Gerendás György: A megalázottság érzése bennem van

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.01. 09:58
null
Gerendás György a kirúgása után nem volt kíváncsi a klubvezetők magyarázataira (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Gerendás György megalázottnak érzi magát amiatt, hogy a ZF-Eger 20–7-es rijekai BL-vereségét követően felmentették vezetőedzői teendője alól. A szakembert először rúgták ki sportpályafutása során, s úgy véli, nem voltak korrektek vele a hevesi városban. A Nemzeti Sport interjúja az 59 éves szakemberrel.

 

– Mi történt pontosan, mióta hazatértek Rijekából?
– Csütörtökön nem sok, pénteken aztán délután négy-fél öt körül felhívott Bárány Attila klubelnök, hogy szeretne beszélni velem – mondta Gerendás György a Nemzeti Sportnak. – Aztán felhívott Halmos Peti is, aki akkor volt az elnök, amikor én Egerbe szerződtem, és akivel baráti a viszonyom. Ki lehetett következtetni, mi a helyzet, rá is kérdeztem nála, hogy akkor ki vagyok-e rúgva, ő pedig elismerte, hogy igen, de kérte, hogy beszéljünk. Barit csak visszahívtam, mert nem érdekelt, mi az oka a kirúgásomnak és kellemetlen is lett volna nekem végighallgatni és neki is elmondani, úgyhogy csak Petihez mentem be. Aztán mivel hatkor lett volna videózásunk a csapattal, ott voltak a játékosok, akiktől elköszöntem és sok sikert kívántam a Szolnok elleni meccshez.

– A srácok mit szóltak a fejleményhez?
– Volt, akinek tátva maradt a szája, volt, aki később SMS-t írt, volt, aki le se szarta.

– Mi volt abban az SMS-ben?
– Az, hogy – ha nem helytálló, majd kijavítják – Magyarországon tizenhat hónapja veretlen csapat edzőjét rúgták ki.

– Csal az emlékezetünk mondja, vagy edzőként tényleg sehonnan sem rúgták ki?
– Nem csak edzőként, sehogyan sem. Nem, mégsem, nem mondok igazat, általános iskolából kettőből is kirúgtak, úgyhogy háromban végeztem el.

– Másodedzőjével és utódával, Dabrowski Norberttel beszélt?
– Nem. Mégis miről? Ha megkeres, beszélünk, de én mivel hívjam, hogy itt vannak a jegyzeteim? Ha magát kirúgják, felhívja a volt kollégáját vagy főnökét?

– Nem valószínű.
– Na ugye.

RÉSZLET A KLUB KÖZLEMÉNYÉBŐL
„Az elnökség péntek esti nehezen meghozott döntése ellenére elismeréssel és köszönettel tartozik Gerendás Györgynek az elmúlt tíz év tagadhatatlan sikereiért, az egri vízilabda hagyományaihoz méltó felemeléséért, a felejthetetlen győzelmekért, a telt házas lelátókért, a szakmai és szurkolói elismertségéért, s azért, mert a sportág még sohasem volt olyan népszerű, s nem vonzott olyan tömegeket Egerben, mint az ő munkássága idejében. Az Egri Vízilabda Klub háláját fejezi ki Gerendás Györgynek, akinek neve egybeforrt nemcsak az egri vízilabdával, hanem Eger városával is. Az elnökség megfogalmazta azon igényét is, hogy minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a népszerű szakember méltó búcsút vehessen az egri vízilabdabarátoktól.”

– Nem feltétlenül most, hanem már korábban nem gondolta, hogy ballépés volt nyáron bejelenteni, hogy ez lesz az utolsó éve Egerben vezetőedzőként, ráadásul leendő utódával maga mellett?
– Álljunk meg! Én nem jelentettem be semmit. Nincsen semmi gondom Dabrowski Norbival, de én nem akartam együtt dolgozni vele, a klub hozta létre a helyzetet, ami nem volt jó döntés. Ha én kértem volna Norbit magam mellé, akkor enyém lenne az egyszemélyi felelősség. Ám a játékosok tudták, amiről írtak is, hogy nem én voltam az egyetlen vezérbika.

– A két csúfos Bajnokok Ligája-vereség, a Barceloneta elleni hazai 5–11 és a Rijeka elleni idegenbeli 7–20 volt a valós válóok vagy csak az apropó?
– Nem tudom, hiszen nem akartam meghallgatni a magyarázatokat.

(…)

– Fel sem vetették, hogy közös megegyezéssel váljanak el? A lényeg ugyanaz lenne, de talán szebben mutatna.
– Egészen magasról szarok rá, hogyan mutat. A közleményt nem tudom értelmezni, főleg az utolsó sorát, mert szerintem nem sikerült tisztességesen elválnunk. Sok férjet és feleséget hagytak már el, és mind úgy lehettek, mint most én: a megalázottság érzése bennem van.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIK GERENDÁS GYÖRGY TERVEI RÖVID ÉS HOSSZÚ TÁVON, KERESSE SZŰCS ANDRÁS INTERJÚJÁT A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN, AMELYET DIGITÁLIS FORMÁBAN IDE KATTINTVA ELÉR!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik