Női vízilabda: nem készül külön a vl-meccsre a válogatott

Vágólapra másolva!
2020.02.20. 10:58
A hollandok elleni keddi világliga-selejtezőre nem készül külön a magyar női vízilabda-válogatott, ám Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a győzelem fontos lehet a márciusi olimpiai selejtező miatt is.

A januári Európa-bajnokságon bronzérmes csapat kedden kezdte meg felkészülését a közeljövő feladataira. A kapitány az M4 Sporton csütörtökön reggel elmondta, hogy a héten minialapozást tart játékosainak, akik a kontinensbajnokság után pihenhettek egy kicsit, s most kifejezetten jó állapotban érkeztek a válogatottba.

A csapat a március 8. és 15. között Triesztben rendezendő selejtezőre koncentrál, viszont a szentesi vl-selejtező azért lehet fontos, mert a hollandok szintén ott lesznek az olaszországi tornán, és előfordulhat, hogy a sorsdöntő elődöntőt éppen velük kell játszaniuk Keszthelyi Ritáéknak. Bíró Attila éppen ezért úgy gondolja, hogy a keddi meccs vesztesében „benne maradhat a pofon” a kvalifikációs viadalra.

A szakvezető szerint a trieszti torna két legjobb csapata éppen a magyar és a holland, ugyanakkor az olaszokat sem szabad leírni, ráadásul házigazdaként nagyon veszélyesek lesznek, illetve a negyedik „nagycsapat”, a görög is beleszólhat a két olimpiai kvótáért folyó csatába, mivel az Európa-bajnokság óta erősödött, egyik legjobbja visszatér és új kapitány vette át az irányítást. Abban viszont százszázalékig biztos, hogy a csoportkör utáni negyeddöntőket mind a négy gárda gond nélkül megnyeri és egymás ellen döntik el a tokiói helyek sorsát.

A magyar együttes a szentesi mérkőzést követő pihenőnap után a kanadai válogatottal edzőtáborozik közösen egy hétig. A trieszti torna előtt még az ausztrál csapattal is együtt készül majd.

„Ezzel a két, egyébként topcsapattal tökéletes lesz a felkészülés. Mindent tudunk gyakorolni, amit majdTriesztben kell alkalmazni” – mondta Bíró Attila.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik