Női vízi Euroliga: kiküzdötte a hazai döntetlent az UVSE

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.23. 21:54
Döntetlent játszott az UVSE női vízilabdacsapata a Padovával az Euroliga negyeddöntőjében, a párharc első mérkőzésén.
Keszthelyi Rita (a labdával) az utolsó másodpercekben egyenlített (Fotó: Koncz György) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Keszthelyi Rita (a labdával) az utolsó másodpercekben egyenlített (Fotó: Koncz György) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A két csapat tavaly is a nyolc között találkozott egymással, akkor az első, budapesti felvonáson 7–7-es döntetlen született, Olaszországban pedig 8–6-ra nyertek a magyarok.

Ezúttal sem sikerült előnyt szerezni a hazai első mérkőzésen, pedig az első két negyedet 2–1-re megnyerte az UVSE. A harmadik szakaszban viszont egyetlen támadása sem volt eredményes a budapesti csapatnak, miközben a védelme sem zárt már jól. A negyedik nyolc perc 5–4-es vendégvezetésről indult, majd nőtt a különbség, de 4–6 után két és fél perccel a vége előtt Faragó Kamilla közelebb hozta együttesét, végül Keszthelyi Rita három másodperccel a dudaszót megelőzően emberelőnyben egyenlített.

A visszavágót két hét múlva rendezik Olaszországban.

Az Euroliga negyeddöntőjének győztesei jutnak a sorozat négyes döntőjébe, a vesztesek pedig a LEN-kupáért harcolnak tovább.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

UVSE-HUNGUEST HOTELS–PLEBISCITO PADOVA (olasz) 6–6 (2–1, 2–1, 0–3, 2–1)
Hajós uszoda, 300
néző. V: Ahladiotisz (görög), Miskovics (montenegrói)
UVSE: GANGL – FARAGÓ K. 2, Keszthelyi 2, Kiss E., Parkes, Neushul, Sevenich. Csere: Rybanska 1, Szücs G. 1, Mucsy M., Paul, Antal D. Edző: Benczur Márton
PADOVA: TEANI – Grab 1, Armit 1, QUEIROLO 2, Millo, Savioli, Barzon. Csere: Dario, Casson, Gottardo, Ranalli 1, Meggiato 1. Edző: Stefano Posterivo
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 11/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Millo (21. p.)
MESTERMÉRLEG
Benczur Márton:
– Szokásos, olaszok elleni mérkőzés volt, a kellő szenvedéllyel játszottak, persze nekem nincs ezzel gondom, ez a sava-borsa a játéknak. Nagyon boldog vagyok, hogy az idény messze leggyengébb játékával is sikerült döntetlenre hoznunk a mérkőzést. Bátran kijelentem, ennél csak jobban tudunk játszani, nagyon gyenge volt, amit most csináltunk, ezért is dicsérem meg a lányokat, hogy végül döntetlen lett a végeredmény.
Stefano Posterivo: – Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, mert most jobbak voltunk, mint az UVSE. Csalódott vagyok a játékvezetők miatt is, főleg azért, ahogyan az utolsó negyedben fújtak. Folytatás Olaszországban.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Kinyef Szurgutnyeftyegasz Kirisi (orosz)–NO Vuliagmeni (görög) 11–10
CN Sant Andreu (spanyol)–Olympiakosz (görög) 7–16
Ekipe Orizzonte Catania (olasz)–Astralpool Sabadell (spanyol) 9–12
A visszavágókat március 9-én és 12-én rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik