Férfi vízi: Benedek Tibor kijelölte Európa-bajnoki keretét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.31. 18:34
Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 13 fős keretét a belgrádi Európa-bajnokságra.   

A felkészülés kezdetén Benedek Tibor tizenkilenc fős keretet hirdetett, amelyet a kassai torna után nem szűkített. Sőt,a december 28–30. közötti, zágrábi edzőtábor előtt sem tette ezt meg, igaz, a műtét után lábadozó Hárai Balázs, valamint Jansik Dávid és Tóth Márton Budapesten maradt.A felkészülés kezdetén Benedek Tibor tizenkilenc fős keretet hirdetett, amelyet a kassai torna után nem szűkített. Sőt,a december 28–30. közötti, zágrábi edzőtábor előtt sem tette ezt meg, igaz, a műtét után lábadozó Hárai Balázs, valamint Jansik Dávid és Tóth Márton Budapesten maradt.

Benedek Tibor szövetségi kapitány az év utolsó napján meghozta döntését, és kihirdette az Európa-bajnokságra utazó 13 fős keretét, amely a győri Volvo-kupán is részt vesz.

„Valóban alapos átgondolást igényelt a keret kijelölése, és még mindig vannak olyan kisebb kérdőjelek, amelyek jelen vannak, hiszen nem tudni, Hárai Balázs teljesen felépül-e. Nyilván azzal számolunk, hogy igen, ellenkező esetben változtatásra kényszerülünk. Ezzel együtt a Volvo-kupán velünk lesz Bedő Krisztián és Tóth Márton is” – mondta Benedek Tibor awaterpolo.hu-nak.

„Kizárólag az elmúlt két hét teljesítménye alapján döntöttem Bisztritsányi Dávid mellett, Lévai Marci marad ki a keretből. Dávid győzött meg inkább – folytatta a szövetségi kapitány, aki a 18 esztendős Manhercz Krisztiánt is magával viszi az Eb-re. – Régóta edz már a felnőttválogatottal, ismerem a képességeit, és megérett a helyzet arra, hogy ezeket egy világversenyen, egy eddig ismeretlen atmoszférában, igazi téthelyzetben is bizonyítsa. Nagy feladat az övé, de voltak már a magyar válogatottban a korábbi években is olyanok, akik megoldották azt, amit vártak tőlük, vagy még annál is többet.”

Benedek hozzátette, a horvátországi edzőtáborban a negyedik kétkapuzásra érte el a csapat azt az állapotot, amikor már nagyon közelített a játék ahhoz, amit a kapitány látni szeretne.

„Kevés idő van hátra az Eb kezdetéig, de bizakodó vagyok. Most az a legfontosabb, hogy a taktikánk, az eltervezett játékunk erre a tizenhárom főre épüljön fel, lehetőleg minél gyorsabban alakuljon egységessé a csapat. Ismerjük a taktikai elképzeléseinket, de eddig egy bővebb keret gyakorolta azt, most az utazóknak kell minél jobban befogadni és fejleszteni azt. Nem lesz egyszerű, mert Hárai Balázs biztosan nem játszik három mérkőzést a Volvo-kupán” – összegzett Benedek Tibor.

Az Európa-bajnokság előtti utolsó erőpróbát, a győri Volvo-kupát január 3–5. között rendezik.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)
Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Bátori Bence (mindannyian A-Híd-OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs (mindannyian ZF-Eger), Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik