Férfi vízi Eb: „Meg akarom semmisíteni a centereket”

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)
Vágólapra másolva!
2018.07.15. 14:22
null
Märcz Tamás együttese első alkalommal edzett Barcelonában
Megtartotta első edzését Barcelonában a férfi vízilabda-válogatott, amely hétfőn Grúzia ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon.

 

Miközben a női válogatott már azelső mérkőzését is lejátszotta a barcelonai vízilabda Európa-bajnokságon, a férfiak valamivel a lányok spanyolok elleni meccse előtt érkeztek meg, hiszen ők csak hétfőn kezdik meg a szereplést a kontinensviadalon. Vasárnap 11-től a horvátokkal közös egyórás edzésen ismerkedett meg a csapat az uszodával – már persze az a része, amelyik még nem járt itt. Többeket viszont egészen szép emlékek kötnek ide, hiszen Bátori Bence, Bedő Krisztián, Nagy Viktor és Vámos Márton részese volt öt évvel ezelőtt a világbajnoki diadalnak.

HORVÁT–FRANCIA ÚJRATÖLTVE

Szívhatják a fogukat a horvát és francia női vízilabda-válogatott tagjai, hiszen 18.30-kor kezdik meg mérkőzésüket Barcelonában, csakhogy közben Oroszországban 17 órától csap össze a két ország futballválogatottja, így a vízilabdázók legfeljebb a bemelegítés közben és az első negyed alatt követhetik, mire megy hazájuk a vb-döntőben.

A tréning laza úszással indult, majd csoportokra bontva lőttek a játékosok, illetve párokban egymást gyűrték a kötél mellett Mátéfalvy Csaba vezetésével. Később az emberelőnyös támadásokat gyakorolta az együttes.

„Dopping?” – kérdezett vissza az a néhány játékos, akit a medence szélén marasztaltak, de megkönnyebbülésükre szó sem volt vizsgálatról, csupán a magyar média munkatársai kérdezték őket.

„Nagyon tetszik az uszoda, vártam már, hogy ideérjünk, izgatottan várom az Európa-bajnokságot – beszélt első élményeiről Pohl Zoltán, aki a budapesti világligadöntőn debütált a válogatottban. – Stabil akarok lenni védekezésben, hiba nélkül ellátni a feladatomat, megsemmisíteni a centereket, és elöl is kihozni magamból, amit csak tudok.”

A védőposzton szereplő fiatalnak nem lesz könnyű dolga, hiszen még el kell fogadtatnia magát a bíróknál a nemzetközi mezőnyben. „Még nekem is el kell fogadnom, hogy nyilván sokkal hamarabb megkapom majd a kiállításokat, de nem szabad, hogy ez zavarjon, mert az elviheti a meccs hangulatát. Ez így megy, előbb-utóbb jobb lesz."

A rutinosabb újoncok közé tartozik Kovács Gergő, aki ugyan nem szerepelt még Európa-bajnokságon, ám év közben már többször játszott a csapatban. „Néhány éve még a televízióból néztem az itt rendezett Bajnokok Ligája hatos döntőt, izgalmas, hogy most itt vagyok. Azért dolgozik az ember egy-két évtizeden keresztül, hogy válogatott legyen. Jólesett az edzés, hosszú volt a szombati utazás, kicsit elmacskásodtunk, így jó volt kimozogni magunkat.”

A társaság délután együtt nézi meg a francia–horvát labdarúgó-világbajnoki döntőt, majd holnap 15.30-tól Grúzia ellen kezdi meg a szereplést az Eb-n.

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok: NagyViktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: AngyalDániel (Eger),BátoriBence (Szolnok),BedőKrisztián (Eger),ErdélyiBalázs (OSC),JansikDávid (Szolnok),KovácsGergő (Eger),ManherczKrisztián (FTC),MezeiTamás (Szolnok),PohlZoltán (FTC),VámosMárton (FTC),ZalánkiGergő (Szolnok)

A TORNA HIVATALOS HONLAPJA

CSOPORTKÖR
(július 16–20.)
A-CSOPORT
MAGYARORSZÁG NÉMETORSZÁG
OLASZORSZÁG GRÚZIA
1. FORDULÓ (július 16.)
Grúzia–MAGYARORSZÁG
15.30
Németország–Olaszország 18.30
2. FORDULÓ (július 18.)
Németország–Grúzia 12.30
MAGYARORSZÁG–Olaszország 20.30
3. FORDULÓ (július 20.)
Németország–MAGYARORSZÁG 12.30
Grúzia–Olaszország 15.30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik