Halk sípok: sikeres magyar vizsga Montenegró ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.28. 10:18
null
Varga Dénes és a magyar válogatott Montenegró ellen „melegített" az esti, szerbek elleni összecsapásra <br />(Fotó: Tumbász Hédi – archív)
A magyar férfi vízilabda-válogatott könnyed győzelmet aratott Montenegró ellen a görögországi Szamarcidisz-kupa első mérkőzésén. Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata elsősorban védekezésben jeleskedett – végül 8–6-ra nyert.

A vlv.hu helyszínen tartózkodó tudósítója a mérkőzés előtt arról írt, hogy a játékvezetőket megkérték, csendesen sípoljanak, mert a szomszédos egyetemen éppen vizsgáztatás folyik. Ezért nem versenysíppal fújtak a sporik, hanem a halkabb, edzői síppal vezették a mérkőzést.

Válogatottunkat viszont egyáltalán nem zavarta a halkabb sípszó, remekül kezdett, elsősorban védekezésben nyújtott kiemelkedőt. Benedek Tibor eddigi ténykedéséből amúgy is azt szűrhetjük le, hogy a kapitány nagyon nagy hangsúlyt helyez a védekezésünkre. Nagyon helyesen! Az olimpián ugyanis szembetűnt, hogy romokban volt a csapat, amikor hátul kellett hatástalanítani az ellenfél támadásait.

Ezúttal azonban ezzel nem adódott probléma, a jól záró védelem nagy segítséget adott Nagy Viktornak, így az első két játékrészben mindössze egyszer kapitulált a magyar kapus, aki kiválóan védett az egész mérkőzésen.

Ráadásul az első negyedben elöl is minden klappolt: Hárai Balázs szépen mozdult el az emberéről, majd talált be, később pedig Hosnyánszky Norbert és Kis Gábor lövése után landolt a labda a kapuban. Az első szünetben tehát 3–0-ra vezettünk, majd Szivós Márton gólja után érkezett a már említett egyetlen montenegrói dugó az első félidőben – 4–0-nál...

A nagyszünet után éledezett a házigazda, de a magyar csapat két gólnál közelebb egyszer sem engedte a riválist. Mladan Janovics ötméteresével és Drasko Brguljan előnyből szerzett góljával is csak 4–2-re, illetve 5–3-ra „jöttek fel" a montenegróiak. De még a harmadik negyed vége előtt Szivós és Madaras Norbert gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást. ezúttal kizártnak tűnt, hogy 7–3-as vezetésről bukjon együttesünk az utolsó negyedben.

Nem is kapott ki, bár a végén hagyta, hogy Montenegró kicsit kozmetikázza az eredményt. Szivós a negyed közepén 8–4-re alakította az állást, ám a hajrában Brguljan két lövése is utat talált a magyar kapuba. A vége így 8–6 lett, de sokkal simább mérkőzés volt, mint amilyennek a végeredményből tűnik.

SZAMARCIDISZ-KUPA
1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 8–6 (3–0, 1–1, 3–2, 1–3)
Lamia. V:
Radicevic (horvát), Daucsevszki (macedón)
MAGYARORSZÁG: Nagy. V. – Bátori, Varga Dénes 2, Gór-Nagy, Hárai 1, Szivós 2, Madaras 1. Cs: Vámos, Hosnyánszky 1, Török, Kis G. 1, Decker Á. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
MONTENEGRÓ: Radics – Paskovics, M. Janovics 1, A. Ivovics 1, Klikovac 1, Jokics, Drasko Brguljan 1. Cs: Petrovics, Darko Brguljan 2, Draskovics, N. Janovics, Misics. Szövetségi kapitány: Ranko Perovics
Gól – emberelőnyből: 7/3. ill. 9/4
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Török (28. p.), A. Ivovics (28. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik