Női vízi Euroliga: eggyel nyert az UVSE, de 10–4 is volt már

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.02.25. 19:46
Már hat góllal is vezetett, végül azonban csak eggyel nyert idehaza az UVSE a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén a Mataróval szemben, így kiélezett csata vár rá a március 11-i spanyolországi visszavágón.

A Hajós uszodában rendezett összecsapáson az elején két ízben is vezetett a vendégegyüttes (0–1, 1–2), ám a magyar bajnok és kupagyőztes, legutóbb Euroliga-ezüstérmes UVSE gyorsan rendezte a sorokat, és négyszer is bevéve az ellenfél kapuját, 5–2-ig meg sem állt.

Később is uralta a játékot a vendéglátó csapat, amely a negyedik negyed elején már 10–4-gyel állt, innen vált aztán váratlanul izgalmassá a meccs. A Mataró tudniillik tetemes hátrányban sem adta fel, visszazárkózott egészen 10–9-ig, így nyitva maradt a kérdés, melyikük jut be a legjobb négy közé.

A párharcok győztesei az Euroliga négyes döntőjében, vesztesei pedig a LEN-kupa négyes döntőjében folytathatják szereplésüket.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

UVSE–Mataró (spanyol) 10–9 (5–3, 2–1, 2–0, 1–5)
Hajós uszoda, 450 néző. Vezette: Mauss (német), Damianakisz (görög)
UVSE: GANGL – Csabai 1, Kisteleki H., CZIGÁNY D. 2, Tóth I. 1, KESZTHELYI R. 2, SZÜCS G. 4. Csere: Van der Sloot, Takács V., Kövesdi, Kuna Sz., Hertzka. Edző: Áts Bertalan
MATARO: Willemsz – FLAQUÉ 2, Arancini, BRYNE 1, PASCUAL 1, Ventosa 2, Zablith. Csere: Cambray, Boix 2, Jance 1, Benasco, Villalba. Edző: Florin Bonca
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 6/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Pascual (26. perc), Bois (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan:
– Az első három negyed úgy alakult, ahogy elterveztük, az utolsóban azonban két óriási lehetőséget is elhibáztunk, az ellenfél pedig belőtte a helyzeteit, illetve ekkor azokat az ítéleteket, amiket az ellenfél megkapott, mi nem kaptuk meg. Gratulálok a csapatomnak.
Florin Bonca: – Nagyon jó csapattal találkoztunk, az eredmény kedvező számunkra, úgy gondolom, hogy hazai pályán megvan az esélyünk egy jó meccsre.

KORÁBBAN
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–Sabadell (spanyol) 9–12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik