HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.03.16 10:15 Frissítve: 2018.03.16 10:27

Férfi vízi: „Magyar válogatott már nem leszek, német még talán”

Baksa László 2013-ban szerződött a német Spandau 04-hez a Szeged férfi vízilabdacsapatától. A válogatott kapus – aki boltot üzemeltet Berlinben – a delmagyar.hu-nak mesélt a kinti életről, és elárulta, a magyar nemzeti csapatban már biztosan nem láthatjuk, ellenben lehet, hogy a németben igen.

HIRDETÉS
Baksa László csapata vezeti a német bajnokságot (Fotó: tagesspiegel.de)

 

„Bizonytalan, hogyan alakulnak a következő évek, mert a vízilabda a szívem csücske, a bolt viszont a jövőmet jelenti. Jövő nyárig szerződésem van a Spandaunál, eszembe jutott, hogy utána hazaigazolok, jó lenne újra a magyar bajnokságban játszani, de a bolt miatt sok mindent át kell gondolnom. Nem tudnám leélni Berlinben az életem, hazahúz a szívem” – mondta Baksa László.

DÁRDAI ÉS A VILLÁNYI VÖRÖSBOROK

Évek óta visszatérő vevő Baksa boltjában Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a berlini Hertha BSC vezetőedzője.

„A nagykövetség által szervezett vacsorán ismerkedtünk meg, azóta is sűrűn találkozunk Palival, a klubházunk mellett edzenek. A boltba a felesége, Móni jár többször, a gyerekeknek Túró Rudit, sajtot, kolbászt szokott venni. Pali akkor érkezik, amikor bor kell: pécsiként a villányi vörösekre esküszik, a Sauska, Bock, Gere hármas a kedvence” – mondta Baksa László.

„A hazai élcsapatoknál sokkal többet keresnek, az én fizetésem egy Miskolcon vagy a BVSC-nél szereplő játékoséhoz áll közelebb. Szegeden is többet kaptam, mint most, ilyenkor az ember megpróbálja máshonnan előteremteni a kieső összeget. Németország nem jutott ki a legutóbbi két olimpiára, emiatt kevesebb pénz van a sportágban. Viszont sokan hívnak otthonról, hogy szeretnének itt játszani, legutóbb az OSC-től és az Egertől keresett egy játékos. Sok előnnyel jár, ha valaki ideigazol, de az anyagi igényekből le kell adni.”

A 31 esztendős Baksa hat évvel ezelőtt bronzérmet szerzett a magyar válogatott tagjaként az Európa-bajnokságon, azóta viszont kikerült a látókörből. Ami a jövőt illeti, a visszatérést nem tartja reálisnak a kapus, viszont van egy másik opció…

„Azt már lezártam: harminckét éves leszek, a jelenlegi csapat tele van húszéves tehetségekkel. A nyár viszont hozhat néhány változást. Egy ideje húzódik az  állampolgárságom ügye, ha tisztázódik a helyzet, a német csapatba kaphatok meghívót. Ez lehet a nyári Európa-bajnokság, vagy az azt követő berlini világkupa szeptemberben. Szóval magyar válogatott már biztosan nem leszek, német még talán.”

A teljes interjút itt olvashatja el.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.15 23:39:08

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A férfipóló ősidők óta olimpiai sportág, a női szakág ellenben 2000-ben csatlakozott az ötkarikás programhoz, kezdetben hat, majd 2004-től nyolc csapattal. Ami a „píszí” sportdiplomácia szerint tarthatatlan, hiszen a férfiak mezőnye tizenkettes.

2018.09.11 10:50:22

Vízilabda LAKNER GÁBOR

Az egyetlen elnökjelölt szerint megkérdőjelezhetetlen, amit Kemény Dénes elért.

2018.09.06 12:52:29

Vízilabda nemzetisport.hu

Történt az Eb-n néhány olyan jelenet, ami korábban nem volt megszokott • A kommunikációban is profinak kell lenni.

2018.08.26 22:01:25

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL A magyar vízilabdázás sohasem lehetett olyan nehéz helyzetben, amelyből ne lelte volna meg a kiutat.

2018.07.31 21:55:58

Vízilabda R. E. B.

A parton és a vízben összesen 43 olimpiai arany adott randevút egymásnak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS