HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.03.22 19:13 Frissítve: 2017.03.22 21:45

Férfi vízi Ek: az FTC hat góllal nyert a döntő első mérkőzésén

Az FTC-PQS 12–6-ra nyert Nagyváradon a férfi vízilabda Európa-kupa döntőjének első mérkőzésén, nagyon közel került tehát a végső győzelemhez.

HIRDETÉS
Ennyire azért nem zárták a szívükbe a Ferencvárost a fehér sapkás nagyváradiak (Fotó: Török Attila)

 

A jegyek már jóval a mérkőzés előtt elkeltek, nem számított meglepetésnek, hogy telt ház fogadta a csapatokat. Amelyek közül a Ferencváros kezdett jobban, méghozzá sokkal jobban. Az első negyedben Marko Avramovics, a játékot kisebb sérülése ellenére vállaló Sztefan Mitrovics és Pohl Zoltán is eredményes volt, Vogel Somát viszont nem tudták mattolni a hazaiak.

A folytatásra már valamelyest a Nagyvárad is „bemelegedett", de ez csak arra volt elég, hogy ne kerüljön még nagyobb hátrányba. A nagyszünetben 5–2-re vezetett a Fradi.

A fordulást követően villant Madaras Norbert bal keze, majd Marko Csuk is megszerezte első gólját, ezzel már öt gól volt a felek között. A nyolcadik vendéggólt szerző Mitrovics volt az első ferencvárosi, aki duplázott, ami jól jelzi, hogy milyen jól eloszlottak a terhek a zöld-fehéreknél.

Mindezt úgy, hogy a vállát fájlaló Varga Dániel csak a záró játékrészben szólt hozzá ily módon a meccshez, ő állította be a 12–6-os végeredményt.

A Ferencváros nagyon közel került ahhoz, hogy 19 évvel KEK-győzelme után újra nemzetközi kupát nyerjen, a visszavágót két hét múlva rendezik Budapesten.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
DÖNTŐ, 1.
MÉRKŐZÉS
DIGI-ORADEA (romániai)–FTC-PQS 6–12 (0–3, 2–2, 2–3, 2–4)
Nagyvárad, 1000
néző. V: Bach (spanyol), Sztavridisz (görög)
NAGYVÁRAD: G. Pijetlovics – Negrean, Aszanovics 1, Diaconu 1, Chioveanu, R. Georgescu 1, A. Cretu. Csere: GHEORGHE 2, Radjen 1, Remes, Pavlovic, Szabo I. Edző: Kádár Kálmán
FTC: VOGEL SOMA – SZ. MITROVICS 3, Varga Dániel, Madaras 1, Szirányi 1, Avramovics 1, JANSIK SZ. 2. Csere: Pohl 1, MARKO CSUK 2, Tóth M. 1, Nyéki, Katonás. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 7/3
Kipontozódott: A. Cretu (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Kádár Kálmán:
– Jelentős előnyre tett szert a Ferencváros, mert a játékosai egyénileg felülmúlták a mieinket. Olyan szituációkból kaptunk gólt, amilyenekre előre készültünk. Nagyon nehéz lesz a visszavágó, de megpróbálunk kitalálni valamit. A magyar csapatok ellen azért is nehéz játszani, mert ha előnybe kerülnek, utána nagyon jól őrzik azt, most is így történt.
Varga Zsolt: – Részleteiben az elmúlt időszakban is láttam jó teljesítményt a csapattól, de talán ez volt az a mérkőzés, amikor a találkozó egészében végig tudtuk vinni azt a játékot, amit akartam, ráadásul elég kevés hibával. Szinte négy negyeden keresztül az történt, amit mi akartunk, és megakadályoztuk, hogy a Nagyvárad azt játssza, amit jól tud. Akkor dől el a kupagyőzelem, ha lefújják a második meccset. Ez a félidő, nagy előnyünk van, ami nagyon jó, de otthon is úgy kell beleállni a mérkőzésbe, hogy nyerni akarunk.

A visszavágót április 5-én játsszák.

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.14 08:43:56

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Visszavonuló olimpiai bajnokunk a sportágról alkotott vízióját immár edzőként akarja megvalósítani.

2018.06.13 09:09:25

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Kétszeres olimpiai bajnokunk emlékezni akar rá: semmit sem adtak könnyen a sportágban.

2018.06.08 22:17:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Magyarázat rengeteg lehet (van és lesz is), mentség nincs.

2018.06.08 17:05:22

Vízilabda LAKNER GÁBOR (Genova)

A csütörtöki vereségek után pénteki győzelmek • Olympiakosz–Pro Recco döntő lesz.

2018.06.07 18:37:14

Vízilabda LAKNER GÁBOR (Genova)

Az egriek a fordulás után gólt sem dobtak • Magyar csapat nélkül játsszák az elődöntő meccseit.

HIRDETÉS
HIRDETÉS