Férfi vízi BL: egy negyedet rontott el az Eger, ki is kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.11. 19:14
null
Nem Braniszlav Mitrovics meccse volt a szerdai (Fotó: NS-archív, Korponai Tamás)
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában a ZF-Eger egygólos vereséget szenvedett a szerb Radnicski Kragujevac vendégeként. A nagyszünetig a gólerős Hosnyánszky Norbert vezetésével a vendégek diktálták a tempót, ám az 5–1-re elbukott harmadik felvonást követően a házigazdák kerültek nyeregbe, akik éltek is a lehetőséggel. A második vereségét elszenvedő Egernek maradt a hét pontja, a második győzelmét arató Radnicskinak már hat pontja van.




Jól, Hosnyánszky Norbert bombájával indult a találkozó érdemi része, amelyen az első negyed közepén fordítottak a házigazdák 1–2-ről 3–2-re. A korábban bombagólt jegyző Milos Csuk azonban remekül ejtett a fal mögé, a beúszó Erdélyi Balázs pedig élt a lehetőséggel. Küzdelmes, látványos volt a mérkőzés, felvonultatva a sportág szépségeit, senkinek nem jutott eszébe a játékvezetőkkel foglalkozni (3–3). A folytatásban a nagy kedvvel játszó, nagyszünetig négy(!) gólig jutó Hosnyánszky vezetésével az Eger diktálta a tempót, a szerbek háromszor egyenlítettek – a vendégekhez hasonlóan ugyancsak bombagólokkal és remekbe szabott akciók lezárásaként, a kapusok teljesítményére egyik oldalon sem alapozhattak –, két negyed után a vendégeknél volt a minimális előny (6–7).

A harmadik negyed viszont a Hárai Balázs ellen be nem fújt faulttal indult, amelyről a mérkőzést közvetítő Digi Sport2-ben szakértő olimpiai bajnok, Faragó Tamás azt mondta: „ez Magyarországon ötméteres”. Nos, ezúttal nem volt ez, majd az ellentámadásnál kapott egy véleményes büntetőt a Radnicski. Hm… Védelmi megingást kihasználva másodszor vezethetett a házigazda, de Biros Péter ötméteresből egalizált. A büntetőt Hárai kapta, ugyanazért a szituációért, amiért korábban nem. A bírói ítéletek felpaprikázták a hangulatot, egyik fél sem tudta, mihez tartsa magát, ám amíg az egriek elveszítették a fonalat, addig a nagyszünetben kapust cserélő házigazdák vérszemet kaptak, és nagy lépést tettek a győzelem felé (11–8). Írjuk a fáradság számlájára – sokat és gyorsan úsztak a felek –, hogy kimaradt támadások jöttek sorra, majd Szivós Márton és hazai gól után Hárai is betalált – az egriek kapusa, Braniszlav Mitrovics is hárított –, ami némi izgalmat csempészett a hajrába, de hiába volt még hátra idő, az nem a vendégeknek dolgozott. Bár a végén minimálisra csökkentette a hátrányt Szivós, kikapott az Eger (12–11).

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
A-CSOPORT

RADNICSKI KRAGUJEVAC (szerb)–ZF-EGER 12–11 (3–3, 3–4, 5–1, 1–3)
Kragujevac. V:
Sztavropulosz (görög), Vaszenyin (orosz)
RADNICSKI: Radics – Jokszimovics, Dedovics 4, Csirics, Petkovics 1, Vukszanovics 1, Baszara 2. Cs: ZSivojinovics (kapus), Toholj, Markovics, Popovics, Marko Csuk 4, Milicsics. Edző: Uros Sztevanovics
EGER: B. Mitrovics – Csucskovics, Milos Csuk 1, Szivós M. 2, Hárai 2, Hosnyánszky 4, Vapenszki. Cs: Bedő, Erdélyi 1, Biros P. 1, Angyal, Lőrincz. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 5/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Igazából az elejétől nem állt össze a védekezésünk, mert új centerjátékot vetett be a Kragujevac, de valóban a harmadik negyed volt a kritikus. Ekkor a szezon legrosszabb védekezését produkáltuk, az ellenfél jó lövői önbizalmat kaptak, amúgy is minden bejött nekik, a kapuscsere is. Ebben a csoportban minden pont drága, és persze fáj a vereség, hiszen nyerhető meccs volt és megléphettünk volna, de mivel a Barceloneta győzött, csak összesűrűsödött a mezőny. Messze még a vége.
A csoport további mérkőzésein
Olympiakosz–Atletic-Barceloneta 7–9 (
1–2, 0–3, 3–3, 3–1)
Pro Recco (olasz)–Brescia (olasz) 8–5 (2–2, 2–1, 2–1, 2–1)

B-CSOPORT

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–Galatasaray (török) 15–11

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Pro Recco 5 5 54–33 15
2. Eger 5 2 1 2 39–43 7
3. Radnicski
52342–52 6
4. Brescia 5 1 2 3 33–37 5
5. Barceloneta
512237–48 5
6. Olympiakosz 5 1 1 3 50–52 4

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik