Férfi vízi: hat Eb-győztes a franciák elleni keretben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.08. 19:58
null
Hat Eb-győztes kapott helyet a franciák elleni keretben (Fotó: Szabó Miklós)
A két héttel ezelőtt befejeződő budapesti Európa-bajnokságon győztes magyar férfi vízilabda-válogatottból hatan szerepelnek kedden a franciák otthonában sorra kerülő világliga-selejtezőn.

 

A szövetség szombati tájékoztatása szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány döntését a kerethirdetésnél betegségek is alaposan befolyásolták.

„A francia válogatott otthonában biztosan nem lesz könnyű dolgunk, hiszen ellenfelünk a középmezőny markáns csapata, nem véletlen, hogy klubjai a nemzetközi porondon is figyelemreméltó eredményeket érnek el” – mondta a szakember, ugyanakkor leszögezte, hogy győzelmet vár, a keretet pedig így is rutinos, a válogatottban már többször szerepelt játékosok alkotják.

A magyarok novemberben az oroszok legyőzésével kezdték a sorozatot, ha most is nyernek, akkor csoportelsőként jutnak a márciusi negyeddöntőbe.

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT FRANCIÁK ELLENI KERETE
Kapusok: Kardos Gergely (Eger), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bedő Krisztián (Noisy de Sec – Franciaország), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (Szolnok)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik