Férfi vízi MK: Hosnyánszky döntött korábbi csapata ellen

Vágólapra másolva!
2012.09.29. 19:34
null
Milan Alekszics három góllal terhelte meg az egri kaput (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
A férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Szolnok idegenben 9–8-ra legyőzte az Egert – a korábbi egri Hosnyánszky Norbert utolsó perces góljával.

 

Pedig sokáig nem úgy tűnt, hogy a vendégek örülhetnek a mérkőzés végén, mert bár a londoni bronzérmes Milan Alekszics révén a szolnokiak szerezték meg a találkozó első gólját, a hazaiak Salamon Ferenc révén az ellentámadásból egyenlítettek, majd Biros Péter találatával átvették a vezetést, innentől pedig Hosnyánszkyéknak folyamatosan kapaszkodniuk kellett az eredmény után (2–1).

A harmadik negyedben Bátori Bence gyors duplázása után először volt két gól a csapatok között (6–4), de Kis Gábor vezérletével folyamatosan visszakapaszkodtak a szolnokiak, az utolsó perchez pedig 8–8-as állás mellett érkeztek a csapatok.

Ekkor pedig eljött a korábbi egri Hosnyánszky ideje, a korábban két lövést is elhibázó olimpiai bajnok játékos pedig fél perccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt (8–9).

A Vasas a találkozó eleji háromperces gólcsend után Katonás Gergely, Angyal Dániel és Vámos Márton akciógóljával gyorsan háromgólos előnyre tett szert (3–0), de Tóth Bendegúz, Mátyás Zoltán és Hangody György találatával a félidő végére kiegyenlített a Honvéd (3–3).

Ekkor volt azonban utoljára szoros a mérkőzés, az egyaránt háromszor beköszönő Vámos és Katonás vezérletével, négy válasz nélküli góllal 7–3-ra elléptek a hazaiak, a végén pedig kiütésessé vált a különbség (11–5).

Az FTC–Szeged találkozó elején mindkét csapat támadása labdaeladásokkal és kihagyott lehetőséggel indult, az első gólra az ötödik percig kellett várni: Aaron Younger találatával a vendégek szerezték meg a vezetést, amelyet követően Illés Sándor egyenlített a 7. percben (1–1).

Idáig volt csak szoros a mérkőzés, a hátralévő másfél percben a szegediek háromszor is eredményesek voltak. 4–1-es előnyük után a harmadik negyedben már 7–2-re is vezettek a vendégek, az FTC erejéből csupán a szépítésre futotta (5–8).

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
TEVA-VASAS–GROUPAMA-HONVÉD 11–5 (3–0, 0–3, 4–1, 4–1)
Komjádi uszoda, 1200 néző. V: ifj. Juhász Gy., Fekete B.
VASAS: NAGY V. – Oeler, KATONÁS 3, Takács Bálint, Hárai, VÁMOS 3, DRASKO BRGULJAN 1. Cs: Angyal 1, Steinmetz Á., CSAPÓ M. 2, Fazekas 1, Hőna, Vereczkey Z. Edző: Földi László
HONVÉD: Gergely – Hangody L., Steinmetz B., Kiss G. 1, Kovács P., Hangody Gy. 1, MÁTYÁS 1. Cs: Jakab, Csapó B., TÓTH B. 2, Jávor, Boros. Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 8/1
Gól – ötméteresből: –
MESTERMÉRLEG
Földi László: – A második negyedbeli megingást leszámítva végig stabilan, megbízhatóan játszottunk.
Vad Lajos: – Sokáig egyenrang partnerei voltunk a Vasasnak, a végeredmény azonban a realitást tükrözi. Hiába kértem a félidőben, hogy továbbra is figyeljünk, sajnos a harmadik negyedben szétestünk.
 
FERENCVÁROS–A HID-SZEGED 5–8 (1–4, 1–0, 1–3, 2–1)
Komjádi uszoda, 800 néző. V: Horváth Cs., Székely B.
FTC: G. PJETROVICS – Szőke, MacDonell, Jansik 1, FÜLÖP B. 3, Paján, Sántavy. Cs: Illés S. 1, Sánta, Korényi, Ernyey, Szöllősi, Francsics. Edző: Ambrus Tamás
SZEGED: Molnár D. – Hegedűs G. 1, Szívós, Kuna, Molnár T., Younger 1, Kiss Cs. 1. Cs: SOMOGYI 2, Márkus, Decker Á., KAYES 2, Juhász Zs. 1, Varga P. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 8/1
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Paján (19. p.)
Sárga lap: Vincze B. (10. p.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – A védekezésünk jól működött, akárcsak a hétközi Bajnokok Ligája-győzelem során. Támadásban azért, úgy érzem, ma is maradt bennünk néhány gól.
 
ZF-EGER–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 8–9 (3–2, 1–1, 2–1, 2–5)
Eger, 600 néző. Vezette: Németh András, Vogel G.
EGER: Bisztritsányi – Bátori 2, Biros 1, GÓR-NAGY 2, Seman, Graham, Bundschuh. Csere: Gerritse, SALAMON 2, Kovács G. 1, Mezei, Varga II Zs., Lőrincz
SZOLNOK: Decker A. – Negrean 1, Pásztor, ALEKSZICS 3, KIS G. 2, HOSNYÁNSZKY 1, Gocics 1. Csere: Kovács O. 1, Vörös, R. Georgescu, Marnitz G., Hangay Z.
Gól – emberelőnyből: 9/0, ill. 10/2
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Bundschuh (31. p.)
A Szentes visszalépését követően a Debrecen játék nélkül jutott be a négyes döntőbe, a visszavágókat vasárnap rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik