HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2017.05.29 14:35 Frissítve: 2017.05.30 10:50

Férfi vízi: óriási „bevásárlást” tartott az aranyakra hajtó Fradi

Olimpiai bajnokokat és fiatal tehetségeket igazolt az FTC-PQS Waterpolo férfi vízilabdacsapata. Az ob I-ben legutóbb negyedik helyezett klub hétfői sajtótájékoztatóján három olimpiai bajnok, Varga Dénes, a szerb Szlobodan Nikics és Nikola Jaksics, a világbajnok Vámos Márton, a legtehetségesebb magyar fiatalok közül pedig Német Toni, Manhercz Krisztián és Sedlmayer Tamás érkezését jelentették be.

HIRDETÉS

 

Látványos erősítésbe fogott a Ferencváros (Fotó: Koncz György)

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója elmondta, az Eurokupában a címvédés, míg az ob I-ben és a Magyar Kupában minimum a döntőbe jutás az elvárás.

„Most jött el annak az ideje, hogy meg kellett tennünk azt a bizonyos utolsó lépést, hogy a Ferencváros Magyarországon és Európában is megkerülhetetlen tényező legyen. Minden sorozatban bajnokok akarunk lenni, addig megyünk előre, amíg ez nem sikerül” – mondta Nyíri Zoltán.

Varga Zsolt vezetőedző megjegyezte, az új igazolások között a világklasszisok mellett rendkívül tehetséges fiatalok vannak, akik kemény munkával meghatározó játékosokká válhatnak.

„Két lábbal a földön állva, megfelelő alázattal kell dolgoznunk, hiszen az ellenfeleink is erősek, és ők is nyerni akarnak. A legfontosabb cél, hogy a szezon végén ne legyen bennünk hiányérzet” – nyilatkozta a szakember.

Gerendás György, a szakosztály igazgatója röviden annyit jegyzett meg, 1959-ben lett a Ferencváros sportolója, azóta a mostani lehet minden idők legjobb csapata.

A friss Bajnokok Ligája-győztes Szolnoktól érkező Varga három-, míg Vámos kettő plusz egy éves szerződést írt alá, a legutóbb az OSC-ben szereplő Nikics és a Partizan Beogradtól szerződtetett Jaksics is két évre kötelezte el magát. Manhercz kettő, Német és Sedlmayer pedig egy plusz egy szezonra írt alá.

A világ legjobbjának korábban megválasztott Varga Dénes elmondta, a családjával Budapesten képzelte el a jövőt, ezért is nagyon örült a Ferencváros megkeresésének. Hozzátette, már az első idényben szeretne bajnokságot nyerni. A pólós – aki újra testvérével, a szintén olimpiai bajnok Dániellel egy csapatban játszik majd – megjegyezte, a sok új játékosnak össze kell szoknia, de véleménye szerint ezzel a Magyar Kupa végjátékára már nem lesz gond.

Vámos elmondta, négy év után elérkezettnek látta az időt a váltásra. Úgy véli, rendkívül sokra hivatott ez a keretet, de a sok új igazolásnak még azért adna időt, hogy összeérjenek.

A szerb válogatottal 29 különböző érmet nyerő Nikics kiemelte, különleges, megtisztelő érzés, hogy a legnagyobb tradícióval büszkélkedő magyar klubban folytathatja pályafutását. Hozzátette, a világ legjobbjaival játszhat majd együtt, s bízik benne, hogy több nagy trófeát nyernek.

Az ifjúsági világbajnok Manhercz kiemelte, elnyerte a tetszését az az építkezés, amely évek óta zajlik a Ferencvárosnál, s biztos benne, hogy a jövőben a zöld-fehérek itthon és a nemzetközi kupaporondon is meghatározó szerepet játszanak majd.

Az Universiade-győztes Sedlmayer kiemelte Varga Zsolt személyét, akivel az utánpótlás-válogatottban már dolgozott együtt, és úgy érzi, személyes fejlődése szempontjából is a legjobb döntést hozta.

Német Toni szintén játszott már Varga Zsolt irányítása alatt a korosztályos válogatottban, mint mondta, a közös bizalom az, ami a legnagyobb szerepet jelentette klubváltásában. Megjegyezte, biztosan nagy harc megy majd a csapatba kerülésért centerposzton, de Nikicstől az előző idényben is sokat tanult az OSC-nél.

Videóüzenetben jelentkezett be Nikola Jaksics, aki 20 éves kora ellenére már mindent megnyert a szerb válogatottal. Ő csak szeptemberben csatlakozik az együtteshez.

A hét érkező mellett öten távoztak, Marko Avramovics, Marko Csuk, Tóth Márton, Dőry Farkas és Vogel Simon is más klubban folytatja pályafutását, míg Nyéki Balázs a felnőttcsapatnál lesz segédedző, Katonás Gergő pedig az utánpótlásban dolgozik tovább.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.26 16:14:36

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, LAKNER GÁBOR, RUSZNÁK GYÖRGY (Tudósítás)

A végletekig kiélezett küzdelemben egy gól döntött az ötödik mérkőzésen.

2018.05.24 00:12:48

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Nem volt normális állapot, hogy az 1980-as évekig gyakorlatilag Budapest jelentette a magyar sport színe-javát, de az sem, hogy az 1990-es évektől tömbben vidékre menekült szinte minden érték.

2018.05.23 17:49:50

Vízilabda nemzetisport.hu

Nagy Viktor ismét parádésan védett, amíg ki nem állították végleg, cserével.

2018.05.19 13:26:32

Vízilabda L. G., R. E. B., K. B.

A válogatott kapusa parádézott, Younger és Zalánki 4-4 gólt lőtt – szépített a Szolnok a bajnoki döntőben.

2018.05.16 18:41:49

Vízilabda LAKNER GÁBOR, ROSKA EMESE BOGLÁRKA, MAROSI GERGELY (Tudósítás)

A fáradt Dózsa ellen végig vezettek a fővárosiak, rendkívül magabiztosan nyertek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS