Győzelemmel kezdett a címvédő Eger

Vágólapra másolva!
2011.09.28. 20:42
null
Az Eger nyitányként bevette a Népligetet (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
Győzelemmel kezdte a férfi vízilabda ob I-et a címvédő Eger: Gerendás György legénysége a második fordulóból előrehozott mérkőzésen a Ferencvárost múlta felül 13–11-re idegenben. A szezon nyitó meccsén a Szentes hazai pályán 9–7-re kikapott a Szolnoktól.

 

Az első negyedben az Eger szerzett vezetést Varga Zsolt emberelőnyös góljából, majd a Ferencváros Kincses Attila találatával egyenlített. Mezei Tamás ismét emberfórból juttatta előnyhöz a vendégeket, majd Naganuma Acusi lefordulás után volt eredményes (1–3). A hazaiak ezután időt kértek, ám ez sem segített, így egri vezetéssel ért végett a játékrész.

A második negyedben Biros Péter növelte az egriek előnyét, majd Kincses szépített. Hosnyánszky Norbert és Chilkó Márton is eredményes volt, így négy góllal megléptek a vendégek (2–6). Gerendás György legénysége hibázott emberelőnyben, a hazaiak azonban nem, Varga I Zsolt szépített. Sőt a negyed végére összekapta magát a Fradi, és Paján, illetve Deutsch találataival egy gólra felzárkózott (6–7).

A harmadik játékrészben egyenlített a Fradi, ismét Paján volt eredményes. Ezután azonban elaludtak a fővárosiak, amit ki is használt az Eger, és három góllal meglépett (7–10). A negyed végén mindkét csapat értékesített egy-egy emberelőnyt, így maradt a háromgólos különbség (8–11).

A záró negyedben megint magára talált az FTC, Deutsch és Czigány is betalált (10–11). Gerendás időkérése után azonban zsinórban két gólt szerzett az Eger Mezei és Bundschuh révén, utóbbi emberelőnyből talált kapuba. Paján Viktor megszerezte negyedik gólját, ezzel beállította a végeredményt (11–13).

FÉRFI VÍZILABDA OB I
A 2. FORDULÓBÓL ELŐREHOZOTT MÉRKŐZÉS
FTC-FISHER KLÍMA–ZF-EGER 11–13 (1–3, 5–4, 2–4, 3–2)
Népliget, 200 néző. V: Csanádi, Vojvoda
FTC: Kosztrov – Sántavy, Czigány K. 2, PAJÁN 4, KINCSES 2, Varga I Zs. 1, Székely. Cs: Illés S., Sánta, DEUTSCH 2, Korényi, Szöllősi K., Polovic. Edző: Ambrus Tamás
EGER: Bisztritsányi – Naganuma 1, Biros 1, Hosnyánszky 1, MEZEI 3, Varga II Zs. 1, Bundschuh 2. Cs: Bátori 1, Seman 1, CHILKÓ 2, Kovács G., Gerritse. Edző: Gerendás György
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill, 9/6
Kipontozódott: Sántavy (21. P.)
MESTERMÉRLEG
Ambrus Tamás: – Az 1983-as szívósi munkát folytatom, amikor hosszú idő után bajnok lett a Fradi, és érezni lehetett, hogy ezek a játékosok egymásért beledöglenek a vízbe.
Gerendás György: – Rangadó lett a mérkőzésből, de ez inkább a Fradi érdeme.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik