Férfi vízi BL: az Eger és az OSC a főtábla küszöbén

Vágólapra másolva!
2016.10.27. 09:28
null
Szlobodan Nikics (balra) döntő érdemeket szerzett az OŰSC biztos sikerében (Fotó: Veres Viktor)
A ZF-Eger hat góllal nyert a horvát Primorje Rijeka otthonában, míg az A-Híd OSC-Újbuda hazai környezetben négy góllal győzte le az olasz Veronát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első felvonásán.

 

Ezzel mindkét magyar együttes közel került ahhoz, hogy feljusson a sorozat főtáblájára. A párharcok visszavágóját november 9-én rendezik.

Amennyiben az Eger továbbjut, akkor a főtáblán a B csoportba, a horvát Jug Dubrovnik, az olasz Pro Recco, a spanyol CNA Barceloneta és a szerb Partizan Beograd, valamint a német Waspo Hannover és a román Digi Oradea selejtezős párharcának győztese mellé kerül. Az OSC sikere esetén az A csoporthoz, azaz a Szolnoki Dózsa-Közgéphez, a görög Olimpiakoszhoz, a francia Olympic Nice-hez, a német Spandau Berlinhez és az olasz Brescia, valamint a montenegrói Jadran Hercegnovi párharcának továbbjutójához csatlakozik.

PRIMORJE RIJEKA (horvát)–ZF-EGER 6–12 (1–4, 0–3, 2–2, 3–3)
Rijeka. V:
Birakisz (görög), Petronilli (olasz)
RIJEKA: Jelovina, Cubranic – Radu 1, Radulovic, Power 1, Peros 1, Buljubasic, Maros Tkác 1, Rakovac, Mudrazija, M. Vrlic 1, Vukicevic 1, Paparic. Edző: Igor Pezelj
EGER: B. Mitrovics – Kovács Gergő 2, Erdélyi 3, Angyal, Bedő 2, Hosnyánszky 1, Lőrincz B. Cs: Decker Á., Csucskovics, Hárai 1, M. Csuk 2, Vapenszki 1, Biros B. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 9/4
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Decker Á. (15. p.), Buljubasic (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Az eredmény hűen tükrözi a két csapat közötti különbséget. A szezonban talán most játszottunk a legjobban. Tudtuk, hogy a Rijeka kerete megváltozott az idény előtt, ahogy azt is, hogy jobbak vagyunk, de megadtuk a kellő tiszteletet ellenfelünknek, magunknak és a párharcnak is. Az elvárásom nem változott, akkor leszek teljesen elégedett, ha a visszavágót is megnyerjük.

A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–SM VERONA (olasz) 10–6 (1–2, 3–1, 3–1, 3–2)
Nyéki uszoda, 700
néző. V: Margeta (szlovén), Inesta (spanyol)
OSC: BISZTRITSÁNYI – HEGEDÜS G. 1, Salamon F., Gór-Nagy, NIKICS 2, Bátori 1, Zalánki 2. Cs: Seman 1, DRASKO BRGULJAN 2, Juhász Zs., Kovács Gábor, Bundschuh 1. Edző: Vincze Balázs
VERONA: Lazovics – Razzi, S. Loungo 1, Petkovic, Deserti 1, Bini 1, Jelaca. Cs: Valentino, Gitto, Blary, Gallo, MIRARCHI 3. Edző: Marco Baldineti
Gól – emberelőnyből: 5/4, ill. 9/4
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Gallo (27. p.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Ha a meccs előtt felajánlják a négygólos különbséget, akkor elfogadtam volna, és utólag is az a véleményem, hogy jó ez így. Nem mondom, hogy örülök az utolsó kapott gólunknak, de érzékeltük azt, amit az előző selejtezőkörben Bresciában, és amire a visszavágón is számíthatunk: a végén megváltozott a kontrafaultok és a párosnak tűnő kiállítások megítélése a mi hátrányunkra, azonban erre is felkészülünk majd.
Marco Baldineti: – Mérges vagyok, mert több volt ebben a meccsben. Az OSC jó csapat, de sokat hibáztunk, így nagyon nehéz lesz a visszavágó.

További eredmények
AN Brescia (olasz)–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 14–5
Waspo Hannover (német)–Digi Oradea (román) 12–7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik