Női vízi MK: megvédte címét az UVSE, egy gól döntött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.29. 20:16
null
A BVSC elleni döntőben megvédte MK-címét az UVSE (Fotó: Földi D. Attila)
A női vízilabda Magyar Kupa döntőjében az UVSE egy góllal nyert a BVSC-Zugló ellen, így megvédte címét.

Az UVSE 2–0-ra, majd a második negyed elején 3–1-re, a nagyszünetben már 4–2-re is vezetett, de a zuglóiak nem adták fel, és harmadik felvonás közepére kiegyenlítettek. Hat mp-cel a harmadik játékrész vége előtt ismét az UVSE jutott előnyhöz, majd a záró rész hajrája előtt ismét kettővel meglépett. A BVSC ismét felzárkózott minimális különbségre, de a mérkőzésből hátralévő 76 mp már kevés volt arra, hogy ennél többet kihozzon magának a találkozóból.

Tavaly a Dunaújvárosnál bizonyult jobbnak az UVSE ugyancsak 6–5-re a szentesi fináléban, míg azt megelőzően is csupán egy gól döntött a szolnoki döntőben, akkor a Dunaújváros győzte le az Egert 10–9-re.

NŐI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
DÖNTŐ

UVSE–BVSC-WÁBERER HUNGÁRIA-ZUGLÓ 6–5 (2–1, 2–1, 1–2, 1–1)
Hajós uszoda, 300
néző. V: Vogel G., Németh András
UVSE: GANGL – Antal 1, KESZTHELYI 3, Szücs G., TÓTH I. 1, Kisteleki H. 1, Csabai. Cs: Kuna Sz., Hertzka Orsolya, Takács V., Kövesdi. Edző: Áts Bertalan
BVSC: DOROSZLAI – Sikter 1, Kisteleki D., Máté, ILLÉS A. 2, Leimeter, Takács O. 1. Cs: Kele, Gyöngyössy A., Varga V. 1, Farkas K., Tamás V. Edző: Petrovics Mátyás
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 6/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Leimeter (24. p.)
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan:
– Elismerésem mindkét csapatnak, az UVSE-nek a győzelemért, a BVSC-nek meg azért, mert nagyon jól játszottak, megnehezítették a dolgunkat. A négyes döntő két meccsén kilenc gólt kaptunk, ez fantasztikus teljesítmény. Azzal voltunk jobbak, mert több klasszisjátékosunk van, aki egy ilyen meccset el tud dönteni, és mindig más hozza magát. Szeretném megköszönni a segítséget az UVSE vezetőségének, nélkülük nem jött volna össze ez a siker.
Petrovics Mátyás: – Abban volt más ez a meccs, mint a bajnokink, hogy ott a találkozó második felében nem a mi kezünkben volt a mérkőzés, nem volt esélyünk, itt viszont számtalan helyzetet kihagytunk. Négy kettes hátrányból visszajöttünk, és szerintem több lehetőségünk volt, mint az UVSE-nek, azonban nem tudtunk ezekkel élni. Az UVSE megérdemelten nyert, de csökken a kettőnk közti különbség, és remélem, ha eljutunk a bajnoki döntőbe, ott sikeresek lehetünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik