Férfi vízi Ek: „A meccs előtt vesztettem kártyában, és ettől felszívtam magam...”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.08. 10:10
A magyar férfi vízilabda-válogatott nyerte meg a férfi vízilabda Európa-kupát, mivel a zágrábi döntőben a házigazda horvátok ellen 10–8-ra nyert Märcz Tamás együttese. Lássuk, hogyan értékelték a finálét és a tornát a főszereplők!
A magyar válogatott sikerével végződött az Európa-kupa (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE
A magyar válogatott sikerével végződött az Európa-kupa (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE

 

Nagy Viktor, a válogatott kapusa:
„A meccs előtt vesztettem kártyában, és ettől felszívtam magam... A viccet félretéve, nagyon jó a csapat, kitűnő a hangulat, nagy az alázat és megvan a munka. Örülök annak, hogy ilyen jó eredményt értünk el három nap alatt, mert nagyon keveset tudtunk készülni. Kifejezetten jól reagáltunk az új szabályokra, és minden játékos a szívét-lelkét kitette a győzelemért.”

Angyal Dániel, a válogatott bekkje:
„Azért maradnék az eredeti pozíciómban... Hárai Balázs sérülése miatt változtatnunk kellett, nemcsak én, hanem mindenki átvállalta a centerfeladatokat. Sokat kell még dolgoznunk a céljaink eléréséhez, de ez a siker nagy lökést adhat ehhez.”

Varga Dénes, a válogatott csapatkapitánya:
„Sikerült az első két mérkőzésből erőt merítenünk – mindkét meccsbe úgy mentünk bele, hogy küzdünk, amíg bírjuk, ráadásul volt egy nagyon jó cserepadunk is. Miért lennének jobbak nálunk – gondoltuk. Nem volt rajtunk teher, nekik mentünk és győztünk.”

Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke:
„Egy torinói bronzéremmel nyitottuk az Európa-kupa küzdelmeit, majd egy zágrábi győzelemmel feltettük az i-re a pontot. A hölgyekre és az urakra egyaránt nagyon büszke vagyok, amiért megkoronázták ezt a sorozatot. Fantasztikus teljesítménnyel örvendeztettek meg bennünket, a szurkolóinkat és támogatóinkat. Szeretnék köszönetet mondani a játékosoknak, az edzőknek, a szurkolóknak, és mindenkinek, aki segíti a munkánkat és kivette a részét ebből a nem mindennapi diadalból. Egy lépéssel közelebb vagyunk a hazai rendezésű, női világliga szuperdöntő, valamint a belgrádi férfi világliga szuperdöntő felé, és ne feledkezzünk meg a 2020-as, budapesti Európa-bajnokságról és a nyári, tokiói olimpiáról, ami az álmainkat testesíti meg” – idézi az elnököt a waterpolo.hu.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA, NYOLCAS DÖNTŐ, ZÁGRÁB
DÖNTŐ
Magyarország–Horvátország 10–8
(2–2, 3–1, 3–2, 2–3)
Zágráb, 800 néző. V: Zwart (holland), Naumov (orosz)
MAGYARORSZÁG:
NAGY V. – Jansik Sz., Bátori 1, VARGA DÉNES, Német T. 1, Vámos 1, KOVÁCS GERGŐ 1. Csere: ANGYAL 1, MANHERCZ K. 3, Zalánki 1, Erdélyi 1, Pohl
Szövetségi kapitány:
Märcz Tamás
HORVÁTORSZÁG:
BIJAC – L. FATOVIC 3, Vukicevic, Buljubasic 1, Vrlic 1, Garcia, JOKOVIC 2. Csere: Macan, Loncar, Buslje 1, Milos, Setka
Szövetségi kapitány:
Ivica Tucak
Gól – emberelőnyből:
8/2, ill. 16/2
Gól – kettős emberelőnyből:
1/1, ill. –
Gól – ötméteresből:
1/0, ill. 2/1
Kipontozódott:
Pohl (30. p.), Jansik Sz. (31. p.)
Kiállítva (cserével, végleg):
Garcia (29. p.), Loncar (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Két éve a horvátok ellen világbajnoki döntőt veszítettünk Budapesten, és ugyan nem ugyanazon eseményen, de sikerült nekik visszavágnunk. Ha már eljutottunk a döntőbe, és ha már ennyit harcoltunk érte két napon át, szerettünk volna minden hátráltató körülménytől eltekintve száz százalékot adni. Nagyon örülök, hogy ez ilyen jól sikerült, rendkívül erős horvát válogatottat győztünk le.
Ivica Tucak:
– Szerettük volna kiszolgálni a fantasztikus közönségünket, de most be kell érnünk a második hellyel. Túl sokat hibáztunk, elsősorban támadásban hoztunk rossz döntéseket. Az ellenfél kapusa is jól védett, de ez nem magyarázhatja teljesen a gyenge emberelőnyös mutatónkat. Nem örülünk, azonban lesz még elég tornánk ebben az évben, ami javíthatunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik