Férfi vízilabda MK: az UVSE és a Szeged is hibátlan maradt

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2020.08.09. 21:37
null
Az UVSE nyerte meg a csoportot (Fotó: Tumbász Hédi)
Az UVSE és a Szeged is mindhárom mérkőzését is megnyerte a férfi vízilabda Magyar Kupa 3. fordulójában, amelynek alsó ágán is jó mérkőzéseket láthattunk.

 

Nem sokon múlt, hogy a Magyar Kupa négynaposra nyújtott 3. fordulója teljesen megússza a zivatart, de az utolsó nap utolsó mérkőzésére csak eleredt az eső a Hajós uszoda ötvenméteres medencéje felett. Ezenkívül azonban nem lehetett okunk panaszra, noha vasárnap kizárólag a 9–16. helyért küzdő csapatok játszottak a II. csoportban, élvezetes mérkőzéseket produkáltak, olykor a mezőny első felébe illő megoldásokkal.

A HIBÁK IS BELEFÉRNEK
A legjobb nyolc csapatot tömörítő I. csoportban érezhető volt, hogy a Honvéd vagy a BVSC csípheti el az első négy helyezett valamelyikét. Ez végül a Honvédnak sikerült szombaton, amely a Szolnoktól elszenvedett 16–7-es délelőtti vereség után 11–11-es döntetlen után ötméteresekkel 4–2-re verte meg a Vasast.

„A délelőtti meccsen ránk nem jellemző módon feltett kézzel mentünk be a vízbe – mondta Szivós Márton, a Honvéd vezetőedzője. – Meg is lett a következménye: a Szolnok hat egyre vezetett az elején, ezt a hátrányt végig cipeltük magunkkal. Az esti meccsre annyi változott, hogy a ránk jellemző harcosságot hoztuk, és ugyan tudtuk, hogy a Vasas erősebb csapat, de úgy voltunk vele, hogy megpróbáljuk megszerezni a győzelmet – döntetlen lett, de ötméteresekkel sikerült nyernünk. Szerintem nagyon fontos, hogy legyenek pozitív visszaigazolások, ez a siker ilyen.”

A csoportot két csapat zárta három győzelemmel (egyet meg hoztak magukkal az előző körből), mégpedig az UVSE és a Szeged, így Vincze Balázs és Szabó Zoltán lehetett a legelégedettebb, még ha a mérkőzés hevében olykor számon is kértek egyet-mást a játékoson.

„Nemcsak az eredményeket kell nézni, amelyek kétségkívül jól alakultak ezen a hétvégén, hanem azt is, milyen játékkal érjük el őket – mondta Vincze Balázs, az UVSE vezetőedzője.– Szerintem sosem lesz hibátlan a játék, de örömteli, hogy láttam előrelépést fizikailag, sebességben és gondolkodásban is. Nehéz még meghatározni, hová is pozicionáljuk magunkat, és ha ez sikerül, akkor sem feltétlenül lesz végleges. Kiegyensúlyozott a mezőny, ezen a hétvégén is bebizonyosodott, hogy minden mérkőzésen oda kell tennünk magunkat. Továbbra is a kiesés ellen és a nyolc közé jutásért küzdünk a bajnokságban.”

Az esős záró mérkőzésen a több kulcsjátékosát nélkülöző Szeged 10–7-re győzött a KSI ellen, ami azt jelentette, hogy ezt a csoportot jobb gólkülönbségével az UVSE nyerte meg a szegediek előtt.

„Három győzelemért jöttünk a Margitszigetre, ezt sikerült is elérnünk – mondta Szabó Zoltán, a Szeged vezetőedzője.  – Az eredmények önmagukért beszélnek, a teljesítmény azonban hullámzó volt, ami valamennyire várható is volt ebben az összeállításban. Annak örülök, hogy a huszonnégy óra alatt lejátszott három mérkőzésen több volt a jó és biztató momentum, mint a kivetnivaló.”

A végére pedig még az eső is elállt.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, 3. FORDULÓ , 4. NAP
II. CSOPORT
Pécsi VSK-Mecsek Füszért–Debreceni VSE 12–8 (3–1, 3–2, 4–2, 2–3)
G:
Kolozsi 4, Sólyom 2, Csaba M., Turnai A., Palatinus, Gaszt, Reisz, Kókai, ill. Macsi P., Pethe 2-2, Süveges, Bodoróczki, Krasznai, Nagy N. I.
UVSE-Hunguest Hotels–Kaposvári VK 11–7 (3–2, 3–0, 3–2, 2–3)
G:
Molnár E. 5, Bencz 3, Börzsei, Szieben, Belényesi, ill. Juhász-Szelei, Tóth Á. 2-2, ifj. Berta J., Vékony, Vadóc
Metalcom-Szentes–Tatabányai Vízmű SE 11–7 (3–2, 2–1, 4–3, 2–1)
G:
Fülöp B. 4, Pellei K. 3, Lajkó, Somogyi B., Bozó, Kovács K., ill. Szőke B. 3, Vad Levente, Keresztúri, Nagy N. Z., Tanczer
Szegedi VE–KSI SE 10–7 (3–3, 4–2, 1–1, 2–1)
G:
Börcsök 3, Kürti, Baj 2-2, Kiss Cs., Farkas K., Somlai, ill. Hajdu A. 2, Tóth B., Pető A., Dubinák Sz., Bihácsi, Országh.
A végeredmény: 1. UVSE 12 pont (49–28), 2. Szeged 12 (51–38), 3. Pécs 11 (52–38), 4. Szentes 9 (51–38), 5. Kaposvár 3 (40–48), 6. KSI 1 (36–52), 7. Debrecen 0 (35–52), 8. Tatabánya 0 (31–51)

A TOVÁBBI PROGRAM
ELŐDÖNTŐ (szerda)

19.00: FTC-Telekom Waterpolo–A-Híd-VasasPlaket
20.15: OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa
HELYOSZTÓK (csütörtök)
17.30: a 3. helyért
18.50: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik