Férfi vízilabda: négy gólig jutottunk az olaszok ellen

Vágólapra másolva!
2016.01.03. 20:13
null
A magyar csapat csak négyszer tudta bevenni az olaszok kapuját (Fotó: Földi Imre)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 5–4-re kikapott Olaszországtól Győrben, a Volvo-kupa nyitó napján.

 

Finoman fogalmazva sem kezdett jól a magyar válogatott, amely a 10. percben lőtte az első gólját. Hosnyánszky Norbert után Bátori Bence is betalált, így 0–3-ról felzárkóztunk egy gólra, a nagyszünetig azonban visszaállt a háromgólos különbség (2–5).

A védekezésre ezt követően már nem lehetett panasz, több vendégtalálat nem született, ám így sem sikerült egyenlíteni, hiába volt eredményes a záró negyedben előbb Tóth Márton, majd büntetőből Varga Dénes.

A mieink hétfő este a szlovákokat legyőző spanyolokkal játszanak.

FÉRFI VÍZILABDA, VOLVO-KUPA, GYŐR
1. FORDULÓ

OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 5–4 (3–0, 2–2, 0–0, 0–2)
Győr, 600
néző. V: Stampalija (horvát), Koryzna (lengyel)
OLASZORSZÁG: TEMPESTI – Giorgetti 1, C. Presciutti, Di Fulvio 1, AICARDI 1, BODEGAS 1, Gallo. Csere: Baraldi, Gitto, Figlioli 1, S. Luongo, Giacoppo, Velotto. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – Erdélyi, Varga Dénes 1, Varga Dániel, Hárai, HOSNYÁNSZKY 1, Decker Á. Csere: Gór-Nagy, Vámos, Manhercz K., Bedő, Bátori 1, Tóth Márton 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Varga Dániel (23. p), C. Presciutti (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Alessandro Campagna:
– Jó gyakorlás az Európa-bajnokságra. Mindkét csapat erős volt, nagy nyomás alá helyezte a másikat, és mindkettő remekül védekezett. Az utolsó két negyedben nem lőttünk gólt, nem tetszett, ahogyan akkor vízilabdáztunk, de előfordul, hogy csökken a koncentráció, főleg három nappal szilveszter után. Örülök a győzelemnek, azonban látom a hibákat is, igaz, ezeket jobb most elkövetni és nem az Eb-n.
Benedek Tibor: – Voltak jó megoldásaink, de sok helyzetet hagytunk ki. Az első negyed támadójátéka gyakorlatilag értékelhetetlen, mert eldobáltuk a labdákat, messziről passzoltunk a centereknek. A második negyedtől viszont nem volt ilyen gondunk. Ebben az a rossz, hogy a horvátokkal vívott gyakorlómeccseken is akadt olyan, amikor elhúzott az ellenfél, és mi futottunk az eredmény után – ebből levonható némi következtetés.

A MÁSIK VASÁRNAPI MÉRKŐZÉSEN
Szlovákia–Spanyolország (Szirányi Balázs 1) 5–10 (0–2, 2–3, 1–4, 2–1)

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik