nemzetisport.hu 2018.03.16 10:15 Frissítve: 2018.03.16 10:27

Férfi vízi: „Magyar válogatott már nem leszek, német még talán”

Baksa László 2013-ban szerződött a német Spandau 04-hez a Szeged férfi vízilabdacsapatától. A válogatott kapus – aki boltot üzemeltet Berlinben – a delmagyar.hu-nak mesélt a kinti életről, és elárulta, a magyar nemzeti csapatban már biztosan nem láthatjuk, ellenben lehet, hogy a németben igen.

Baksa László csapata vezeti a német bajnokságot (Fotó: tagesspiegel.de)

 

„Bizonytalan, hogyan alakulnak a következő évek, mert a vízilabda a szívem csücske, a bolt viszont a jövőmet jelenti. Jövő nyárig szerződésem van a Spandaunál, eszembe jutott, hogy utána hazaigazolok, jó lenne újra a magyar bajnokságban játszani, de a bolt miatt sok mindent át kell gondolnom. Nem tudnám leélni Berlinben az életem, hazahúz a szívem” – mondta Baksa László.

DÁRDAI ÉS A VILLÁNYI VÖRÖSBOROK

Évek óta visszatérő vevő Baksa boltjában Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a berlini Hertha BSC vezetőedzője.

„A nagykövetség által szervezett vacsorán ismerkedtünk meg, azóta is sűrűn találkozunk Palival, a klubházunk mellett edzenek. A boltba a felesége, Móni jár többször, a gyerekeknek Túró Rudit, sajtot, kolbászt szokott venni. Pali akkor érkezik, amikor bor kell: pécsiként a villányi vörösekre esküszik, a Sauska, Bock, Gere hármas a kedvence” – mondta Baksa László.

„A hazai élcsapatoknál sokkal többet keresnek, az én fizetésem egy Miskolcon vagy a BVSC-nél szereplő játékoséhoz áll közelebb. Szegeden is többet kaptam, mint most, ilyenkor az ember megpróbálja máshonnan előteremteni a kieső összeget. Németország nem jutott ki a legutóbbi két olimpiára, emiatt kevesebb pénz van a sportágban. Viszont sokan hívnak otthonról, hogy szeretnének itt játszani, legutóbb az OSC-től és az Egertől keresett egy játékos. Sok előnnyel jár, ha valaki ideigazol, de az anyagi igényekből le kell adni.”

A 31 esztendős Baksa hat évvel ezelőtt bronzérmet szerzett a magyar válogatott tagjaként az Európa-bajnokságon, azóta viszont kikerült a látókörből. Ami a jövőt illeti, a visszatérést nem tartja reálisnak a kapus, viszont van egy másik opció…

„Azt már lezártam: harminckét éves leszek, a jelenlegi csapat tele van húszéves tehetségekkel. A nyár viszont hozhat néhány változást. Egy ideje húzódik az  állampolgárságom ügye, ha tisztázódik a helyzet, a német csapatba kaphatok meghívót. Ez lehet a nyári Európa-bajnokság, vagy az azt követő berlini világkupa szeptemberben. Szóval magyar válogatott már biztosan nem leszek, német még talán.”

A teljes interjút itt olvashatja el.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.09 23:16:59

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Mostanság inkább hozzánk jönnek, még csak nem is tanítani – keresni.

2018.03.21 23:39:02

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Így maradnak a kínzó kérdések, mint például: hány genetikailag alkalmas srácból nem lesz még világklasszis a szagtalan középszer miatt?

2018.03.10 12:18:18

Vízilabda FAZEKAS ZOLTÁN, DÖMÖTÖR CSABA (Barcelona)

„Spanyolországban a magyar vízilabdának és úszósportnak nagy nimbusza van.”

2018.01.18 14:04:43

Vízilabda nemzetisport.hu

Az FTC pólósának már gyerekkorában azt mondták az edzők, hogy eljuthat a válogatottságig.

2018.01.08 09:09:32

Vízilabda LAKNER GÁBOR

221-szeres válogatott kiválóságunknak könnyű volt meghozni a nehéznek tűnő döntést.