Férfi vízi Eb: kíméletlen csata után Szerbia az első döntős

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)
Vágólapra másolva!
2018.07.26. 21:48
Kíméletlen harcot vívott egymással a férfiaknál Szerbia és Horvátország a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság első elődöntőjében, a címvédő szerbek végül 9–7-es sikerrel léptek a fináléba.

Még csak a második negyed közepén jártunk, amikor az addig három lövésből három gólnál járó szerb Milos Csukot és a horvát Loren Fatovicot piros lappal kiállították. Ráadásul az érintettek egy szót sem szólhattak, mert a vízben látottak bármelyik 18-as karikás akciófilmben megállták volna a helyüket. Igaz, mi volt egymás gyilkolása ahhoz képest, hogy néhány perccel korábban – büntetlenül! – a víz felett, ököllel ütötték meg Filip Filipovicsot. Szóval vérbeli, kemény délszláv rangadót hozott annak minden tüzével a Szerbia–Horvátország férfielődöntő a vízilabda Európa-bajnokságon. Milos Csukot és a horvát Loren Fatovicot piros lappal kiállították. Ráadásul az érintettek egy szót sem szólhattak, mert a vízben látottak bármelyik 18-as karikás akciófilmben megállták volna a helyüket. Igaz, mi volt egymás gyilkolása ahhoz képest, hogy néhány perccel korábban – büntetlenül! – a víz felett, ököllel ütötték meg Filip Filipovicsot. Szóval vérbeli, kemény délszláv rangadót hozott annak minden tüzével a Szerbia–Horvátország férfielődöntő a vízilabda Európa-bajnokságon.

A címvédő szerbek fantasztikus védekezéssel és hatékony támadásokkal 6–3-ra elhúztak a nemcsak heves, de roppant magas színvonalú mérkőzésen. A világbajnok horvátok még a második negyedben 6–4-re zárkóztak, ám a harmadikban a gólcsendet Sztefan Mitrovics törte meg (7–4), hogy aztán a horvát csapatkapitány, Andro Buslje lopja ismét a távolságot. Közben harmadik kiállítása miatt Szava Randjelovicstól és Ivan Buljubasictól is elbúcsúztunk, míg a negyedik felvonás elején a teljesen bepöccenő horvát kapitányt, Ivica Tucakot küldték el pirossal a kispadtól. Ugyanabban a támadásban Marko Macan is kipontozódott, a legnagyobb bajt viszont az jelentette a horvátoknak, hogy Andrija Prlainovics betalált.

Ante Vukicevic ugyan büntetőből felelt, de három perccel a vége előtt Dusan Mandics szépségdíjas gólt ejtett Marko Bijacnak, és ezzel (szinte) eldőlt a mérkőzés.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARCELONA
ELŐDÖNTŐ

Szerbia–Horvátország 9–7 (5–3, 1–1, 1–1, 2–2)
Spanyolország–Olaszország 8–7 (1–1, 3–2, 1–3, 3–1)

AZ 5–8. HELYÉRT
Görögország–Oroszország 12–11
(5–1, 4–4, 2–4, 1–2)
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 6–7 (1–2, 1–2, 2–2, 2–1)

A 9. HELYÉRT

Hollandia–Németország 11–12 (1–5, 4–4, 4–3, 2–0)

A 11. HELYÉRT
Románia–Franciaország 10–6 (2–1, 3–3, 4–1, 1–1)

A HELYOSZTÓKON (július 28.)
DÖNTŐ
22.15:
Szerbia–Spanyolország

A 3. HELYÉRT
20.30:
Horvátország–Olaszország

AZ 5. HELYÉRT

18.15: Montenegró–Görögország

A 7. HELYÉRT
16.45: Magyarország–Oroszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik