Női vízi-vl: ötgólos vereséget szenvedett a magyar válogatott

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2019.06.05. 21:24
A Budapesten zajló női vízilabda-világliga szuperdöntő csoportkörének második fordulójában a magyar válogatott ötgólos, 14–9-es vereséget szenvedett Oroszországtól. Ezzel eldőlt, hogy nem végezhet a csoport első két helyén.
Újabb vereséggel folytatták a lányok (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Újabb vereséggel folytatták a lányok (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

NŐI VÍZILABDA-VILÁGLIGA
SZUPERDÖNTŐ, DUNA ARÉNA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ, B-CSOPORT
OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 14–9
(4–3, 3–1, 2–1, 5–4)
Duna Aréna, 500
néző. V: Ni (kínai), Severo (olasz)
OROSZORSZÁG:
KARNAUH – Gorbunova, PROKOFJEVA 4, Szoboljeva 2, Tyimofejeva, Karimova 2, BERSNYEVA 3. Csere: Tolkunova 1, Gerzanics, Szimanovics 1, Szerzsantova 1, Ivanova. Szövetségi kapitány: Szerhij Tatarzsickij
MAGYARORSZÁG:
Gangl – SZILÁGYI D. 3, Keszthelyi, Rybanska 1, Gyöngyössy 1, Szücs G., Vályi V. Csere: Parkes 1, Faragó K., Tóth-Csabai 1, Illés 2, Horváth B. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből:
9/4, ill. 10/1
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. 2/2
Kipontozódott:
Gorbunova (19. p.)
MESTERMÉRLEG
Szerhij Tatarzsickij: –
Nagyon jól védekeztünk, az emberelőnyös játékunk is működött, a kapusunk remekelt. Örülünk a sikernek, de tudjuk, hogy a torna a negyeddöntővel kezdődik.
Bíró Attila: –
A kezdésen múlt a vereség, az orosz csapatot nem lehet két-három góllal elengedni. Most mindent kifelé pattant, ami máskor bemegy, görcsösebbek voltunk, kiemelkedő teljesítmény nélkül. Amikor négy-öt góllal vezettek, már nem volt akkora önbizalma a lányoknak, amekkora kellene, hogy legyen. Nem aggódom annyira, hogy az első egy-két meccsen nem játszottunk jól, elég lesz a hétvégén, de tény, nem számítottam ilyen sima vereségre.

Bíró Attila érezte a helyzet fontosságát, és alig tíz másodperccel a második negyed vége előtt, emberelőnyben „ellőtte”az új szabályok szerint immár csak két időkérése egyikét.

A házigazda magyar válogatott ugyanis kevesebb mint 16 perc alatt 7–4-es hátrányba került Oroszország ellen a női vízilabda-világliga nyolcas döntőjének második csoportmeccsén, ráadásul öt fórja közül eggyel sem élt.

Nem sokat használtak a kapitány szavai, ám talán ő sem hitte volna, hogy csapata először – és utoljára – az utolsó percben (!) vált gólra egy létszámfölényes lehetőséget...

Igazságtalan lenne azonban csak a fórkihasználás hiányosságait említeni, hiszen gyakorlatilag semmi nem működött az oroszok ellen.

A legtökéletesebben Gurisatti Gréta foglalta össze a helyzetet a negyedik negyed előtt. Az amerikaiak elleni mérkőzésen önmagától jócskán elmaradó, Garda Krisztinával együtt a keretből kimaradó játékos arról beszélt, hogy túl sok átlövésgólt kapnak, nem élnek a létszámfölényes helyzetekkel, ráadásul elöl sokkal vagányabban kellene támadni.

És tényleg: a vízben lévő társak bántóan gyenge, jól olvasható lövésekkel tették naggyá az egyébként is remek teljesítményre képes Anna Karnauhot. A csapat az amerikaiak elleni nyolcperces gólcsendet a tízperces üresjáratra növelte a második negyedről a harmadikra. Hiába „adta vissza a kölcsönt” a férfiválogatott, azaz ahogyan tavaly a női együttes nézte meg a „kollégákat” a hazai világligán, ezúttal a belgrádi eseményre készülő társaság látogatott el a Duna Arénába, ám semmilyen biztatás sem használt.

Az oroszok bezzeg vagány lövésekkel vették be a sokszor kiszolgáltatott helyzetbe hozott Gangl Edina kapuját. Az utolsó felvonásban – amelyben nagyjából az oroszok jogosulatlan időkérése jelentette legnagyobb izgalmat – még kozmetikázni sem sikerült az eredményen, így mi se szépítsük: nagy pofont kapott a csapat, amely csütörtökön Kanada ellen javíthat.

A B-CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Egyesült Államok–Kanada 15–4 (6–0, 3–2, 4–2, 2–0)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Egyesült Államok
2
2



27–13
6
2. Oroszország
2
1
1


29–245
3. Kanada
2


1
1
19–30
1
4. MAGYARORSZÁG
2



2
18–260

A-CSOPORT
Ausztrália–Kína 10–8
(2–2, 2–1, 3–3, 3–2)
Hollandia–Olaszország 8–7 (1–2, 2–2, 3–1, 2–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik