Férfi vízi: Biros Péter bejelentette visszavonulását!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.27. 09:24
null
Biros Péter 39 évesen döntött úgy, hogy felhagy a játékkal (Fotó: NS-archív)
Bejelentette visszavonulását Biros Péter, háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, az Eger játékosa.

Biros a szezon végéig még folytatja játékosként, utána edző lesz a heves megyei klubnál. Az Eger csapatkapitánya a következő szezonban női csapat a vezetőedzője lesz. Munkáját a jelenlegi első számú tréner, Kelemen Attila segíti majd.

Biros Péter gyakorlatilag az 1999-es firenzei Európa-bajnokságon mutatott teljesítményével stabilizálta magát a magyar válogatottban, amelynek egészen a 2012-es londoni olimpiáig meghatározó tagja volt.

AZ 1999-ES FIRENZEI EB-DÖNTŐ RÉSZLETE BIROS-GÓLOKKAL


Olaszországban a döntőben öt gólt lőtt, ezután kirobbanthatatlan volt a nemzeti csapatból.

Biros tagja a háromszoros olimpiai bajnokaink illusztris társaságának: 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is aranyérmet ünnepelhetett a válogatottal. A már említett firenzei elsőség után 2003-ban világbajnokságot is nyert.

Az 1976-ban született Biros csak 14 éves korában lett vízilabdázó, és egy ideig párhuzamosan az addig „művelt” sportágát, a kézilabdát is folytatta. 1995-ben aztán az Eger igazolt játékosaként már csak a pólóra összpontosított, két évre rá be is mutatkozott a válogatottban.

Pályafutása során az Újpest, a Primorje Rijeka, a VK Becsej és a Honvéd játékosa is volt, Egerben ismét 2007-től pólózott, de közben egy-két nyári máltai kitérő is belefért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik