Férfi vízilabda Ek: gólzápor után negyeddöntős a Szeged

Vágólapra másolva!
2015.10.18. 12:33
Bejutott a legjobb nyolc közé a Szeged férfi vízilabdacsapata az Európa-kupában, miután a második selejtezőkör utolsó fordulójában gólzáporos meccsen nyert az olasz Canottieri Napoli ellen a horvátországi Splitben rendezett négycsapatos tornán. A Ferencváros ugyanakkor búcsúzott a sorozattól, miután a nápolyi torna vasárnapi zárónapján döntetlenre végezett az orosz Kirisivel.


Szeged-Diapolo–Canottieri Napoli (olasz)

Szeged-Diapolo–Canottieri Napoli (olasz)

A vasárnapi zárónapon a magyar együttes remekül kezdett, hiszen – amint az az európai szövetség, a LEN honlapjának összefoglalójából kiderült – 4–1-re elhúzott az első negyedben. A folytatásban sem csökkent a szegediek lendülete, s a nagyszünetre ötgólos előnyt gyűjtöttek össze. A nápolyiak próbálkoztak a visszakapaszkodással, ám a Szeged semmi esélyt sem adott nekik, s a vége magabiztos, hatgólos győzelem lett. Így a magyar együttes, amely a pénteki nyitónapon 12–11-re kikapott a Mornar Splittől, majd szombaton a másik spliti gárdát, a házigazda Jadrant 14–9-re legyőzte, továbbjutott négyeséből és az Európa-kupa negyeddöntőjében folytathatja.

A sportág második számú kontinentális sorozatától ugyanakkor búcsúzni kényszerült az első selejtezőkört szintén sikerrel vevő másik magyar csapat, a Ferencváros. Az FTC a nápolyi selejtezőcsoportban vasárnap csak döntetlenre végzett az orosz Kirisivel, márpedig a továbbjutáshoz nyernie kellett volna.

FTC-PQS Waterpolo–Kirisi (orosz)

A sportág második számú kontinentális sorozatában – amelyben az FTC mellett a Szeged is sikerrel vette a selejtező első körét – a Ferencváros a pénteki nyitányon a kvartett másik orosz résztvevőjétől, a Kazanytól kikapott 8–6-ra, majd szombaton 7–6-ra verte a házigazda olasz Acquachiarát. A továbbjutáshoz is győznie mellett volna vasárnap, ám – amint az a magyar csapat Facebook-oldalának élő közvetítéséből kiderült – az újabb bravúr már nem sikerült.

A zárónapi meccsen rendre a Kirisi volt előnyben, az FTC azonban többször egyenlített, majd a mérkőzésen először a harmadik negyed közepén a vezetést is átvette. Ekkor viszont az ellenfél egalizált. Bár 8–7-nél az FTC-nél volt az előny, az oroszok betaláltak, döntetlenre mentve a találkozót, ami az ő továbbjutásukat, s a Ferencváros kiesését jelentette.

A kvartettekből az első két helyezett jut tovább, hozzájuk csatlakoznak a Bajnokok Ligája ugyancsak e hét végén zajló kvalifikációs körének vesztesei, majd a nyolc csapat már egyenes kieséses rendszerben folytatja a küzdelmeket.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
2. SELEJTEZŐKÖR,
3. FORDULÓ
D-CSOPORT
SZEGED-DIAPOLO–CANOTTIERI NAPOLI (olasz) 18–12 (4–1, 5–3, 5–4, 4–4)
Split. V:
Mateche (román), Inesta (spanyol)
SZEGED: Meixner – Manhercz K. 4, Manhercz Á., Varga II Zs. 4, Seman 2, Kunac 1, Kiss Cs. 2. Cs: Sedlmayer 3, Sánta, Pellei F. 2, Chilkó, Palotás G. Edző: Varga Péter
CANOTTIERI NAPOLI: Turiello – Buonocore 1, Di Costanzo 1, Baviera 2, Darko Brguljan, Borelli 5, Mattielo, Campopiano 1, Maccioni, Velotto 2, Baraldi, Esposito. Edző: Paolo Zizza
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 8/5
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Varga Péter:
– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, remekül működött a védekezés, jó volt a kapusteljesítmény, elöl pedig pontosak és precízek voltunk. Ez így ment kilenc kettőig, s ugyan utána csúsztak be hibák, de végig mi irányítottuk a mérkőzést. Az első napon még nehezen lendültünk bele a meccsekbe, azonban végül elértük a célunkat és továbbjutottunk.
A csoport másik mérkőzésén
Mornar Split (horvát)–Jadran Split (horvát) 11–10 (2–1, 3–3, 4–3, 2–3)
A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Mornar Split 7 pont, 2. (és továbbjutott) Szeged 6, 3. Canottieri Napoli 2, 4. Jadran Split 1

C-CSOPORT
FTC-PQS–KINEF-KIRISI (orosz) 8–8 (2–3, 2–1, 3–2, 1–2)
Nápoly. V:
Franulovic (horvát), Obradovics (montenegrói)
FTC: Gárdonyi – Marko Csuk, Roach 4, Jansik Sz., Tóth Márton, Nyéki 1, Avramovics 2. Cs: Pohl, Marnitz G:, Dőry, Vogel Simon 1, Irmes P. Edző: Varga Zsolt
KIRISI: Bogdanov – Nyikolajenko 1, Misics 1, Jeskov 1, Zeltovszki, Merkulov 3, Jatcsenko 1, Taraskov, Ivanov 1, Sikalov, Djudcsenko
Gól – emberelőnyből: 9/6, ill. 11/3
Kipontozódott: Djudcsenko (27.p .), Nyéki (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Nagyon szerettünk volna továbbjutni, de sajnos a sérülések is hátráltatták a felkészülésünket, ettől függetlenül az első meccs, ami fájó, ott legalább egy pontot kellett volna szerezni. Ezúttal három olyan ítélet is volt, amely döntően befolyásolta a találkozó kimenetelét, így azért dühítő döntetlent játszani és kiesni.
A csoport másik mérkőzésén
Acquachiara (olasz)–Szintez Kazany (orosz) 8–12
A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Szintez Kazany 7 pont, 2. (és továbbjutott) Kirisi 5, 3. FTC 4, 4. Acquachiara 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik