Férfi vízi BL: az OSC vereséggel, az Eger győzelemmel főtáblás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.09. 21:50
null
Kovács Gergő (fehér sapkában) keze egyszer sült el a Rijeka ellen (Fotó: MTI)
Az OSC idegenben 13–11-re kikapott az olasz Veronától a férfi vízilabda Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján, de mivel hazai medencében négy góllal győzött, így feljutott a BL főtáblájára. Az Eger a horvátországi meccshez hasonlóan saját közönsége előtt is hat góllal verte meg a Rijekát, ezzel szintén továbbjutott.

 

Az OSC kezdte jobban a meccset, az első negyedben a kétszer is betaláló Lukas Seman vezérletével kétgólos előnyt szerzett (1–3). Az olaszok a második játékrészben egyenlítettek, ám a magyar csapat sorozatban szerzett három találatának köszönhetően ismét elhúzott (5–8).

Ezt követően azonban felzárkózott a Verona, és a záró játékrész első percében utolérte az OSC-t, amely újabb két góllal válaszolt (8–10). A hajrát a hazaiak bírták jobban, akik az utolsó perceket 4–0-ra megnyerték, és megfordították a meccset (13–11).

A magyar együttesnek a gyengébb utolsó negyed (3–7) és a kétgólos vereség is belefért a továbbjutáshoz, hiszen hazai medencében négygólos (10–6) győzelmet aratott. Sikerével az OSC az A-csoportba jutott, amelyben a Szolnoki Dózsa-Közgép, a görög Olympiakosz, a francia Olympic Nice, a német Spandau Berlin és az olasz Brescia lesz az ellenfele.

A Szolnok és az OSC mellé harmadik magyar csapatként az Eger csatlakozhat a főtáblára. A hevesi gárda hatgólos előnnyel fogadja a Primorje Rijekát.

FÉRFI VÍZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
SM VERONA (olasz)
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 13–11 (1–3, 2–1, 3–4, 7–3)
Busto Arsizio. V:
Alexandrescu (román), Franulovic (horvát)
VERONA: Lazovics – Razzi 2, S. Luongo 2, Petkovic 2, Deserti, Gallo 1, Jelaca 1. Csere: Bini 1, N. Gitto, Valentino, Blary 1, Mirarchi 3. Edző: Marco Baldineti
OSC: Bisztritsányi – Hegedüs G., Salamon F. 1, Gór-Nagy 1, Seman 3, Bátori 1, Drasko Brguljan. Csere: Nikics 2, Bundschuh 1, Zalánki 1, Kovács Gábor 1, Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 6/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Gór-Nagy (29. p.), Bundschuh (31. p.)
Továbbjutott: az OSC 21–19-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Örülünk a továbbjutásnak, de azért bosszankodunk a vereség miatt. A végén volt egy kis nehézségünk, ami annak is köszönhető, hogy erős volt az ellenszél a partról, de azért a továbbjutás nem forgott veszélyben. A harmadik negyed végén úgy éreztük, vége a párharcnak, kipróbáltunk egy-két új dolgot is, és még nem sikerült minden úgy, ahogy szerettük volna. Örülök, hogy megugrottuk ezt a lépcsőfokot, feljutottunk a főtáblára, ez volt az elsődleges elvárás, most már jöhet a célok újratervezése.

Az Eger hatgólos előnyből várhatta a Rijeka elleni párharc második mérkőzését, de nagyon kényelmesen vízilabdázott a hazai visszavágó elején, így négy perc alatt a felére olvadt az előnye (0–3). A folytatásban aztán felvette a ritmust a magyar csapat, amely a második negyed közepén már 5–3-ra vezetett, míg a nagyszünetre négygólos előnyt dolgozott ki (8–4).

Az eseménydús első félidő után a harmadik és a negyedik játékrészben már csak négy gól született, abból hármat az egriek szereztek, akik a horvátországi meccshez hasonlóan ezúttal is hatgólos sikert arattak (11–5). A magyar együttes legeredményesebb játékosának a három találatot jegyző Hosnyánszky Norbert bizonyult.

Az Eger a B-csoportban a horvát Jug Dubrovnik, az olasz Pro Recco, a spanyol CNA Barceloneta, a szerb Partizan Beograd, valamint a német Waspo Hannover csapatával találkozik majd.

ZF-EGER–PRIMORJE RIJEKA (horvát) 11–5 (2–3, 6–1, 2–1, 1–0)

Eger, 700 néző. V.: Buch (spanyol), Moiralis (görög)
EGER: B. Mitrovics - Erdélyi 1, Kovács G. 1, Bedő 1, Angyal, LŐRINCZ, HOSNYÁNSZKY 3. Csere: DECKER 2, VAPENSZKI 2, Csucskovics, M. Csuk 1. Szalai. Edző: Dabrowski Norbert.
PRIMORJE: Jelovina - Mudrazija, Power, Buljubasic, Radu 1, VUKICEVIC 3, Tkac. Csere: CUBRANIC (kapus), Vrlic, Rakovac, Petric, Peros 1, Paparic. Edző: Igor Pezelj.
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 9/2.
Kiállítva: Mudrazija (26.) cserével végleg
Továbbjutott: a ZF-Eger kettős győzelemmel, 23–11-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Tanulságokkal teli meccs volt. A csapat mentálisan belesétált a saját csapdájába, fizikailag meg az enyémbe. Volt vér a pucánkba, 0–3 után következett egy 11–2-es etap, amely egy jó koreográfiát jelentett. Utólag nézve örülök, hogy így alakult.
Igor Pezelj: – Fantasztikusan kezdtünk, de a fiatal csapatom sajnos még ilyen hullámzó teljesítményre képes. Az Eger jobb csapat, mi még építjük a jövőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik