MTI 2020.09.28 14:15 Frissítve: 2020.09.28 14:38

Női vízilabda: a motiváció fenntartása volt a legfontosabb a válogatottnál

A motiváció fenntartása és a közös cél erősítése volt a legfontosabb a magyar női vízilabda-válogatott múlt heti összetartásán, hétfőtől péntekig Egerben.


Ezt Bíró Attila szövetségi kapitány mondta hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában, hozzátéve, hogy 18 játékos vett részt az edzéseken, amelyeken legfőképpen a már korábban begyakorolt taktikai elemeket vették át. A szakember megjegyezte: tökéletes körülmények között készülhettek, az összetartás pedig elérte a célját.
Bíró Attila elárulta, hogy október végén is lesz hasonló edzőtáboruk. A korábbi tervek szerint akkor egy mérkőzésre a spanyol válogatottat is vendégül látták volna, a világbajnoki ezüstérmes együttes azonban a koronavírus-járvány miatt nem tudta vállalni a fellépést. A szövetségi kapitány megjegyezte, ettől függetlenül ebben az időszakban már mindenképpen szeretne mérkőzést játszani a csapattal, akár egy serdülő fiú együttessel is.

Bíró Attila elmondta, hogy a januárban Triesztben sorra kerülő olimpiai selejtezőre december elején kezdik a konkrét felkészülést, és reményei szerint ekkor már hivatalos mérkőzésen is lemérheti a csapat tudását, amely legutóbb február 25-én szállt vízbe. Az Európa-bajnoki bronzérmes gárdának az ötkarikás szerepléshez a döntőbe kell jutnia Triesztben, ehhez várhatóan az olasz vagy a holland csapatot kell majd legyőznie. Bíró Attila megjegyezte: erre a két ellenfélre készülnek fel minden erejükkel, így például jelenleg a világliga is csak másodlagos.

2020.10.02 19:24:10

Vízilabda BALLAI ATTILA

Húsz év távlatából is mesés: felelevenítjük a magyar vízilabdázók sydneyi olimpiai győzelmét.

2020.09.18 21:05:14

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás állócsillaga 70 évesen sem hazudtolja meg önmagát: fergeteges sztorik Budától Szicíliáig.

2020.08.30 22:36:47

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Dopping- és minden más frontról pontosan tudjuk, mekkora gazemberségeket képesek egyesek elkövetni az eredmény érdekében – kétségünk se legyen afelől, hamarosan a koronavírustesztek manipulálása is piaci alapon zajlik majd.