Férfi vízilabda MK: a Vasast legyőző Szolnok döntőzhet a Szeged ellen

Vágólapra másolva!
2013.11.16. 17:44
null
Hosnyánszkyék készülhetnek a Szeged elleni döntőre (Fotó: Grnák Lászl)ó<br />
A Szolnok 11–8-re legyőzte a Vasast a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében, így készülhet a Szeged elleni holnapi fináléra.

Előzetesen is a Szolnok–Vasas párharc ígérkezett szorosabb mérkőzésnek az MK-elődöntőben, amely, az után, hogy a Szeged legyalulta a Kaposvárt, biztossá is vált. Az biztos volt, hogy a bajnoki ezüstérmes jobb meccset fog játszani az angyalföldiekkel.

A Szolnok persze hazai környezetben mindenképp döntőzni szeretett volna, s ez az első percektől látszott is a játékán, hozzáállásán. Elsősorban Vámos Mártonra nem volt ellenszere a Vasasnak, a balkezes játékos az első negyedben két gólt is szerzett, és az első szünetben 3–1-es szolnoki előnyt könyvelhettünk el.

Brguljan fórgóljával a második játékrészben 3–2-re zárkóztak az angyalföldiek, ezután azonban egy ötperces periódus gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. Vámos harmadik találata is kellett hozzá, hogy a Szolnok négy góllal ellépjen, ami után hiába szépített Csapó Miklós még a nagyszünet előtt, a 6–3-as hátrány nem sok jót ígért a Vasasnak.

A harmadik negyedben aztán a Szolnok okosan ölte az időt, egyszersmind stabilizálta a különbséget a két csapat között. Ekkor mindössze egy-egy gól született a két oldalon – a Szolnokét természetesen Vámos szerezte...

Az utolsó játékrészben úgy tűnt, hogy megbeszélték a csapatok, hogy most ismét szórakoztatják a szép számú közönséget. Nyolc gólt is lőttek – egyenlő megosztásban, így a vége 11–8-as hazai siker lett.

Korábban megírtuk, hogy elsőként a címvédő Szeged jutott be a az MK-fináléba, miután 15–4-re nyert a Kaposvár ellen. A szegediek sorozatban harmadszor játszhatnak döntőt a hazai kupasorozatban. Mivel az elődöntő második mérkőzésén a hazaiak legyőzték a Vasast, megismétlődik a tavalyi MK-finálé.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, SZOLNOK
ELŐDÖNTŐ
Szolnoki Dózsa-Közgép VSC–TEVA-Vasas 11–8 (3–1, 3–2, 1–1, 4–4)
Legjobb góllövők: Vámos 4, illetve Brguljan, Csapó 3-3
KORÁBBAN
A-Híd Szeged VE–Kaposvári VK 15–4 (4–1, 4–2, 2–0, 5–1)
G: Tóth M. 5, Szivós 3, Kunac 2, Molnár, Decker Á., Kiss Cs., Jansik, Juhász 1-1, ill. Dőry, Berta, Juhász-Szelei, Benic 1-1

A VASÁRNAPI PROGRAM
Női döntő: Dunaújvárosi Főiskola VE–ZF-Eger 14.30
Férfi döntő: Szolnoki Dózsa-Közgép VSC–A-Híd Szeged VE 16.15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik