HIRDETÉS
HIRDETÉS
Roska Emese Boglárka 2018.03.31 22:08 Frissítve: 2018.04.01 12:47

Férfi vízi Eurokupa: egygólos előnyben a Fradi a döntőben

A Ferencváros 9–8-ra legyőzte a Banco BPM SM Bustót a férfi vízilabda Eurokupa döntőjének első mérkőzésén a Komjádi uszodában.

HIRDETÉS
Elég lesz az egy gól a visszavágóra? (Fotó: Földi Imre)

 

Vereség, döntetlen – győzelem? Nem, nem a Ferencváros férfi vízilabdacsapatának eredménysorát vettük végig, hanem a zöld-fehér klub zsúfolt szombatjának mérlegét. A női kézisek ugyanis hétméteresekkel alulmaradtak a Magyar Kupa-elődöntőben, a labdarúgók döntetlenre végeztek az Újpest elleni derbin, míg a címvédő vízilabdázók egyértelműen sikerre készültek az Eurokupa döntőjének első felvonásán (no meg a másodikon is).

Erre hangoltak a szurkolók is, akik közül a leghűségesebbek a teljes étlapot „végigették”, azaz a Budapest-túrát a Komjádi uszodában zárták.

„Zorro”, azaz az orrtörése után az edzéseken már különleges maszkban gyakorló Német Toni kimaradt az előző kiírásban még Veronaként szereplő, ezúttal Banco BPM SM Busto néven futó olasz csapat ellen, ám akárcsak egy hete az Eger elleni rangadón, ezúttal is vízbe szállt a lábközépcsonttörés után papíron még csupán lábadozó Varga Dániel.

Az első – no meg a második és harmadik – fontos pillanat azonban szintén világklasszis testvéréé, Varga Dénesé volt, aki előbb a kapu jobb, majd bal oldalába lőtt laposan, hogy aztán ötösből is Dejan Lazovics szeme közé vágja a labdát. A lelátó mégis pontosan 1.3 másodperccel a negyed vége előtt robbant, amikor a végletekig kijátszott helyzetben Sztefan Mitrovics lőtt gólt – ideálisnak mondható 4–2-es zöld-fehér vezetéssel zárult a negyed.

„Jó volna minél nagyobb előnyt kiharcolni” – hangzott el a lelátói sóhaj, de ez nem valósult meg a második felvonásban, ez a nyolc perc ugyanis a védelmekről szólt. Sőt, a harmadikban sem jött össze, hiszen Romain Blary csettintenivalóan szép centergóljakor már a bármilyen előny is megtette volna, de először a mérkőzésen egyenlített a Busto (5–5). Nem utoljára, mert a világbajnok Pietro Figlioli ötöse a 7–7-et jelentette, ám ekkor érkezett a még nála is több címmel büszkélkedő szerb Nikola Jaksics. Négy perccel a vége előtt Madaras Norbert igazi csapatkapitányként akciógóllal nyugtatta az idegeket, ám Stefano Luongo még egyre lopta a távolságot.

Nemhiába mondták a ferencvárosiak, hogy nyolcnegyedes a párharc: a 9–8-as győzelem után keserves második felvonás vár rájuk április 18-án Busto Arsizióban.

VÍZILABDA, FÉRFI EUROKUPA
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

FTC-PQS Waterpolo–Banco BPM SM Busto (olasz) 9–8 (4–2, 0–0, 3–4, 2–2)
Komjádi uszoda, 1600 néző. V: Buch (spanyol), Mercier (francia)
FTC: Vogel Soma – VARGA DÉNES 3, JAKSICS 2, Sz. Mitrovics 1, Nikics, Vámos 1, Varga Dániel
Csere: Sedlmayer, MADARAS 2, Manhercz K., Szirányi, Jansik Sz.
Edző: Varga Zsolt
BUSTO: Lazovics – Luongo 1, Mirarchi 1, Figlioli 2, FONDELLI 2, Di Somma, Drasovics
Csere: Baraldi 1, Blary 1, Petkovics, Valentino
Edző: Marco Baldineti
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Leszámítva, hogy mi kaptuk az első gólt, jól kezdtünk, úgy éreztem, ha az a lendület megmarad, akkor relatíve könnyebb mérkőzést vívhatunk. A lendület azonban megtört, sőt védekezésben olyan gólokat kaptunk, amelyek egy döntőben nem férnek bele, ezért lett ennyire szoros a meccs. Hiába játszottunk velük a selejtezőben, azért elég ismeretlenek, másik játékstílust képviselnek. Elemezzük őket, még jobban felkészülünk, és nem szabad hátradőlni, nyerni kell kint is.
Marco Baldineti: – Nagyon jó meccset játszottunk, a Ferencváros igazán erős ellenfél volt. Emberelőnyben akadtak problémáink, ráadásul nehéz idegenben kezdeni a finálét, nagy a nyomás, ugyanakkor az egygólos vereség igen kedvező eredmény nekünk.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.21 09:06:13

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona), HATÁR DÁVID (Budapest)

Bíró Attila csapata így a második vagy a harmadik helyen zárja a csoportot.

2018.07.20 23:37:34

Vízilabda VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egy valamivel több mint négymillió lelket számláló országnak – gondolom én – nem is lehet nagyobb, tökéletesebb sportiskolája, mint a hatalmas, gyönyörű hon maga, amely mindenütt ott van a gyermekek talpa alatt.

2018.07.20 11:54:30

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)/MAROSI GERGELY (Budapest)

A németek ellen épphogy meglett a csoportmásodik hely, folytatás valószínűleg Hollandia ellen.

2018.07.19 17:58:46

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)

Bíró Attila lányai az első igazán nagy győzelmüket aratták az Európa-bajnokságon.

2018.07.18 11:27:08

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona), HATÁR DÁVID (Budapest)

A 9. percben már 6–0-ra vezetett az ellenfél, sima volt a csoportrangadó.

HIRDETÉS
HIRDETÉS