Női vízi Eb: Oroszország szétlövés után jutott döntőbe

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.01.23. 18:52
null
Az oroszok ünnepelhettek a meccs végén (Fotó: Szabó Miklós)
A női vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében Oroszország 7–7-es döntetlen után, ötméteresekkel 4–3-ra legyőzte Hollandiát, ezzel bejutott a szombaton rendezendő fináléba.

 

Oroszország és Hollandia már a mérkőzés elején bebizonyította, nem véletlen, hogy mindketten az elődöntőben vannak. Bár a hollandok vezettek, nem tudtak ellépni ellenfelükkel szemben, akik az első negyedben kétszer is egyenlítettek.

A második negyedben az oroszok kettővel is elléptek, ám Hollandia még a félidő előtt egalizált, sőt a fordulás után 6–4-re is vezetett. Nem sikerült eldönteniük a találkozót, amely azt eredményezte, hogy Oroszország ismét visszajött, s egyenlített.

Az utolsó negyedben sem tudta egyik csapat sem bevinni a végső ütést a másiknak, így a 7–7-es döntetlen után jöhetett a szétlövés.

Az ötmétereseknél az oroszok karjai nem remegtek meg, négyből négyszer hibátlanul tüzeltek a kapuba, míg a holland csapatnál ketten is hibáztak az öt játékos közül, így az idegek párbaját 4–3-ra Oroszország nyerte meg.

EURÓPA-BAJNOKSÁG (DUNA ARÉNA), NŐK
ELŐDÖNTŐ
Oroszország–Hollandia 7–7 – szétlövéssel 4–3

KÉSŐBB
19.00: MAGYARORSZÁG–Spanyolország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
KORÁBBAN
AZ 5–8. HELYÉRT
Görögország–Franciaország 13–3 (2–1, 2–0, 6–1, 3–1)
Olaszország–Szlovákia 16–4 (2–1, 5–1, 6–0, 3–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik