HIRDETÉS
HIRDETÉS
ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona) 2018.07.28 19:14 Frissítve: 2018.07.28 19:39

Märcz Tamás: Nagyon kemény időszak vár a magyar vízilabdára

Miután Oroszországtól is kikapott 9–8-ra, csupán a nyolcadik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a barcelonai Európa-bajnokságon. Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint csapata taktikailag még nagyon éretlen, ezért az olimpiáig hátralévő két évben borzasztóan céltudatos és kemény munkát kell elvégezni.

HIRDETÉS
Märcz Tamás szerint csapata taktikailag még nagyon éretlen (Fotó: Kovács Anikó)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

 

 
 Értékelje a magyar játékosok teljesítményét!
Újabb vereség, a 8. helyen zárt a férfi pólóválogatott az Eb-n

– Biztosan nem ilyen zárást tervezett…
– Megint nem tetszett a kezdés. Álmos volt az egész, nem értek oda a kezek, az emberek, ahogyan kellett volna. Azok lőttek, akikről nem akartuk, hogy lőjenek, lassan kértük a labdát, ott felejtettük a kapus kezében, lassan mozogtunk, lassan reagáltunk. Aztán persze egyénileg akartuk megoldani a helyzeteket, ami nem sikerült, így idegesek lettünk.

– Miért volt megint álmos a kezdés? Miért nem úgy indultak, ahogyan a negyedik negyedben kezdtek?
– Szinte minden meccsen azt láttuk, hogy valamiért nem indul a gépezet. Változtattunk az Európa-bajnokság közben, Montenegró ellen láttunk némi javulást. Ugyanazt csináltuk, mint előtte, mégis lomhán indult most is a meccs, pedig láttam, hogy alaposan bemelegítettek a játékosok, nem ezen múlt.

– A szereplést látva elölről kell kezdeni az építkezést, vagy mi az, amit tovább lehet vinni?
– Nőtt a színvonal, elemezzük majd a meccseket, hogy ki az, aki meglépte a mércét. Mindenki tudta, hogy hiányoznak játékosok, de akik most itt voltak, azoknak kellett volna a nagy játékosok helyébe lépniük. Nem volt realitás nyerni az olaszok vagy a szerbek ellen, de az lett volna jó meccseket játszani, tartani magunkat valameddig, és az öttől nyolcig kikaparunk valamilyen eredményt. Az egyetlen megoldás, hogy az olimpiáig hátralévő két évben borzasztóan céltudatos és kemény munkát kell végeznünk, mert taktikailag összességében ez nagyon éretlen csapat annak ellenére, hogy sok meccset játszottunk már együtt. Tulajdonképpen mindenben van lemaradásunk, meglátjuk, elég lesz-e a két év. Az biztos, nagyon kemény időszak vár a magyar vízilabdára.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARCELONA
A 7. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 8–9
(1–2, 2–3, 1–3, 4–1)
Barcelona,
500 néző. V: Buch (spanyol), Rakovics (szerb)
MAGYARORSZÁG: Vogel Soma – Erdélyi 1, Manhercz K, Jansik D., Bedő 1, VÁMOS 3, Zalánki 1. Csere: Kovács Gergő, Angyal, Bátori 2, Mezei, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
OROSZORSZÁG: Fedotov – Merkulov, Kopcev, Nagajev 2, Liszunov, HOLOD 3, Sepeljov 1. Csere: Derevjankin, Harkov 1, Szucskov 1, Andrjukov 1, Bicskov. Szövetségi kapitány: Szergej Jevsztignyejev
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 10/4
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Kopcev (24. p.), Angyal (28. p.), Szucskov (32. p.)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.22 23:58:20

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az ezernyi bizonytalanság mellett én most csak abban az egyben vagyok biztos, hogy a nevek kiszivárogtatása hibás, vétkes, bűnös, így legalább erkölcsi értelemben büntetendő lépés volt.

2018.09.21 12:17:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR

„Sokkal jobbnak kell lenniük a jelenlegi önmaguknál, mert a szint elképesztően magas.”

2018.09.21 10:59:50

Vízilabda nemzetisport.hu

Az alapszakasz október 3-tól 2019. február 23-ig tart.

2018.09.20 09:30:17

Vízilabda LAKNER GÁBOR

„Az Európa-bajnoki nyolcadik helyet nem szabad elfelejtenünk, annak ott kell élnie a fejekben.”

2018.09.15 23:39:08

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A férfipóló ősidők óta olimpiai sportág, a női szakág ellenben 2000-ben csatlakozott az ötkarikás programhoz, kezdetben hat, majd 2004-től nyolc csapattal. Ami a „píszí” sportdiplomácia szerint tarthatatlan, hiszen a férfiak mezőnye tizenkettes.

HIRDETÉS
HIRDETÉS