Férfi vízi BL: otthon is kikapott a Szolnok a Dubrovniktól

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2020.02.22. 20:14
null
Alaposan megterhelték Nagy Viktor kapuját a horvátok (Fotó: Koncz György)
December elején 14–11-re kikapott a Szolnok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, s most a 10. fordulóban ismét nem tudott diadalmaskodni a horvátok fölött a Dózsa: a Jug 16–12-re győzött Bátori Bencéék ellen.

 

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
10. FORDULÓ
A-CSOPORT
Szolnoki Dózsa–Jug Dubrovnik (horvát) 12–16
(4–4, 3–5, 3–5, 2–2)
Szolnok, 500 néző. V: Sztavridisz (görög), Schwartz (izraeli)
SZOLNOK: Nagy V. – Szubotics 2, Bátori 1, Jansik D. 1, D. PIJETLOVICS 2, ANGYAL 2, Dőry
Csere: R. Drasovics 2, Szatmári 1, Lazics, V. Rasovics 1, Várnai
Edző: Zsivko Gocics
DUBROVNIK: POPADIC – L. FATOVIC 4, Papanasztasziu 2, BENIC 4, Lozina 1, García Gadea, Macan
Csere: Loncar 2, Krzic, Merkulov, Zuvela, P. OBRADOVIC 3
Edző: Vjekoslav Kobescak
Gól – emberelőnyből: 15/4, ill. 14/5
Kipontozódott: Macan (27. p.), Angyal (28. p.)
MESTERMÉRLEG

Zsivko Gocics: – Sok könnyen elkerülhető gólt kaptunk, egyszerű szituációkból, aminek nagyon nem örülök. Szétszórtak és figyelmetlenek voltunk, így nem lehet vízilabdázni. Ezen a szinten, ilyen szarvashibákat nem szabad elkövetnünk.
Vjekoslav Kobescak: – Elégedett vagyok, mert edzőként először nyert csapatom Szolnokon. Nem szeretem, ha sok gólt kapunk, de most lehetek nem bosszús, mert győztünk. Ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk a csoportelsőséghez.

A szolnokiaknál a védekezésen múlhat minden – azon bőven van még csiszolni való, erre a legutóbbi, Miskolc elleni bajnoki győzelem is rávilágított, ugyanis 16 lőtt ellenében 15 gólt kaptak a Tisza-partiak. Akik szombaton a Bajnokok Ligája 9. fordulójában a négyszeres győztes, legutóbb 2016-ban nyerő Jugot fogadták, azt a gárdát, amelyet december 3-án Dubrovnikban meg tudtak szorongatni (14–11).

A Dózsának a váratlan és fájó fiaskó – a német Spandau bő két hete 8–7-re győzött a Tiszaligetben – után mindenképpen kellett a győzelem, hogy megszilárdítsa negyedik, final eightet érő helyét a reccói nyolcas döntőben.

Toni Popadic két védésével és három vendéggóllal, azaz a Szolnoknak rosszul kezdődött a meccs, még négy perc sem telt el, de már tekintélyes előnyben voltak a horvátok. Jansik Dávid szépített előnyből, ezzel elkezdte egész mérkőzésen végigölelő üldözési harcát a hazai gárda, amely Angyal Dániel révén egyenlített a negyed végén.

A rossz rajt után 5–5-nél újra döntetlenre állt a meccs, de ezután már csak közelíteni, egalizálni nem volt képes a magyar együttes. Egy demoralizáló kontra végén gyönyörű labdajáratást követően üres kapuba lőtt gólt a görög Alekszandrosz Papanasztasziu, de még ezután sem adta fel a Szolnok. Hrvoje Benic lőtt szenzációs gólt, lefordult védőjéről majd átejtette az érkező Nagy Viktort – ezzel újra hárommal vezettek az egyre nagyobb önbizalommal játszó horvátok, akik Luka Loncar góljánál már gyakorlatilag a 21. percben eldöntötték a meccset.

Az utolsó negyed előtti pihenőben Zsivko Gocics túlkiabálta a hangszórókból üvöltő zenét, de nem jókedvében, hanem mert elégedetlenkedett a védekezésbeli hibák miatt, de hiába ordította le a játékosai haját a szerb edző, amikor Loren Fatovic ismét megúszott és ötre növelte a Jug előnyét, tényleg eldőlt a csata és a szolnokiak lélekben is feladták a meccset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik