Női vízi világliga: nem sikerült legyőzni az Európa-bajnokot

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2019.06.07. 19:40
A jó kezdés után megtorpant, majd 12–10-re kikapott a magyar női vízilabda-válogatott az Európa-bajnok Hollandiától, így az 5–8. helyért folytatja a küzdelmet a világliga budapesti nyolcas döntőjében.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Elkezdődött a világliga.

Mármint, persze már kedden elindult a női vízilabdázók budapesti nyolcas döntője, de mert minden esemény a negyeddöntővel startol el érdemben, így az Európa-bajnok hollandok ellen lehetett feledtetni a csoportkör egy győzelmet és két vereséget hozó mérlegét.

Azaz, csak lehetett volna. Pedig nagyszerűen kezdett Bíró Attila szövetségi kapitány csapata, hiszen Szücs Gabriella átlövésével és Gyöngyössy Anikó centergóljával 2–0-ra lépett el, sőt Garda ötméteresből háromra növelhette volna az előnyt. A kihagyást megbüntette az Eb-győztes, hiszen előbb a legutóbbi két idényt az UVSE-ben töltő Vivian Sevenich úszott meg eredményesen, majd Maud Megens egyenlített ötméteresből – dacára annak, hogy a holland csapat részben a remeklő Gangl Edinának köszönhetően mind a négy emberelőnyét kihagyta (2–2).

KÖNYÖRTELENEK VOLTAK

Gyöngyössy Anikó, a válogatott centere:
„A hollandok könyörtelenül kiharcolták a hibáinkat. Magunkat vertük meg, a sok kiállítással, kontrával felvettük a kapkodó játékstílust, amelyből a tapasztalatok hiányában rosszul jöttünk ki. Pozitívum, hogy iszonyatosan nagy csapatszellemről tettünk tanúbizonyságot, mindenki az utolsó pillanatig küzdött. A következő két meccsen ugyanúgy a győzelemért játszunk, ezt a vereséget ma este le kell zárni.”

A kimaradt ötös fordulópontnak bizonyult, hiszen a második negyed nem a mieinké volt. Ugyan Gyöngyössy újabb remek csavarral jelentkezett, a rivális négy góllal felelt, hatékonyan értékesítette az emberelőnyöket, különösen Megens járt az élen a góllövésben. Támadásban leblokkolt a csapat, egyre-másra maradtak ki a helyzetek, a fórok (3–6).

A társaság azonban tartotta magát: bár a hollandok négy góllal, 9–5-re is elléptek, Keszthelyi Rita egy szemvillanás alatt értékesített előnnyel, majd ötméteressel a hibák ellenére is közelebb lopta a válogatottat az ellenfélhez (9–7). Közben Parkes Rebeccát egy fault utáni visszarúgásért végleg kiállították.

Vagány Vályi Vanda-góllal indult az utolsó negyed, s úgy érezhettük, megfordulhat a meccs, ám Nomi Stomphorst egy szerencsés, éppen csak kapuba evickélő góllal lehűtötte a kedélyeket, aztán Iris Wolves is betalált. Az Eb-aranyérmes 12–10-re nyert, így a magyar válogatott az 5–8. helyért folytatja a küzdelmet, az Egyesült Államok–Kína párharc vesztese ellen.

NŐI VÍZILABDA VILÁGLIGA
SZUPERDÖNTŐ, DUNA ARÉNA
NEGYEDDÖNTŐ
HOLLANDIA–MAGYARORSZÁG 12–10 (2–2, 4–1, 3–4, 3–3)
Budapest,
Duna Aréna, 350 néző. Vezette: Moller (argentin), Ohme (német)
HOLLANDIA: AARTS – Rogge 2, MEGENS 3, Van Der Sloot, D. Genee, SEVENICH 2, Stomphorts 1. Csere: Keuning 1, Koolhaas, Wolves 2, Sleeking 1, Van Der Kraats. Szövetségi kapitány: Arno Havenga
MAGYARORSZÁG: Gangl – Illés, Keszthelyi 2, Szilágyi D. 2, Parkes, VÁLYI V. 1, Szücs 1. Csere: GYÖNGYÖSSY 3, Gurisatti, Garda, Tóth-Csabai 1, Horváth B. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 10/4
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/1
Kipontozódott: Keuning (24. p.), Illés (27. p.), D. Genee (29. p.), Rogge (31. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Parkes (24. p.)
MESTERMÉRLEG
Arno Havenga: – Jól játszottunk, messze ez volt a legjobb meccsünk a tornán. Remek ellenfél a magyar válogatott, semmit sem lehet mondani rá, továbbra is versenyképes és éremesélyes minden tornán.
Bíró Attila: – A harmadik negyedben volt sanszunk, feljöttünk, de elöl és hátul is volt néhány felelőtlen egyéni hiba, amelyet megbosszultak, és onnan vége volt a meccsnek. Az ellenfél egyébként nem mutatott extrát vagy olyat, amire nem voltunk felkészülve. A hátralévő két meccset a csapat összerakására kell felhasználni, hogy a vébén ütőképesebb legyen az együttes.

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN
Oroszország–Ausztrália 9–8 (3–1, 1–3, 3–0, 2–4)
Olaszország–Kanada 15–10 (3–3, 2–1, 6–3, 4–3) – az utolsó negyedet óvás miatt újrajátszották
Egyesült Államok–Kína 21–6 (6–1, 6–1, 5–1, 4–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik