Férfi vízi Ek: címvédőhöz méltó kezdés, simán nyert a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 17:37
null
A Ferencváros lélekben már készülhet az elődöntőre (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A címvédő Ferencváros férfi vízilabdacsapata 16–8-as győzelmet aratott a Szintyez Kazany vendégeként az Eurokupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A Miskolc hazai közönség előtt négy góllal nyert az orosz Szpartak Volgográd ellen.

 

SZINTYEZ KAZANY–FTC

A Ferencváros játékosainak nem sok idejük volt sebeket nyalogatni a Szolnok ellen óriási küzdelemben, ötösökkel elveszített európai Szuperkupa-mérkőzés után: a zöld-fehérek hétfőn már Oroszország felé vették az irányt, ahol a Szintyez Kazany várt rájuk az Eurokupa negyeddöntőjében.

Az FTC címvédőhöz méltóan kezdte a meccset, a második negyed közepén már 5–0-ra vezetett. Az első orosz találatra a játékrész utolsó percében Vámos Márton válaszolt büntetőből, így a nagyszünetre megmaradt az ötgólos különbség (1–6).

A harmadik negyedben, valamint a negyedik elején a Fradi 9–4 után sorozatban négy gólt szerzett (13–4), ezzel nemcsak a meccset döntötte el végleg, hanem valószínűleg a párharcot is. A végeredmény 8–16, a budapesti visszavágóra december 9-én kerül sor.

A magyar csapatban Varga Dénes négy, míg Vámos Márton és Nikola Jaksics három-három találatig jutott.

MISKOLC–SZPARTAK VOLGOGRÁD

„Nem vagyunk egy polcon a bombaerős Ferencvárossal, ugyanakkor a sorozat második számú magyar csapataként szeretnénk megmutatni, tényleg a miénk a világ legerősebb bajnoksága, és az előző szezon ötödikjeként minden tőlünk telhetőt megteszünk a korábbi bajnok Szpartak Volgográd kiejtéséért” – mondta a mérkőzés előtt Sike József, a Miskolc edzője.

A magyar együttes a 4–0-ra megnyert első negyed után a másodikban már 7–1-re is vezetett a Volgográd ellen, amely a záró játékrész elején feljött három gólra (9–6), ám utána megint a Miskolc percei következtek (12–6). A hajrában már csak a vendégek szereztek gólt, akik az eredmény alakulását figyelembe véve nem lehetnek elégedetlenek a négygólos vereséggel (12–8).

Miskolci oldalon a hazai bajnokságban eddig eltiltott gólzsák, Alex Bowen ötször volt eredményes.

FÉRFI EUROKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

SZINTYEZ KAZANY (orosz)–FTC-PQS 8–16 (0–3, 1–3, 3–6, 4–4)
Kazany, 300
néző. V: Golijanin (szerb), Vlasic (horvát)
KAZANY: Antonov, Galimzjanov – Pliszkevics, Magomajev 1, Ogyincov, Bugajcsuk, Klikovac, Fatahutgyinov, Marzouki 3, Sztyepanjuk 1, Rizsov-Alenyicsev 1, Zakirov 1, Ginyijatov 1. Edző: Andrej Bjelofasztov
FTC: Gárdonyi – Sedlmayer, Varga Dénes 4, Jaksics 3, Szirányi, Jansik Sz. 1, Vámos 3. Csere: Madaras, Manhercz K. 1, Nikics 2, Varga Dániel 1, Sz. Mitrovics 1. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 7/5
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 4/3
Kipontozódott: Ogyincov (26. p.), Magomajev (28. p.), Marzouki (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Az elmúlt napokban jelentkező összes probléma ellenére jól kezdtük a mérkőzést, elégedett vagyok a profi hozzáállással. Az első félidőt magabiztosan, határozottan kezdtük, a másodikban pedig ugyan lőttünk gólokat, de kaptunk is. Egy négyperces kihagyásunk volt, amikor kimaradtak elöl a helyzetek, és azokból lefordultak az oroszok. Mindent összevetve elégedettek lehetünk ezzel a győzelemmel Kazanyban. A párharc nyolc negyeden keresztül tart, nem ért véget a felénél – le kell játszani a visszavágót, amelyen szintén nyerni akarunk.

PANNERGY MISKOLCI VLC–SZPARTAK VOLGOGRÁD (orosz) 12–8 (4–0, 3–2, 2–3, 3–3)
Miskolc, 400
néző. V: Rak (horvát), Ivanovszki (macedón)
MISKOLC: CSOMA – Dőry 1, Berta 1, BOWEN 5, Milicsics, MISICS 3, Halek. Csere: Kuzmenko 1, Sánta, Nagy Á. 1, Hornyák, Lukács D. Edző: Sike József
VOLGOGRÁD: Fjodorov – Jurcsik, ASAJEV, Andrjukov 1, Kiszeljov, Rudaj, Agarkov 1. Csere: HALTURIN 5, Jeszkov, Sejkin, Krug, Sajhutgyinov 1. Edző: Vlagyimir Karabutov
Gól – emberelőnyből: 14/4, ill. 6/–
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 1/1
Kiállítva (cserélve végleg): Kuzmenko (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Sike József:
– Az első találkozón négygólos győzelmet arattunk, ami biztató a visszavágó előtt, azt azonban valamennyien tudjuk, hogy orosz földön nem vár ránk könnyű mérkőzés.
Vlagyimir Karabutov: – Nagyon nehéz csatán vagyunk túl. A miskolciak jól játszottak, mi nem nagyon tudtunk mit kezdeni Szasa Misiccsel, aki főszerepet vállalt a hazaiak sikeréből. Jó néhány gólszerzési lehetőséget szalasztottunk el, de nem adjuk fel, az a célunk, hogy a visszavágón megfordítsuk az állást, szeretnénk bekerülni a legjobb négy közé.

További eredmények
Crvena zvezda (szerb)–SM Verona (olasz) 5–10
Jadran Split (horvát)–CN Marseille (francia) 10–11

A párharcok visszavágóit december 9-én rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik