nemzetisport.hu 2019.04.09 08:12 Frissítve: 2019.04.09 08:42

Férfi vízi Ek: Varga és Hárai jelenléte szükséges, de... – Märcz

Csapategység, akarat, önbizalom – Märcz Tamás szerint főképpen ezek voltak a siker kulcsai a zágrábi Európa-kupán, amelyet a magyar férfi vízilabda-válogatott nyert meg. A szövetségi kapitány a visszatérő Varga Dénes és Hárai Balázs fontos szerepéről is beszélt az NSO Tv-nek, de kiemelte, hogy az Ek-n is több lábon állt a csapat.„Jól sikerült alkalmazkodni az új szabályokkal játszott vízilabdához, de nem csak ezen múlott a győzelmünk
– mondta Märcz Tamás. – A csapat egységes volt, bízott magában, nagyon akarta ezt a sikert. Minden csapatot szinte a saját fegyverével győztünk le. Montenegróval úgy tudtunk szembeszállni, hogy fizikai ütközetet nem vesztettünk el. Az olaszokkal úgy tudtunk játszani, hogy az agresszív játékra megfelelő agresszív játékkal válaszoltunk. A horvátokkal pedig kifejezetten szellemesen, dinamikusan játszottunk, ez hozta a legjobb mérkőzésünket.”

Varga Dénes és Hárai Balázs is visszatért a válogatotthoz, a szövetségi kapitány az ő szerepükről így beszélt.

„Nagyon fontos, hogy legyen egy igazi vezetője a csapatnak a vízben és azon kívül egyaránt, ezt pedig Varga Dénes testesíti meg. Nem beszélve a játéktudásáról, ami kimagasló. Hárai Balázs Magyarország legjobb centere, a játéka abból a szempontból lényeges, hogy fel tudjuk venni a versenyt az ellenfél védőivel. Két olyan klasszis, akinek a jelenléte feltétlenül szükséges, de kezdenek felnőni hozzájuk a többiek is, akik nem is várják el, hogy majd ők ketten oldják meg a feladatokat. Nagyon jó kapusteljesítményeket láthattunk, de minden poszton elégedettek lehetünk a teljesítményekkel. Több lábon álltunk, sokan bele tudtak szólni a mérkőzésekbe. Kellenek az egyéniségek, a klasszisteljesítmények, de az is kell, hogy ez egy rendszerbe épüljön bele, és egységként működjünk.”

Märcz Tamás videónkban arról is beszél, hogyan élte meg a csapat a sikert a döntő után.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA, NYOLCAS DÖNTŐ, ZÁGRÁB
DÖNTŐ
Magyarország–Horvátország 10–8 (2–2, 3–1, 3–2, 2–3) 
Zágráb, 800
néző. Vezette: Zwart (holland), Naumov (orosz)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – Jansik Sz., Bátori 1, VARGA DÉNES, Német T. 1, Vámos 1, KOVÁCS GERGŐ 1. Csere: ANGYAL 1, MANHERCZ K. 3, Zalánki 1, Erdélyi 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
HORVÁTORSZÁG: BIJAC – L. FATOVIC 3, Vukicevic, Buljubasic 1, Vrlic 1, Garcia, JOKOVIC 2. Csere: Macan, Loncar, Buslje 1, Milos, Setka. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 16/2
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 2/1
Kipontozódott: Pohl (30. p.), Jansik Sz. (31. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Garcia (29. p.), Loncar (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás: – Két évvel ezelőtt a horvátok ellen világbajnoki döntőt veszítettünk Budapesten, és ugyan nem ugyanazon eseményen, de sikerült nekik visszavágnunk. Ha már eljutottunk a döntőbe, és ha már ennyit harcoltunk érte két napon át, szerettünk volna minden hátráltató körülménytől eltekintve száz százalékot adni. Nagyon örülök, hogy ez ilyen jól sikerült, rendkívül erős horvát válogatottat győztünk le.
Ivica Tucak: – Szerettük volna kiszolgálni a fantasztikus közönségünket, de most be kell érnünk a második hellyel. Túl sokat hibáztunk, elsősorban támadásban hoztunk rossz döntéseket. Az ellenfél kapusa is jól védett, de ez nem magyarázhatja teljesen a gyenge emberelőnyös mutatónkat. Nem örülünk, azonban lesz még elég tornánk ebben az évben, amelyen javíthatunk.

A TOVÁBBI HELYOSZTÓKON
BRONZMÉRKŐZÉS
Spanyolország–Olaszország 9–7 (3–1, 0–2, 5–3, 1–1)
AZ 5. HELYÉRT 
Montenegró–Szerbia 16–14 (5–6, 5–2, 4–2, 2–4)
A 7. HELYÉRT
Görögország–Oroszország 15–14 (3–3, 5–4, 4–2, 3–5)

 

2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.

2020.01.28 00:16:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hodie mihi, cras tibi, azaz ma nekem, holnap neked.

2020.01.26 23:16:32

Vízilabda SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Hogy év közben a bajnokikon – főleg a nőknél – többen vannak a zsűriben, mint a nézőtéren? Igaz. Viszont a válogatott más.

2020.01.26 15:53:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Döntetlen után szétlövéssel nyertünk, Vogel Soma kivédte az utolsó spanyol ötöst.

2020.01.25 18:44:19

Vízilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A negyedik negyed döntött az oroszok elleni kiélezett mérkőzésen a Duna Arénában.