Férfi vízilabda BL: a Recco három év után visszaült a trónra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.30. 20:52
null
A Recco nyerte meg a BL-t
A Pro Recco nyerte meg a férfi vízilabda Bajnokok Ligáját, miután a döntőben 8–7-re legyőzte a Primorje Rijekát. Az olasz csapat 2012 után hódította el ismét a trófeát.

Máshogy indult a döntő, mint a bronzmérkőzés – a védekezéseket nagyon megszervezte mind a két vezetőedző, így a bronzmeccshez hasonló gólgálára nem lehetett számítani. Az első két negyedben mindössze hat gól született – igazságos megosztásban. Az, hogy az egyik csapat lefordulásgólt szerezzen, szinte kizárt volt. A lövések pedig rendre blokk mögül érkeztek, a két kapus remekül védett, de a csapattársak is megkönnyítették a helyzetüket.

A Primorjéé volt az első negyed: Sukno kétszer is betalált, ezt a szakaszt a horvát csapat 3–1-re nyerte meg. A második játékrész pont az ellenkezője volt: Jokovics duplájával egyenlített az olasz bajnok.

A Pro Recco vezethetett volna, de nagyon rosszul használta ki az emberelőnyös szituációit. Az első félidőben ötször játszhattak fórban, de mindössze egy gólt szereztek ezekből a lehetőségekből. A fiumei csapat mindössze egyszer került emberelőnybe, azt ki is hagyta.

DÍJAK
A legértékesebb játékos: Felippe Perrone (Barceloneta). Gólkirály: Varga Dénes (Szolnok) 28 gól

A harmadik negyedben aztán hatalmas kapáslövéssel tört meg a reccói gólcsend: Figlioli hét méterről pattintotta a labdát az ellenfél kapujába. De hiába vezetett kétszer is egy góllal az olasz csapat, a horvátok mindkétszer egyenlítettek. 5–5 után azonban valami megszakadt fiumei oldalon.

Pijetlovics gólja után a Reccónak lehetősége volt kettővel ellépnie. Negyven másodperccel a játékrész vége előtt ugyanis ismét emberelőnybe került az olaszok, amit egy időkérés után értékesítettek, így 7–5-ös vezetéssel kezdhettek neki a negyedik felvonásnak.

Egy gólváltás után a Recco tartotta előnyét. Sukno hiába szépített 8–7-re, már csak húsz másodperc volt a lefújásig. Az olasz együttes pedig annál rutinosabb játékosokból állt, hogy kiengedte volna a kezéből a győzelmet.

A Recco történelme során nyolcadszor hódította el a Bajnokok Ligáját. Sorozatban tizedik bajnoki címe mellett Olasz Kupa-győzelemmel is, azaz triplázással zárta a szezont.

A BARCELONETÁÉ A BRONZÉREM

A Barceloneta lett a harmadik, miután a bronzmérkőzésen 14–12-re legyőzte a Jug Dubrovnikot. Az elméletileg két csalódott csapat csatája végig látványosan alakult: az első negyedet a Jug, a másodikat a Barceloneta nyerte meg 5–3-ra.

A házigazda a harmadik játékrész második felében átvette az irányítást: 9–9 után Ubovics és Escribiano góljával 11–9-re ellépett, a negyedik negyed elején pedig Fernández góljával már hárommal vezetett.

Ugyan Obradovics nem sokkal a vége előtt még egyre zárkóztatta a Jugot, de egyenlítenie nem sikerült a horvát együttesnek.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, HATOS DÖNTŐ
DÖNTŐ
PRO RECCO (olasz)–PRIMORJE RIJEKA (horvát) 8–7 (1–3, 2–0, 4–2, 1–2)
Barcelona, 1500 néző. V: Margeta (szlovén), Sztavridisz (görög)
PRO RECCO: TEMPESTI – Prlainovics, IVOVICS 2, Figlioli 2, D. PIJETLOVICS 1, Giacoppo, F. Filipovics. Csere: Aicardi, Gitto, JOKOVIC 2, Giorgetti 1, Di Fulvio. Edző: Igor Milanovics
PRIMORJE: Vican – Buric, SUKNO 3, MUSLIM 2, Radu 1, Setka 1, X. Garcia. Csere: Petrovics, Buljubasic, Krapic, Elez, Peros. Edző: Ivan Asic
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 13/1
MESTERMÉRLEG
Igor Milanovics:
– Az elődöntőben nem voltam teljesen elégedett a védekezésünkkel, a döntőre azonban feljavultunk hátul, és sokat számított, hogy gyorsabbak, pontosabbak voltunk, ennek köszönhetjük, hogy sikerült megnyernünk a Bajnokok Ligáját. Nagyon boldogok vagyunk.
Ivan Asic: – Mindent megpróbáltunk, szoros meccsre kényszerítettük a Reccót, és már ez sem rossz dolog, még ha természetesen szerettünk volna nyerni. Az ezüstérem miatt szomorúak vagyunk, de el kell ismerni, az olaszoké a jobb csapat.

KORÁBBAN, A 3. HELYÉRT
Jug Dubrovnik (horvát)–Barceloneta (spanyol) 12–14
(5–3, 3–5, 1–3, 3–3)
G: Obradovic 4, Boskovic 2, Constantin-Bicari 2, Janovic 1, Younger 1, Buslje 1, Ivankovic 1, ill. Perrone 4, Echenique 3, Ubovics 3, Espanol 2, Fernández 1, Escribano 1
KORÁBBAN, AZ 5. HELYÉRT
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–7

HATOS DÖNTŐ, BARCELONA
DÖNTŐ (május 30., szombat)
Primorje Rijeka (horvát)–Pro Recco (olasz)7–8
A 3. HELYÉRT
Jug Dubrovnik (horvát)–Atletic-Barceloneta (spanyol) 12–14
ELŐDÖNTŐ (május 29., péntek)
Primorje Rijeka (horvát)–Jug Dubrovnik (horvát)10–9
Pro Recco (olasz)Atletic-Barceloneta (spanyol)
12–11
AZ 5. HELYÉRT
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–7
AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT (május 28., csütörtök)
ZF-EgerJug Dubrovnik (horvát)8–10
Szolnoki Dózsa-Közgép–Atletic-Barceloneta (spanyol) 6–6 – ötméteresekkel 3–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik