Női vízi LEN-kupa: a házigazda legyőzésével döntős az UVSE

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.12. 19:23
null
Keszthelyi Rita négy gólt lőtt a Kirisinek (Fotó: Madar Dávid/MVLSZ)
A házigazda orosz Kirisi legyőzésével a magyar bajnok UVSE bejutott a döntőbe a női vízilabda LEN-kupa oroszországi négycsapatos fináléjában.

A Kirisiben zajló négyes torna nyitó napján az UVSE azzal az orosz csapattal került szembe, amely az előző két Euroligát, az európai női klubpóló legfőbb sorozatát megnyerte, és amelyet a második számúnak számító LEN-kupában is fő esélyesként emlegettek. Ehhez képest a pénteki elődöntőben az elejétől a magyar bajnok diktálta a tempót, és bár 1–1 után átvették a vezetést a házigazdák, ez először és utoljára fordult elő ezen a mérkőzésen. Az UVSE 2–2 után ellépett, és 6–3-as vezetésre tett szert. Ám az oroszok még a nagyszünet előtt feljöttek 6–5-re.

A harmadik játékrészben az egyenlítés is sikerült a Kirisinek, azonban a magyar együtteshez mindig visszakerült az előny Faragó Kamilla (7–6, 9–8) és a befejező nyolc percben szintén kétszer eredményes, összességében pedig négy gólig jutó csapatkapitány, Keszthelyi Rita jóvoltából. Keszthelyi szerezte a tizedik magyar találatot, amelyre már nem jött orosz válasz, így 10–8-ra nyert az UVSE, amely a szombati döntőben olasz együttessel, a cataniai Orizzontéval csap össze az európai szövetség, a LEN trófeájáért.

NŐI VÍZILABDA LEN-KUPA, NÉGYES DÖNTŐ (KIRISI)
ELŐDÖNTŐ

UVSE-HUNGUEST HOTELS– KINYEF SZURGUTNYEFTYEGASZ KIRISI (orosz) 10–8 (3–2, 3–3, 1–1, 3–2)
Kirisi. V:
Peris (horvát), Markopulu (görög)
UVSE: Gangl – Szücs, KESZTHELYI 4, Kiss E., Parkes 1, FARAGÓ K. 2, SEVENICH 1. Csere: Rybanska 1, Paul 1, Neushul, Antal. Edző: Benczur Márton
KIRISI: Karnauh – Prokofjeva 2, Zsubkova 1, Szoboljeva 1, Krimer 1, Szimjanovics 1, Djacsenko, Hamzajeva 1, Kiriljcseva, Jakuseva, Ivanova 1, Rizskova. Edző: Alekszandr Kabanov
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 7/1
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Prokofjeva (27. p.), Kiss E. (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Benczur Márton:
– Nagyon jól felkészültünk a Kirisiből, ismerjük a játékosokat a klubból és a válogatottból is. A védekezésünk remekül működött, a negyedik negyedben pedig két fantasztikus egyéni megoldással, Keszthelyi Rita és Faragó Kamilla átlövésével tudtuk kialakítani a végeredményt. A lányok valódi csapatként, egymásért küzdve, nem az egyéni célokat szem előtt tartva játszottak. Nagyon megérdemelték a sikert, kalapot emelek előttük. Rengeteget dolgoztunk, biztos bennük volt, hogy megmutassák, csupán másfél rosszul sikerült negyeden múlt, hogy nem az Euroliga négyes döntőjében szerepelnek. Az országot is képviseljük, ahogyan mi, edzők egymás között mondjuk: legjobb a magyar!

A másik elődöntőben: Orizzonte (olasz)–Sant Andreu (spanyol) 12–8 (4–1, 2–2, 3–2, 3–3)

A SZOMBATI PROGRAM
BRONZMÉRKŐZÉS
12.00:
Kirisi–Sant Andreu
DÖNTŐ
13.30:
UVSE–Orizzonte

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik