Férfi vízi BL: az Eger legyőzte a Szolnokot, így 5. lett

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 17:46
null
A látszat csal – nem Hárai Balázséknak fájt jobban a pénteki helyosztó (Fotó: MTI)
A ZF Eger 8–7-re legyőzte a magyar bajnok Szolnokot a férfi vízilabda Bajnokok Ligája ötödik helyéért játszott mérkőzésen Barcelonában. A két magyar csapat közül az Eger csütörtökön a Jug Dubrovniktól, a Szolnok a Barcelonetától kapott ki az elődöntőbe jutásért vívott mérkőzésen a hatos döntőben.

A katalán fővárosban az Eger kezdett jobban a torna legkeserűbb mérkőzésén. A honi bajnokság bronzérmese a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter találatával szerzett vezetést, majd elhúzott 3–0-ra. Ekkor éledt fel a magyar bajnoki címet fél évszázad szünet után kiérdemlő, a honi kupát is begyűjtő Szolnok, amely felzárkózott 3–2-re, majd Varga Dénes jóvoltából 4–4-nél utol is érte a hevesi alakulatot.

A nagyszünet után megint a hevesi gárda jutott vezetéshez, és bár a csütörtöki bemutatkozáson a címvédő és házigazda spanyol CNA Barcelonetától szétlövésben vereséget szenvedett Tisza-parti csapat még egyenlített (5–5), az egriek egymás után kétszer is betaláltak (7–5).

Szolnoki szépítést követően – már a negyedik negyedben – 7–7-re módosult az állás, miután az ifjabbik Varga fivér belőtte a büntetőt. A végjáték azonban az Egernek sikerült jobban: másfél perc volt hátra, amikor az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert távoli bombája utat talált a kapuba, így nyert és ötödikként végzett a hevesi legénység. A Szolnoknak ebben az idényben ez volt az egyetlen veresége magyar csapattól.

Pénzdíjas eseményről lévén szó, a BL-fináléban előrébb végző magyar csapat 28 ezer, a hatodikként zárt Szolnok pedig 27 ezer eurót kapott „vigaszdíjként".

Érdekesség, hogy tavaly olasz belharc volt az 5. helyért, akkor a Brescia 10–9-re legyőzte a Pro Reccót, s Madaras Norbert azon a találkozón is érdekelt volt, miután csapatával, akárcsak az idén, szétlövéssel maradt alul az elődöntőért vívott mérkőzésen.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
HATOS DÖNTŐ, BARCELONA
AZ 5. HELYÉRT

ZF EGER–SZOLNOKI DÓZSA KÖZGÉP 8–7 (3–1, 1–3, 3–2, 1–1)
Barcelona, 200
néző. Vezette: Naumov (orosz), Schwartz (izraeli)
EGER: Mitrovics – Biros 1, Csucskovics, Hosnyánszky 2, Szivós 1, Vapenszki 2, Hárai. Csere: Angyal 1, Lőrincz, Csuk, Erdélyi 1, Bedő. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
SZOLNOK: Decker A. – Gocsics, Madaras, Vámos 1, Varga Dénes 4, Kis G., Mitrovics. Csere: Jansik D. 1, Mezei, Alekszics, Tóth M., Varga Dániel 1. Vezetőedző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 2/7, ill. 2/12
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Csucskovics (27. p.), Angyal (28. p.)

MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert, az Eger edzője: – Egész évben nem akartam erről beszélni, de most már elmondom: Hárai Balázsnak szerintem egy ideje el van törve az ujja, Milos Csuk meghúzódott, nem tudott játszani, Hosnyánszky Norbi alig tudott fogni, és mégis, ezen a meccsen nagyot játszottak. Az egész szezon ilyen volt, úgy látszik, nekünk ez jót tesz. A közönséget teljes mértékben kiszolgáltuk, mert nem volt langyos a meccs, mindkét csapat megmutatta, hogy sportemberekből áll, pedig az ilyen meccsek szoktak érdektelenségbe fulladni. Elfogytunk a végére, de ha azt mondtam csütörtökön, nem értettem a lassú ritmust, akkor most sem értettem, hogy mit csináltunk az elején – iszonyúan gyorsak voltunk. Pedig fordítva vártam, hiszen a Szolnok gyorsabb csapat, mint mi.
Cseh Sándor, a Szolnok edzője: – Azzal kezdeném, hogy gratulálok az Egernek, sokkal motiváltabb volt, mint mi. A sors legnagyobb igazságtalansága lett volna, ha ilyen játékkal ezt a mérkőzést mi nyerjük meg. Megpróbáltuk a csalódottságunkat a délelőtti megbeszéléssel feledtetni, de nyilván nem sikerült teljesen, ugyanakkor azt gondolom, egy profi sportoló nem játszhat csalódottan. Nagyon el vagyok keseredve, mert a játékosoknak jobban kell kezelni az ilyen helyzeteket, és a meghatározó embereknek jobb teljesítményt kell nyújtaniuk – legyen az a mérkőzés az ötödik, a harmadik vagy az első helyért.

HATOS DÖNTŐ, BARCELONA
DÖNTŐ (május 30., szombat)
Primorje Rijeka (horvát)–Pro Recco (olasz)19.30
A 3. HELYÉRT
Jug Dubrovnik (horvát)–Atletic-Barceloneta (spanyol) 18.00
ELŐDÖNTŐ (május 29., péntek)
Primorje Rijeka (horvát)–Jug Dubrovnik (horvát)10–9
Pro Recco (olasz)Atletic-Barceloneta (spanyol)
12–11
AZ 5. HELYÉRT
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–7
AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT (május 28., csütörtök)
ZF-EgerJug Dubrovnik (horvát)8–10
Szolnoki Dózsa-Közgép–Atletic-Barceloneta (spanyol) 6–6 – ötméteresekkel 3–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik