Női vízi MK: az UVSE az FTC legyőzésével bejutott a döntőbe

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.12.14. 19:18
null
Antal Dóráék nem hagyták, hogy megcsípje őket a Fradi (Fotó: Török Attila)
A címvédő UVSE női vízilabdacsapata jutott elsőként döntőbe a Magyar Kupában, miután a pénteki elődöntőben 11–9-re legyőzte az FTC együttesét. A másik ágon a BVSC őrült hajrában, 12–11-re megverte a Dunaújvárost.

 

Az első elődöntőben az UVSE 0–1 után még az első negyedben sorozatban négyszer volt eredményes, előnyét pedig izgalmas hajrát követően – 10–6 után lett 10–9 – a találkozó végéig megtartotta.

A legutóbbi négy kiírásban győztes UVSE ellenfele a vasárnapi döntőben a BVSC lesz, amely úgy verte meg 12–11-re a Dunaújvárost, hogy a záró negyed kezdetén még 6–6-ra állt a meccs. A 23 gólból tehát 12 az utolsó nyolc percben született. A győztes találatot Gyöngyössy Anikó szerezte 1:12 perccel a vége előtt.

A legutóbbi négy kiírásban győztes UVSE, valamint a két, illetve három kiírással ezelőtt döntős zuglói alakulat vasárnapi mérkőzését 14 órától a Komjádi uszodában rendezik, a férfiak fináléja előtt.

NŐI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, KOMJÁDI-USZODA
ELŐDÖNTŐ
UVSE-HUNGUEST HOTELS–FTC-TELEKOM 11–9 (4–1, 2–2, 2–2, 3–4)
Tüske uszoda, 400
néző. V: Füzesi, ifj. Kenéz
UVSE: Gangl – Kiss E., RYBANSKA 2, Keszthelyi 1, SEVENICH 3, Faragó K. 1, Szücs G. 3. Csere: Antal 1, Mucsy, Peresztegi, Telek, Baksa V. Edző: Benczur Márton
FTC: Kasó – HUSZTI D. 2, Muzsnay 1, Tóth-Csabai 1, BUJKA 3, Kövesdi. Csere: Takács V., Mihajlovics 1, Gerendás M. 1. Edző: Béres Gergely
Gól – emberelőnyből: 4/3, ill. 7/2
Gól – ötméteresből: 4/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Kiss E. (26. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Bujka (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Benczur Márton:
– Jól kezdett a Fradi, figyelmetlenségből gólt kaptunk. Nekünk egy ilyen csapat ellen – nem az ellenfelet kritizálva – irányítani kell a játékot, és ez sikerült is. Négy vagy öt olyan szituáció volt, amikor lezárhattuk volna a mérkőzést. Nem tettük meg, a lányok szívritmuszavarba kergettek, az tuti, de a lényeg, hogy nyertünk.
Béres Gergely: – Elismerésem az UVSE-nek. A végéig kiélezett meccset játszottunk, ám sajnos a hajrában, amikor kellett volna, szerencsénk se volt. Egy ponton úgy látszott, eldőlt a mérkőzés, ám küzdöttünk, és sikerült visszajönnünk, azaz volt tartása a csapatnak.

BVSC-ZUGLÓ DIAPOLO–DUNAÚJVÁROSI EGYETEM-MAARSK GRAPHICS 12–11 (2–0, 2–3, 2–3, 6–5)
Tüske uszoda, 400
néző. V: Várkonyi, Homonnai
BVSC: Tóth E. – Kuna 1, Farkas T., Máté 2, GYÖNGYÖSSY 2, ILLÉS A. 3, Leimeter 2. Csere: Farkas K., Hertzka 2, Varga V., Kele, Takács O., Koncz L. Edző: Petrovics Mátyás
DUNAÚJVÁROS: Aarts – VÁLYI V. 2, Gurisatti 1, Horváth B., Ziegler, Garda 4, Menczinger 2. Csere: Kiss A. (kapus), Brezovszki, MAHIEU 2, Luka, Szellák. Edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 8/4
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 3/1
Kipontozódott: Farkas T. (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Petrovics Mátyás:
– Két éve mi nyertük meg az elődöntőket, az előző idényben a Dunaújváros, de ennek a sikernek még nagyobb értéke van, hiszen a LEN-kupa- és az európai Szuperkupa-győztest, azaz nagyon jó csapatot múltunk felül. Ráadásul úgy, hogy végig mi uraltuk a mérkőzést. Tanultunk a bajnoki meccs hibáiból, elismerésem az ellenfélnek, de a játékosaimnak is.
Mihók Attila: – A negyedik negyedben újra és újra fel tudtunk állni, ám az utolsó két gól abszolút elkerülhető volt. Nem jött el a fordulópont. Egyszer kellett volna kivédekezni egy támadást, mert hiába egyenlítettünk többször is, az nem volt elég, ráadásul a végén ötméteresünk és fórunk is volt az egyenlítéshez. Ennyi kapott góllal nem lehet nyerni.

DÖNTŐ
December 16. (vasárnap), 14.00:
UVSE–BVSC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik