A Szolnok és az Eger is botlás nélkül jutott be a fináléba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.25. 17:18
null
Az Eger 1–4 után 11–5-re nyert a Szeged ellen (Fotó: NS-archív)
A férfi vízilabda ob I elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Szolnoki Dózsa hazai pályán 16–9-re legyőzte a RacioNet-Honvédot, így 3–0-s összesítéssel megnyerte a három győztes mérkőzésig tartó párharcot.

 

SZOLNOK–HONVÉD

Az alapszakaszelső hazai hatgólos (12–6) sikere után idegenben öttel nyert (5–10), így azzal a tudattal ugorhatott vízbe, hogy egy újabb győzelemmel döntőbe jut.

Hosnyánszky Norbert találatával rögvest az első támadásból meg is szerezte a vezetést a házigazda, a 3. percben pedig emberfórból megduplázta a különbséget. Az első Honvéd-gólra a 6. percig kellett várni, igaz, eddig a Szolnok már négyszer is betalált (4–1).

A vendégek ugyanakkor nem adták fel, és a játékrész utolsó másodpercében szépítettek, majd Illés Sándor emberelőnyből szerzett találatával egyre faragták nem is olyan rég még négygólos hátrányukat (4–3), de ennél közelebb nem tudtak kerülni. Az első félidőben négyszer is eredményes Milan Alekszics vezérletével a Szolnok előbb 7–3-ra, majd 9–5-re húzott el.

A nagyszünet után próbálta tartani a lépést a Honvéd, három negyed után Fülöp Bence is négy találatnál járt már, de míg Alekszicsnek ehhez négy lövésre volt szüksége, Fülöp kilenc próbálkozásból mattolt ennyiszer (13–8). A Honvédnak főleg egyenlő létszám mellett, felállt védelem ellen nem ment, akcióból 14/1-es nem éppen fényes mutatót tudott ekkor felmutatni.

A záró játékrészben már csak a különbség volt a kérdés, az első négy percben a találkozó három főszereplője (Alekszics kétszer is, Hosnyánszky és Fülöp) egyaránt betalált, ezt követően viszont már senki, így a Dózsa végül 16–9-re nyert, és 3–0-s összesítéssel bejutott a fináléba.

EGER–SZEGED

Az Eger mindkét mérkőzésen nyolc gólon tartotta a Szegedet, és mivel otthon 14-et, idegenben 10-et szerzett, így szintén 2–0-s előnyből várta a pénteki összecsapást.

A Szivós Mártont nélkülöző vendégek azonban nem tervezték könnyen megadni magukat, Aljosa Kunac góljával vezetéshez jutottak, Tóth Márton megduplázta az előnyt, és bár Kevin Graham szépített, Tóth újabb találata és Juhász Zsolt büntetője pedig már 1–4-es állást jelentett. Persze ehhez az is kellett, hogy a hazai emberfórokból nemhogy gól nem született, de a visszaúszásoknál kétszer is kiállítást kaptak az egriek.

Az első negyed utolsó perctől kezdve azonban lábra kapott a házigazda, a szegediek lendülete teljesen megtört, és a következő két negyedben csupán egy emberelőnygólig jutottak, miközben az egrieknél Hárai Balázs, Biros Péter és Bátori Bence is duplázott, a záró felvonást pedig már 9–5-ös előnnyel várták.

Az egriek a záró felvonásban újabb két gólt szereztek, a vendégek pedig már kettős emberelőnyből sem tudtak betalálni, így végül kiütéses hazai siker született (11–5).

FÉRFI VÍZILABDA OB I
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–RACIONET-HONVÉD 16–9
(4–2, 5–3, 4–3, 3–1)
Szolnok, 500 néző. Vezette: Dodog, Fekete B.
SZOLNOK: Decker A. – Sz. Mitrovics 1, TÖRÖK B. 1, HOSNYÁNSZKY 4, Kis G., Jansik D., Gocics 1. Csere: Lévai (kapus), Vámos 2, ALEKSZICS 6, Vörös 1, PÁSZTOR, Hangay Z., Tóth P.
HONVÉD: Gergely I. – Takei 2, FÜLÖP 5, Kiss G., Kovács G. 1, Illés 1, Mátyás. Csere: György (kapus), Szőke, Steinmetz B., Boros, Csacsovszky.
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 9/5
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. -
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. -
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Szolnok javára.

ZF-EGER–DIAPOLO-SZEGED 11–5 (2–4, 4–1, 3–0, 2–0)
Eger, 1300
néző. Vezette: Csanádi, Székely Balázs
EGER: Bisztritsányi – BÁTORI 2, Biros 2, Gór-Nagy, HÁRAI 2, Graham 1, Bundschuh. Csere: Varga II Zs., Salamon F. 1, KOVÁCS GÁBOR 2, Bedő 1, Lőrincz, Zalánki
SZEGED: Nagy V. – TÓTH M. 2, Hegedüs G., Kunac 2, Seman, Kiss Cs., Juhász Zs 1. Csere: Decker Á., Molnár T., Jansik Sz., Zsigri, Török K., Vincze M.
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 13/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Hegedüs G. (22. p.), Lőrincz (30. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 az Eger javára
MESTERMÉRLEG
DABROWSKI NORBERT, az Eger edzője:
– Láttam eddig is, hogy fáradnak a szegediek, de vitte őket a lendület, most viszont meglátszott rajtuk, hogy nehézséget jelentett nekik az utolsó negyed. Az lett volna a baj, ha megijedek egy négynél, ám bíztam magunkban. Nemzetközi szinten ilyenkor elmegy az önbizalom, most nem így történt, remélem, hogy ez nagy előrelépés a csapatnak.
VINCZE BALÁZS, a Szeged edzője: – Csodásan kezdtünk, talán úgy, ahogyan a többi mérkőzésen is kellett volna. Értelemszerűen ebben a meccsben benne volt az előző mérkőzés is: nehéz két nappal egy olyan vereség után egy idegenbeli mérkőzést játszani azzal a tudattal, hogy ha kikapunk, vége a párharcnak. A kezdéssel tudtunk meglepetést okozni, utána már nem.


A DÖNTŐBEN
Szolnok (1.)–Eger (2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik