Háromgólos szegedi vereség Montenegróban

Vágólapra másolva!
2010.12.01. 21:20
null
Kiss Csaba (jobbra) egyszer volt eredményes Montenegróban (Fotó: Tumbász Hédi - archív)
Címkék
A férfi vízilabda Euroliga csoportkörének 2. fordulójában a montenegrói Jadran Herceg Novi vendégeként háromgólos vereséget szenvedett a Szeged-Beton. A Tisza-partiak az első fordulóban hazai pályán döntetlent játszottak a Vasassal.

Az első negyedben végig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a második nyolc perc legelején a meccs folyamán először (és mint később kiderült, utoljára) a vezetést is magához ragadta a Szeged. Sajnos nem tartott sokáig az öröm, négy hazai gólra csupán egy vendégválasz érkezett így a térfélcserénél két góllal a Herceg Novi vezetett.

SZAVAZÁS

Három magyar férfi vízilabdacsapat szerepelhet az Euroliga főtábláján. Lesz továbbjutó?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A második félidő elején szétesett a Szeged védekezése, amit kihasználtak a montenegróiak, és már négy találattal is vezettek, amikor jött Molnár Tamás. Háromszoros olimpiai bajnokunk kétszer is betalált, amivel újra nyílttá vált a meccs.

A záró felvonásban a sokat hibázó csapatok és a remeklő kapusok csatájából nem jöhetett ki győztesen a magyar bajnoki bronzérmes, amely háromgólos vereséggel zárta a párharcot.

„A vereség ellenére jól küzdöttünk egy fiatalabb, sokat úszó csapat ellen – adott gyors értékelést az nso.hu-nak Kásás Zoltán, a szegediek vezetőedzője. – Az utolsó játékrészben kimaradt két nagy helyzetünk, pedig ha ezeket belőjük, sanszunk lett volna a pontszerzésre."

 FÉRFI VÍZILABDA, EUROLIGA
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Jadran Herceg Novi (montenegrói)–Szeged-Beton 13–10 (3–3, 5–3, 3–3, 2–1)
Herceg Novi. Vezette: Brasiliano Fabio (olasz), Kratochvil Vlastimil (szlovák)
G: Crepluja 4, Janovics 3, Premus 2, Latinovics, Kalinics, Gojkovics, Kovacsics 1-1, ill. Somogyi, Molnár T. 2-2, Younger, Komlósi, Kiss, Vindisch, Török, Kayes 1-1
Kipontozódott: Molnár T.
 A csoport másik mérkőzésén
TEVA-Vasas-Uniqa–Primorac Kotor (montenegrói) 7–6
AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Vasas 2
1 1 0  16–15
1
4
2. Kotor 2
1
0
1  18–14
3
3
3. Jadran 2
1
0
1
 20–22
-2 3
4. Szeged 2
0 1
1  19–22
-3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik