Férfi vízi: „Nagyon szeretnék szövetségi kapitány lenni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.13. 08:12
A Szolnok edzője, Cseh Sándor szívesen lenne a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Úgy vagyok ezzel, mint szerintem a legtöbb magyar edző, nagyon szeretnék szövetségi kapitány lenni” – mondta határozottan a Nemzeti Sportnak a Szolnokkal két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet szerző Cseh Sándor.Cseh Sándor.

„Én vagyok a legfiatalabb azok közül, akiknek a neve szóba került, de kilenc éve ülök kispadon, ebből hetet vezetőedzőként dolgoztam, és a Bajnokok Ligáját leszámítva mindent megnyertünk. Teljesen normális, hogy mindenki próbálja edzőként a legtöbbet kihozni magából, ezért is vágyam a kapitányság. Mindig megvolt bennem a kellő tisztelet a magyar vízilabdaedzők iránt, és nem akarom, hogy félreértsenek, de gyerekkorom óta az uszodában élek, ki pályázna, ha nem én, aki a bajnokcsapat edzője vagyok, ráadásul erőm teljében.”

Cseh Sándor tehát pályázna, ha úgy adódik. A Magyar Vízilabda-szövetség csütörtöki ülésén dönt a metódusról, arról, hogy milyen folyamaton keresztül válasszanak új kapitányt. Az egyik út a nyilvános pályázat lehet, míg a másik az, hogy felkérnek valakit a feladatra.

Korábban Vincze Balázs, Gyöngyösi András jelezte, hogy lenne szövetségi kapitány. Vad Lajos is eljátszott a gondolattal, szerinte két csúcs van a szakmában, a „Ferencváros és a válogatott”. Ezzel szemben Gerendás György jelezte, hogy nem száll harcba a tisztségért.

Hogy ki lehet még esélyes? Elképzelhető-e külföldi szövetségi kapitány a magyar válogatott élén? És hogy kik lehetnek ezek a külföldi szakemberek? A kérdésekre a választ a vasárnapi Nemzeti Sportban olvashatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik