Férfi vízi BL: a Szolnok szerezte meg a harmadik helyet

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.06.04. 20:42
null
Olykor látványosan játszott a Szolnok, ás legyőzte a bronzmeccsen a Pro Reccót (Fotó: Szabó Miklós)
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája margitszigeti hatos döntőjében a harmadik helyért szállt vízbe a csalódott  Szolnok, amely az elődöntőben az utolsó pillanatban kapott ki az Olympiakosz Pireusztól. Ellenfele a Jug Dubrovniktól ötméteresekkel vereséget szenvedő olasz Pro Recco volt, amely nem tudott kellő ellenállást tanúsítani, így a Szolnok szerezte meg a harmadik helyet.

 

JÚNIUS 4., SZOMBAT
A 3. HELYÉRT
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP
–PRO RECCO (olasz) 11–7 (3–1, 1–2, 4–2, 3–2)
Hajós uszoda, 3000
néző. Vezette: Schwartz (izraeli), Naumov (orosz)
SZOLNOK:
Nagy V. – VARGA DÉNES 3, Sz. Mitrovics, Jansik D., MEZEI 1, Madaras, Vámos 1. Csere: Younger 1, Kis G. 1, Gocics 1, M. ALEKSZICS 1, Varga Dániel 2. Edző: Cseh Sándor
PRO RECCO:
Viola – Prlainovics 1, Sukno, Filipovics 2, D. Pijetlovics 1, Gitto, Ivovics. Csere: AICARDI 2, Figari, Figlioli, Di Fulvio, Mandics 1. Edző: Amedeo Pomilio
Gól – emberelőnyből:
9/3, ill. 10/4
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. –
Kipontozódott:
Gitto (28. p.)
MESTERMÉRLEG

Cseh Sándor: –
Lehet örülni, főleg úgy, hogy egyik meccsen sem kaptunk nyolc gólnál többet. Úgy játszottunk ezen a három napon, hogy akár meg is lehetett volna nyerni a BL-t, de kicsit szerencsétlenek voltunk, így csak harmadikok lettünk. Délelőtt még nem néztünk ki jól, de délutánra összekaptuk magunkat, és mindenki a közös sikerért küzdött ezen az estén.
Amedeo Pomilio: –
Egyértelműen jobban játszott nálunk a Szolnok. Nem vagyok elégedetlen a hatos döntő eredményével, a csapatom megtette, ami tőle telik. Sajnos a sport egyik legfontosabb leckéje, hogy csak a győzteseket jegyzik, erről pedig ezúttal lemaradtunk.

DÖNTŐ
Olympiakosz Pireusz (görög)–Jug Dubrovnik (horvát) 4–6 (1–1, 1–2, 1–1, 1–2)

ÖSSZEFOGLALÓ

Két csalódott csapat szállt vízbe a Bajnokok Ligája margitszigeti hatos döntőjében, hogy eldöntse, melyikük szerzi meg a harmadik helyet. Az olaszok ötméteresekkel kaptak ki a horvát Jug Dubrovniktól, míg a Szolnok háromgólos előnyt adott le, ráadásul az utolsó másodpercekben elúszott a meccs is.

Némi „hullámokat vetett”, hogy a Szolnok utolsó pillanatban kapott gólja szabályos volt-e az elődöntőben, de kiderült, hogy a LEN játékszabályzatának 14.3-as pontja alapján a gól szabályos volt.

Az első negyedben jobban kezdtek az olaszok, és Filipovics révén meg is szerezték a vezetést, de aztán a Szolnok percei következtek. Előbb Gocics egyenlített, majd Varga Dániel szép távolija következett, aztán Alekszics talált a kaouba, így a szombati meccs után vasárnap is jobban kezdett a magyar csapat (3–1).

A második negyedben sokáig egyik csapat sem tudott betalálni, Nagy Viktor jól védett, de az olaszok Ivovics révén egy gólra feljöttek. Nem tartott sokáig a lendületük, mert Vámos Márton hatalmas gólja után újra kettő volt az előny. Mégsem sikerült megtartani ezt a kétgólos előnyt, mert a kihagyott emberelőnyök megbosszulták magukat, és a nagyszünet előtt Ivovics faragott a hátrányon (4–3).

A harmadik harmadban gyorsan egyenlítettek az olaszok, majd Varga Dénes vette a hátára a csapatot, és három gólt is szerzett ebben a játékrészben. Mivel társai is akadtak a gólszerzésben, háromgólos előnyben várta az utolsó negyedet a Szolnok (8–5).

Az utolsó negyedben már csak tartani kellett az előnyt. Ezt a feladatot a Szolnok teljesítette, sőt még növelte is a különbséget, így a Bajnokok Ligájában megszerezte a harmadik helyet (11–7).

„Vízilabda-mérkőzést nem lehet simán nyerni ezen a szinten, fizikai sérülések keletkeznek, de mentálisan is meg kell küzdeni a sikerért” – nyilatkozta Varga Dániel, akinek csúnya karmolásnyomok „díszítették” a mellkasát.

A két gólt szerző játékos elmondta, hosszú idő telt el, mire a péntek esti elődöntőt követően a bronzmérkőzéssel tudtak foglalkozni, hiszen akarva-akaratlanul is előjött a tudatalattikban a szerencsétlen végjáték a szolnoki játékosoknál.

„A mai találkozó megmutatta, nekünk fontosabb volt a bronzérem, nagyon meg akartuk nyerni, fontos volt, hogy egymásnak és a szurkolóknak is örömet szerezzünk.”

Hozzátette, megbecsülték a lehetőséget, hogy ha nem is a döntőben, de a bronzmérkőzésen sikert tudnak elérni a csapattal.

„Ha a tegnapi találkozóra gondolok, van bennem csalódottság, ha a maira, akkor viszont örülök. Egy fantasztikusan erős csapatot vertünk meg a Margitszigeten, és ezzel szerintem eredményesen zártuk a szezont.”

A kapus Nagy Viktor a Szolnok küzdőszellemét emelte ki: „Nekünk a harmadik meccsünk volt a hatos döntőben, nekik csak a második, mi mégis jobban daráltunk, felőröltük őket. Lehet mondani, hogy erősebb csapat a Recco, de az eredmény számít, mi győztünk, és büszke vagyok a csapatra.”

KORÁBBAN
AZ 5. HELYÉRT

CNA BARCELONETA (spanyol)–ZF-EGER 10–6 (2–2, 3–2, 3–0, 2–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik