Férfi vízi: Bisztritsányi Dávid is bizalmat kapott Benedektől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.12. 18:05
Benedek Tibor, a világliga-selejtezősorozatra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett – adta hírül a szövetség honlapja. Bisztritsányi Dávid is bizalmat kapott, visszatért a keretbe Decker Ádám és Tóth Márton.
A magyar válogatott október 20-án, kedden Grúzia ellen kezdi meg a 2015–16-os világliga-selejtezősorozatot – olvasható a waterpolo.hu-n. A szolnoki mérkőzés előtt egy héttel Benedek Tibor tizennégyes keretet hirdetett, azaz egy játékos marad majd ki a tizenhármas, végleges keretből.

A kapitány friss, fiatal névsort állított össze, meghívót kapott Bisztritsányi Dávid, az OSC kapusa, Nagy Ádám, az újbudaiak fiatal junior vb-bronzérmes, ifi-világbajnok bekkje, Zalánki Gergő, az egriek szintén junior vb-bronzérmes, korábban vb-ezüstérmes játékosa is. Visszakerült a válogatottba Decker Ádám és Tóth Márton, ők a nyáron nem kaptak bizalmat a világversenyeken.

„Fiatal a keret, kétségtelen, Gór-Nagy Miklóson és Decker Ádámon kívül több meghatározó játékos most nem kapott meghívót. Ennek egyik oka, hogy a csapat a grúzok elleni mérkőzés előtt a Szolnok csapatával készül majd együtt, ez pedig mindkét fél számára nagyon fontos és hasznos lesz, mindenféle szempontból. A mostani egy tizennégyes keret, egy valaki marad majd ki a keddi meccsen. A következő világliga-selejtezőkre a keret változni fog” – indokolt a kapitány.

„Dáviddal már korábban is volt egy beszélgetésem, régóta figyelem, az egyik legjobb magyar csapat kapusa, megérdemli, hogy megkapja a lehetőséget. Decker Ádámnak és Tóth Mártonnak is szeretném megadni az esélyt arra, hogy visszaküzdjék magukat a válogatott keretbe. Marci és Manhercz Krisztián egyébként majd csak hétfőn kapcsolódik be a munkába, az Euro Kupa-kötelezettségeik miatt” – tette hozzá Benedek Tibor.

A csapat vasárnap találkozik és Szolnokon készül majd a mérkőzésre. Akkorra már kiderül, hogy az OSC és a Szolnok feljut-e a Bajnokok Ligája főtáblájára, a kvalifikációs párharcok második felvonását szombaton rendezik Budapesten és Szolnokon, az OSC a Nagyvárad (az első mérkőzésen 9–7-re nyertek Vincze Balázsék), a Szolnok a Marseille (7–6-ra nyertek Vargáék). A Ferencváros Nápolyban, a Szeged Splitben küzd majd a hétvégén az Európa-kupa második selejtezőkörében.

„Nem adják könnyen a győzelmet a BL-ben, ahhoz jól kell játszani a második mérkőzésen is, hogy mindkét csapat főtáblára jusson. Bízom benne, hogy így lesz, az mindenképp örömteli, hogy öt magyar klub is ott van a nemzetközi küzdelmekben” – mondta a kapitány, majd a bajnokság eddigi történéseit firtató kérdésre így válaszolt:

„Jónak tűnik ez a lebonyolítás, tisztán látszik, hogy a mérkőzéseknek nagyobb a tétje. Érezni a feszültséget a meccseken, ami persze nemcsak a lebonyolítás miatt van így, hanem azért is, mert ez az olimpia éve. Bízom benne, hogy a kiélezett bajnokság és a sűrű nemzetközi klubszezon mind azt segíti elő, hogy a válogatott egyre jobb és jobb teljesítményt nyújt a következő időszakban.”

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)
Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Angyal Dániel (ZF-Eger), Nagy Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Zalánki Gergő (ZF-Eger), Tóth Márton (Ferencváros-PQS-Waterpolo), Hárai Balázs (ZF-Eger), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)

A VILÁGLIGA-SELEJTEZŐK IDEI PROGRAMJA

Október 20., kedd, 16 óra:
Magyarország–Grúzia – vezeti: Mehmet Sungu (török), Maro Savinovic (horvát) – (Tv: M4)

November 17., kedd:
Magyarország–Románia – vezeti: Dejan Adzsics (montenegrói), Joan Colominas (spanyol)

December 1., kedd:
Görögország–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik