P. V. 2020.01.27 11:03 Frissítve: 2020.01.27 11:03

Férfi vízi Eb: Ilyenkor megengedhetünk magunknak egy fél könnycseppet – Märcz

Märcz Tamás láthatóan elérzékenyült a Himnusz alatt, amely a magyar férfi vízilabda-válogatott Európa-bajnoki győzelme után csendült fel a Duna Arénában. A szövetségi kapitány játékosként kétszer nyert Eb-t, de ez a budapesti győzelem a legkedvesebb a szívének. Manhercz Krisztián is mérhetetlenül boldog, Vámos Márton pedig arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy ezennel bejelentkeztek az olimpiai aranyra is. „Ilyenkor megengedhetjük magunknak, hogy könnyezzünk egy picit, elengedjünk egy fél könnycseppet – 
reagált Märcz Tamás arra, hogy a Himnuszt bizony megkönnyezte. – Huszonegy éve hiányzott Magyarországnak ez az Európa-bajnoki cím, a magyar közönség pedig mindig hiányolja az aranyat, ha a vízilabdacsapat nem azt nyer. Még akkor is, ha ez borzasztó nehéz feladat minden tornán, és ma nagyon jó spanyol csapatot győztünk le csupán egy pici különbséggel. Éreztem, láttam a fiúkon az elmúlt huszonnégy órában, hogy ezt a győzelmet nem akarják kiengedni a kezükből.

„Még nem sikerült teljesen felfogni, hogy Európa-bajnokok lettünk!mondta Manhercz Krisztián az arannyal a nyakában. – Nagyon boldogok vagyunk, az volt a célunk, hogy hazai közönség előtt nyerjünk, és ez sikerült, majdnem nyolcezer ember előtt. Biztos, hogy életem végéig emlékezni fogok erre! Tényleg akkora az örömöm, hogy nem is tudok másra gondolni.

Vámos Márton az Európa-bajnoki cím megszerzése mellett kitért arra is, milyen fontos, hogy már megvan a repülőjegy Tokióba, s nem kell olimpiai selejtezőt játszani. S egyúttal kijelentette, az Eb-győzelem után bejelentkeztek az olimpiai aranyra.

Videónkból az is kiderül, ki hogyan élte meg az ötméterespárbajt, s mennyire bízott abban, hogy becserélése után az „ötösölő” hírében álló Vogel Soma megfogja a spanyolok hátralévő két ötmétereséből legalább az egyiket.

ÍME, A VOGEL SOMÁVAL ÉS NAGY VIKTORRAL KÉSZÜLT INTERJÚNK!

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, 2020, BUDAPEST  
DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 9–9 (1–3, 3–0, 2–2, 3–4) – szétlövéssel 5–4
Budapest, Duna Aréna, 6600 néző. Vezette: Margeta (szlovén), Sztavridisz (görög)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Erdélyi, VARGA DÉNES 2, Pohl, Mezei, Vámos 1, Zalánki 2. Csere: VOGEL SOMA (kapus), Jansik Sz., HÁRAI 1, ANGYAL 1, Hosnyánszky, MANHERCZ K. 2. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
SPANYOLORSZÁG: López Pinedo – Granados 1, Perrone 1, Larumbe 1, TAHULL 1, MUNARRÍZ 3, Bustos. Csere: Lorrio (kapus), DE TORO, MALLARACH 2, Sanahuja, Delgado, F. Fernández. Szövetségi kapitány: David Martín
Gól – emberelőnyből:
 10/5, ill. 12/4
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0
Kipontozódott: Pohl (27. p.), Sanahuja (28. p.)
MESTERMÉRLEG
David Martín: 
– Hihetetlenül csalódott vagyok. A csapatunk nem ezt érdemli, ahhoz túl sokat dolgozik, mégis a harmadik finálénkat veszítettük el kicsi hibák miatt. Nagyon közel állunk a tehetséges magyar csapathoz, végig nagyot kellett melóznunk, hogy a sarkában maradjunk és a végén egyenlítsünk. Mindannyian tudjuk, hogy az ötméteresek a mentális stabilitásról és az önbizalomról szólnak. Talán a magyarok ebben erősebbek voltak – fogalmazott a spanyolok kapitánya az M4 Sportnak.

2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.

2020.01.28 00:16:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hodie mihi, cras tibi, azaz ma nekem, holnap neked.

2020.01.26 23:16:32

Vízilabda SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Hogy év közben a bajnokikon – főleg a nőknél – többen vannak a zsűriben, mint a nézőtéren? Igaz. Viszont a válogatott más.

2020.01.26 15:53:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Döntetlen után szétlövéssel nyertünk, Vogel Soma kivédte az utolsó spanyol ötöst.

2020.01.25 18:44:19

Vízilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A negyedik negyed döntött az oroszok elleni kiélezett mérkőzésen a Duna Arénában.