Férfi vízi: öt friss BL-győztes a válogatott vb-keretében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.28. 19:07
null
Märcz Tamás kihirdette a hazai vb-re készülő keretét (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a hazai rendezésű világbajnokságra készülő 18-as keretét. A névsorban a szombaton Bajnokok Ligáját nyerő Szolnok öt játékosát találhatjuk, ugyanennyi pólós képviseli az ob I-es ezüstérmes Egert és az OSC-t is – írja a waterpolo.hu.

 

 

A névsorban négy olyan pólós található, aki Märcz Tamás eddigi keretedzésein nem volt ott – közülük Varga Dénessel és Hárai Balázzsal a szakvezető korábban megbeszélte, hogy „vállalják a világbajnoki felkészülést, ugyanakkor a feszítettebb időszak miatt némi pihenőre volt szükségük, amit esetükben el tudtam fogadni."

Kapusposzton Bisztritsányi Dávid az „új" ember – róla ezt mondta a kapitány: „Noha egyik összetartásra sem hívtam meg, de figyelemmel követtem természetesen a teljesítményét, és nyugodtan mondhatom, a hazai és a nemzetközi porondon is jól teljesített. A három legjobb kapust hívtam be, nekik van a legnagyobb nemzetközi tapasztalatuk, nagy verseny lesz közöttük. A budapesti hetekben amúgy Mátéfalvy Csaba vállalta a felkérést, és segít nekünk – őt sem kell bemutatni senkinek, hiszen Kemény Dénes kapitánykodása idejében is dolgozott a válogatottnál."

Visszatérő a válogatottba a világbajnok Gór-Nagy Miklós, akit szintén kiemelt Märcz Tamás: „Miki kapcsán hasonló a helyzet, mint Bisztró esetében: annak ellenére, hogy nem kapott szerepet a válogatottban, rajta tartottam a szemem, hiszen mégiscsak az egyik legjobb védő a mezőnyben. Ezért nem is lepett meg, hogy a szezonban kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, újra azt a Gór-Nagy Miklóst láthattuk a vízben, aki nem csak hátul megbízható, hanem a támadásokban is határozottan lehet rá számítani. Komoly versenyt szeretnék a hátvédek között, amelyből egyértelműen csak profitálhatunk."

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (OSC), Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik