vége előtt egyenlített, majd Biros Péter kapufája és egy elhibázott szegedi támadás után Kevin Graham újabb góljával az Eger állt továbbjutásra, de csak másodpercekig, mert Török Béla egyenlített. Pörögtek az események, ha nem is eget rengető színvonalú, de rendkívül küzdelmes és izgalmas meccset élvezhettek a nézők. Alig kevesebb mint három perccel a vége előtt Varga II Zsolt góljával ismét a címvédő egrieknél volt az előny. Sőt bőséggel akadt esélyük arra, eldöntsék a mérkőzést és a továbbjutást, de nem éltek vele. Az utolsó perc a Szeged támadásával kezdődött, emberelőnyt kaptak a vendégek 40 másodperccel a vége előtt, de Joseph Kayes közvetlen közelről Szécsi Zoltánt találta el, így elmaradt az egyenlítés. (10–9)

Az alapszakaszt az utolsó fordulóig vezető Szeged-Beton ezzel a vereséggel lemaradt a bajnoki döntőről, míg az Eger sorozatban hatodszor játszhat az aranyért és először védheti meg címét. Az elődöntő másik párharcában a Honvéd 1–0-ra vezet a Vasas ellen.

A SZEGEDIEKNEK NINCS MIÉRT SZÉGYENKEZNIÜK


FÉRFI VÍZILABDA OB I
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
ZF-EGER–A-HÍD-SZEGED-BETON 10–9 (3–0, 2–5, 3–2, 2–2)
Eger, Bitskey-uszoda, 2400 néző. Vezette: Juhász Gy., Fekete B.
EGER: SZÉCSI – Bátori, BIROS 2, HOSNYÁNSZKY 2, Varga II Zs. 1, GRAHAM 3, Bundschuh 1. Csere: Seman, Binder, Kovács G. 1, Gerritse, Mezei.
SZEGED: Baksa – Hegedüs G., Somogyi, Bálint G., MOLNÁR T. 2, Kunac 1, Kiss Cs. 1. Csere: Turzai, TÖRÖK 2, Younger 1, KAYES 2, Juhász Zs., Lehmann
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 11/2
Kipontozódott: Gerritse (27. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az Eger javára
MESTERMÉRLEG
GERENDÁS GYÖRGY, az Eger edzője: – Ez kicsit hasonlított az első mérkőzésre, az elején mi voltunk jobbak, majd feljött a Szeged. Akkor el tudtunk menni, most nem. Számítottunk erre, készültem rá, hogy borzasztó energiákat mozgatunk meg, ezért féltem kicsit, hogy a jó, eredményes támadójátékunk megmarad-e. Hál’ Istennek megmaradt.
VINCZE BALÁZS, a Szeged edzője: – Ezt az elődöntőt nem csütörtökön, hanem kedden veszítettük el. Ha hasonló tűzzel, győzni akarással játszottunk volna, mint ezúttal, akkor nyerhettünk volna. Szívesen jöttünk volna Egerbe, hogy befejezzük az elődöntőt, de sajnos nem ebben a formában, ahogy végül történt…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik