Szolnok-Szeged döntőt rendeznek a Komjádiban

Vágólapra másolva!
2012.11.10. 17:56
null
Kevés gólt, de látványos küzdelmet hozott a Debrecen–Szolnok meccs (Fotó: Czerkl Gábor)
A Szolnok férfi vízilabdacsapata Pásztor Mátyás vezérletével 5–3-ra legyőzte a Debrecent a Komjádi Uszodában, így bejutott a Magyar Kupa fináléjába. Pásztor egymaga annyi gólt szerzett az összecsapáson, mint a Debrecen, és hathatós közreműködésével a Szolnok megfordította a gólözönt éppenséggel nem hozó összecsapást, amelyen a második és a negyedik negyedben sem esett találat.

DEBRECEN–SZOLNOK

Debreceni góllal kezdődött az összecsapás: Alex Giorgetti szabaddobásból vette be a kaput, majd Boris Letica növelte az előnyt. A negyed második felére tudta csak rendezni sorait a Szolnok, Zsivko Gocsics és Ramiro Georgescu találatával ki is egyenlített, az első szünetre mégis a hajdúságiak mehettek előnnyel, miután Milos Korolija négy másodperccel a negyed vége előtt betalált. 3–2

Hiába sorjáztak a lövések és jöttek a kiállítások ide vagy oda, a második negyed nem hozott gólt.

A nagyszünet után a Szolnok talált magára, és Pásztor Mátyás egyenlített, sőt a negyed végén fél percen belül újabb két góllal fejelte meg teljesítményét, így a mérkőzés gólmennyiségét tekintve a Dózsa jelentős előnyre tett szert. 3–5

Izgalmak maradtak az utolsó negyedre is, ám a gólokkal adósak maradtak a csapatok. Hiába volt több esélye a Debrecennek, hogy közelebb kerüljön a riválisához, kimaradtak a lehetőségek. A védelmek dominálta mérkőzésen a Szolnok Pásztor kiemelkedő játékával 5–3-ra nyert.

KOVÁCS ISTVÁN: „A MAGYAR KUPA CSAK A DÖNTŐVEL KEZDŐDIK”


SZEGED–VASAS

Az elődöntő második meccsén a Szeged és a Vasas már az első negyedben képes volt annyi gólra, mint a Debrecen a Szolnok ellen. Az első nyolc perc után három hárommal mehettek pihenőre a felek: Vámos Márton kétszer is vezetést szerzett a piros-kékeknek, ám a Szeged nemcsak egyenlített, fordított is még a negyed hajrája előtt, Drasko Brguljan azonban válaszolt a fővárosiak részéről.

A Vasas Eger elleni döntetlenje után inkább a Szeged volt várható frissebbnek, ám a hétközi nagy csata nem nyomta rá a bélyegét Földi László tanítványainak játékára. A folytatásban sem tudott egyik csapat sem egy gólnál többel ellépni ellenfelétől, hol az egyik fél, hol a másik vezetett. A szegedieknél különösen Szivós Mártonnak és Joseph Kayesnek ment jól a góllövés, míg a túloldalon Vámos kimagasló játéka mellett Brguljan is sokat vállalt magára.

Szivós és Vámos gólpárbaja végül döntetlenre (4–4) végződött, utóbb mégis előbbi örülhetett igazán, hiszen hiába vezetett Vámos találatával még a negyedik negyed elején is Vasas, arra a gólra rögtön jött Aljosa Kunac előnyös villanása, Szivós Márton büntetőjére pedig az utolsó öt percben már nem érkezett válasz.

A vasárnapi finálé 12.20-kor kezdődik ugyancsak a Komjádiban, a találkozót az RTL Klub közvetíti.

„GYILKOS MÉRKŐZÉST NYERTÜNK MEG EGY KIVÁLÓ VASAS ELLEN”
FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–DEBRECEN 5–3 (2–3, 0–0, 3–0, 0–0)
Budapest, Komjádi Uszoda, 1300 néző. Vezette: Székely Balázs, Kun Gy.
SZOLNOK: DECKER A. – Negrean, PÁSZTOR 3, Alekszics, Kis G., Hosnyánszky, Gocics 1. Csere: Vörös, Kovács O., R. Georgescu 1, Marnitz G., Nyéki. Szakmai igazgató: Kovács István
DEBRECEN: B. MITROVICS – Komlósi, Weszelovszky, Varga T., Milos Korolija 1, Giorgetti 1, Letica 1. Csere: Misics, Süveges, Kállay, Vindisch. Edző: Gyöngyösi András
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 10/3
MESTERMÉRLEG
Kovács István: – Ez egy olyan sport, hogy az elején nem sok minden dől el. Ismerem a saját csapatomat, tudtam, hogy a végét jól fogják bírni, és biztos voltam benne, hogy tudunk majd gólt is lőni. Nagyon jó volt a védekezésünk, a kapusteljesítményünk, nagyon fegyelmezett Szolnok játszott, de a Magyar Kupa vasárnap kezdődik.
Gyöngyösi András: – A védekezést mostanra sikerült összeraknunk, majdnem tökéletesen működött, most a támadást kell rendbe tenni. Sok problémánk volt az év elején, későn állt össze a csapat. Nem játszottuk helyzetig az akciókat, nem lőttük be a fórokat, de dolgozunk tovább, bizakodó vagyok. Gratulálok a Szolnoknak és Decker Attilának.
A-HÍD-SZEGED–TEVA-VASAS 10–9 (3–3, 2–3, 2–2, 3–1)
Budapest, Komjádi Uszoda, 1800 néző. Vezette: Németh András, Vojvoda
SZEGED: Baksa – SZIVÓS 4, HEGEDÜS G., KUNAC 2, Molnár T., Younger, Kiss Cs. 1. Csere: Decker Á., KAYES 3, Somogyi, Juhász Zs., Török. Edző: Vincze Balázs
VASAS: Barabás – Öler 1, Katonás 1, DRASKO BRGULJAN 2, Steinmetz Á., VÁMOS 4, Takács Bálint. Csere: Angyal, Hárai 1, Hőna, Fazekas, Csapó M. Edző: Földi László
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 8/0
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Az más dolog, hogy nagy lelkierő volt a csapatban, de jó játék, az nem volt. Különösen a védekezés nem volt jó, picit olyan, mintha kábulatban játszottunk volna, nem volt semmi frissesség bennünk, ami korábban jellemezte a védekezést, és ez eredményezhette, hogy ennyi gólt kaptunk.
Földi László: – Megint a vége nem úgy alakult, ahogy mi szerettük és ahogy lehetett volna, de ezen dolgoznunk kell, hogy a szezon későbbi részében ne forduljon elő. Jól játszottunk, az biztató, ezzel sok bajom nincs, az egyéni hibákból kell kevesebbet elkövetni, és akkor sokkal hatékonyabban tudjuk ezeket a meccseket befejezni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik