Magabiztos győzelem - Szegeden a bronz

Vágólapra másolva!
2012.04.25. 21:21
null
Turzai (balra) és társai nyakába került a bronzérem (Fotó: Tumbász Hédi– archív)
Címkék
Nagy fordulatokat nem hozott a férfi vízilabda ob I bronzcsatájának második felvonása, a Szeged-Beton a Groupama-Honvéd otthonában megszerzett 13–12-es győzelmével, 2–0-s összesítéssel a 2011–2012-es bajnokság harmadik helyén végzett.

A vízilabda ob I bronzcsatáját magabiztos győzelemmel kezdte a Szeged-Beton, amely így a harmadik hely megszerzése reményében utazott a Groupama-Honvéd otthonába a második találkozóra. Az erőfölény az első negyedben meg is mutatkozott, hiszen a vendégek háromgólos előnyt is kialakítottak, végül 4–2-es vezetéssel zárták a játékrészt.

A Kőér utcaiak azonban nem adták könnyen a sikert, hiszen a második nyolc percben egyetlen találatra zárkóztak, a félidő hajráját azonban ismét kétgólos előnyben várta a Szeged, majd a 15. percben ismét három volt közte, ám Szivós Márton nagy küzdelemben beállította a fordulás előtti 7–5-ös eredményt.

Kiállítást keveset, gólt annál többet hozott a harmadik negyed, 4–4 találattal gyarapodott a termés mindkét oldalon, a Tisza-partiak mindegyik találatára akadt ugyanis hazai válasz. A vendégoldalon Kiss Csaba duplázott, a hazaiaknál pedig ismét Szivós villant akkor, amikor igazán nagy szükség volt rá, csaknem hét méterről talált be Baksa László kapujába. A kapusokra ettől függetlenül nem lehetett panasz, bravúr akadt itt is, ott is, a játékrész közepén kihagyott Honvéd-büntető azonban az utolsó 8 perc megkezdése előtt döntőnek bizonyult.

Amikor ismét válaszadásra kényszerült a Honvéd a negyedet nyitó Szeged-gólt követően, akkor kezdett igazán elcsitulni a Tisza-parti szurkolók által amúgy is túlharsogott hazai publikum, hiszen a kétgólos különbséget is sikerült ugyan csökkenteniük Vad Lajos tanítványainak, az a plusz viszont, amely valós reményt adhatott volna a vendégek harmadik meccsre való kényszerítésére, nem látszott a csapat játékán. Megújulásra nem volt szüksége a Szegednek, a csapat a mérkőzés elején felvett tempóban vízilabdázta végig a találkozót, amelynek végén kisebb izgalmat azért okozott Baksa László kiállítása, hiszen a véghajrában így hideg kézzel kellett védenie Molnár Dávidnak, egygólos előnynél. A szegediek végül 13–12-re nyertek, megszerezve ezzel az ob I 2011–2012-es sorozatának bronzérmét.

A VEZETŐEDZŐK ÉRTÉKELÉSE



FÉRFI VÍZILABDA OB I
A 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
Groupama-HonvédA-Híd-Szeged-Beton 12–13 (2–4, 3–3, 4–4, 3–2)
Budapest, Kőér utca, 400 néző. Vezette: Németh András, Fekete B.
HONVÉD: Gergely – SZIVÓS 4, Kovács R. 3, Kovács P. 1, Mátyás, Salamon, TÓTH M. 2. Csere: Jansik D. 1, Hangody Gy., Gór-Nagy, Kovács P., Angyal 1, Hangody L. Edző: Vad Lajos
SZEGED: Baksa – Turzai, Juhász Zs., Kunac 1, Varga P., Török 1, Molnár T. 2. Csere: Molnár D. (kapus), Lehmann, KAYES 2, KISS CS. 3, Hegedüs G. 1, Younger 1, SOMOGYI 2. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 11/5 ill 9 /5
Gól – ötméteresből: 2/1, ill –
Kipontozódott: Tóth M. (32. p.)
Kiállítva (brutalitásért): Baksa (31. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Szeged javára
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos: – Az egész évünk megsüvegelendő, mindenki örülne, ha olyan csapata lenne, mint az enyém.
Vincze Balázs: – Könnyű mérkőzésnek indult, a vége nyögvenyelős lett. A két bronzmeccs tükrözte az egész évünket, az első sima után egy sok hibával tarkított második meccsen szereztük meg a harmadik helyet. Gratulálok mindenkinek akinek az éremben, az egész éves szereplésünkben része volt.
AZ 5. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
DEBRECENSZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 7–6 (3–3, 1–0, 2–1, 1–2)
Debrecen, 1200 néző. Vezette: Füzesi Zs., ifj Juhász Gy.
DEBRECEN: B. MITROVICS – Simon A. 1, Kistamás, VARGA T. MISICS 1, LÉTAY 2, BUGAJCSUK 2. Csere: Halek 1, Hegedűs I, Zoufal. Edző: Gyöngyösi András
SZOLNOK: DECKER A. – PÁSZTOR 2, Negrean, Komlósi, Kis G., Nyéki, GOCICS 1. Csere: Georgescu 1, Süveges 1, HANGAY Z. 1, Marnitz, Kovács O. Edző: Cseh Sándor.
Gól - emberelőnyből: 8/5, ill. 9/2
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Debrecen javára
MESTERMÉRLEG
Gyöngyösi András: – Régóta vagyok a sportágban, de úgy érzem, ez az egyik, ha nem a legszebb sikerem. Csodálatos csapatom van. Hajrá, Debrecen!
Cseh Sándor: – Játékunkról mindent elmond a hat lőtt gól, megérdemelten nyert a hazai együttes.
A 7. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
KALO-MÉH-CS&K-SZENTESFTC-FISHER KLÍMA 7–6 (2–1, 0–1, 2–2, 1–1, 1–0, 1–1)– h. u.
Szentes, 300 néző. Vezette: Kun Gy., Marjay
SZENTES: HORVÁTH T. – SZŐKE 3, Lázár 1, Weszelovszky 1, Németh L., Józsa, Szabó B. 1. Csere: Araczki, Tóth P. 1, Pellei, Nagy M. Edző: Lukács Dénes
FERENCVÁROS: Laboncz – Ernyey, PAJÁN 3, Korényi B., Kincses, Illés S., Czigány K. 1. Csere: Székely Bulcsú, Varga I Zs., Szöllősi K., SÁNTA 2, Sántavy. Edző: Ambrus Tamás
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 11/4
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Lukács Dénes: – Kísértetiesen hasonló mérkőzés volt, mint a budapesti, itt is a hazai csapat győzött.
Ambrus Tamás: – A meccs végét, sajnos, nem értem, egy kivédekezett emberelőny és két ötméteres szituáció a levegőben maradt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik