Háromszoros olimpiai bajnokunk 150 hektáron gazdálkodik

Vágólapra másolva!
2016.11.04. 11:32
null
Szécsi Zoltán élvezi a gazdálkodói életet
Tudta, hogy háromszoros olimpiai bajnok vízilabdakapusunk, Szécsi Zoltán – akit nem mellesleg a napokban beiktattak a sportág halhatatlanjai közé – gazdálkodó lett? Elsőre el akarta adni örökségét, aztán kiment a földre, és megváltoztak a gondolatai...

Szécsi Zoltán nagyszüleitől örökölt 40 hektár szántót és 3-4 hektár elvadult és elhanyagoltabb, befásodott, gyepes területet. Mivel nem értett a földműveléshez, feleségével úgy döntöttek, hogy eladják, ám egy őszi napon, a birtokon tett terepszemle alkalmával – miközben őzikék, fácánok, mezei nyulak és vaddisznók szegődtek ideiglenes társaiknak – feleségével úgy döntöttek, hogy megtartják.

A Új Mezőgazdasági Magazinnak Szécsi elmondta, hogy hogyan kezdett megismerkedni a szakmával, ki és mi az, aki segített.

„Sokan segítenek. Van egy Pista bácsim itt Kömlőn, ő az én Pista bácsim, nem adom senkinek, tőle rengeteget tanultam, ő kezdte el a földem fizikai művelését és ő kezdte el a mentorálásomat is. Mellette Zénó fiam keresztszülei is nagyon sokat segítenek. És ugye az internet, a gugli, az nagyon okos…” – viccelődött Szécsi.

Az egyéni vállalkozóként és egy mezőgazdasági cég vezetőjeként is dolgozó Szécsi ma már 150 hektáros területért felel. A földnek mintegy 110 hektáros része szántó, 25-30 hektár legelő. Ez utóbbiból kiderül, hogy olimpiai bajnokunk állatot is tenyészt a „birtokán”.

De visszatérve a növényekre: Szécsi csakis magyar fajtákat tesz a földbe. Durván hat hektár árpát, háromszor nyolc hektár (különböző fajta) búzát, 30 hektár repcét termeszt. Negyvenhárom hektáron napraforgót vet majd.

Szécsi az interjúban a sportról is beszélt. A Kaposvár ob I-es csapatának játékos-edzője elmondta, hogy a következő szezontól már „csak” edző lesz a csapatnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik