Az Eger megnyerte a bajnokságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2012.05.21. 20:29
null
Antal Dóra az utolsó negyedben két gólt is szerzett (fotó: Havran Zoltán)
Az Eger lett a női vízilabda-bajnokság győztese, mivel a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen 12–7-re győzte le a BVSC-t.

A mindent eldöntő meccsre készülődött az Eger és a BVSC női vízilabdacsapata az ob I bajnoki címéért. A párharcban mindkét együttes 2-2 győzelmet aratott, így a párharc ötödik találkozójára várt a döntés.

Az elején nem potyogtak a gólok, négy és fél percet kellett várni az első találatra. Ekkor Horváth Ágnes révén a fővárosiak szereztek vezetést, és az első negyedet végül kétgólos előnnyel zárták.

A másodikban próbált zárkózni az Eger, Somhegyi Noémi két gólt is szerzett, de a másik oldalon Csabai Dórának is jól ment a játék, ő is kétszer talált be, így féltávnál maradt egy gól a BVSC előnyéből.

Az egriek viszont a harmadik negyedben hat gólt dobva gyakorlatilag eldöntötték a meccset. Ebony Neeshamet nem tudták tartani a BVSC-sek, az ausztrál újabb három gólt tett hozzá a korábbi kettőjéhez, és így a negyed végén háromgólos egri előnyt jegyezhettünk fel. A záró játékrészben Antal Dóra két gólt szerezve tette még biztosabbá a hevesiek győzelmét.

NŐI VÍZILABDA OB I
NTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
ZF-Eger–BVSC-Zugló Diapolo 12–7 (1–3, 3–2, 6–2, 2–0)
Eger, Bitskey-uszoda, 1600 néző. Vezette: Székely Balázs, Vogel Gábor
ZF-EGER: GANGL – ANTAL 3, Pócsi, PENGŐ1, SOMHEGYI 2, Czigány, NEESHAM 5. Csere: Pócsi, Veréb, Zajácz VÁLYI 1, Varga R., Illés H. Parádi. Edző: Kelemen Attila.
BVSC: Szilágyi – CSABAI 4, Tomaskovics, Tóth I., Illés A., Kisteleki, Ráski. Csere: Takács V., FARKAS K. 1, Ipacs 1. Horváth Á. 1, Kele, Szabó S. Edző: Petrovics Mátyás.
Gól emberelőnyből: 6/1, ill.6/0.
Ötméteresből: 0/0, ill. 1/0.
Kipontozódott: Pengő (28.).
A párharc végeredménye: 3–2 a ZF-Eger javára.
Mestermérleg
Kelemen Attila: – Nehezen indultunk, de úgy érzem megérdemelten győztünk. A hazai mérkőzéseken mindig biztosan tudtunk nyerni. Szép játékkal hál istennek nagyon szép közönség előtt. A magas színvonalú bajnoki finálé jó propagandája volt a magyar női vízilabdázásnak. Most már London felé irányulhat a figyelmünk.
Petrovics Mátyás: – Gratulálok az Egernek, megérdemelten lettek bajnokok. Részemről pedig óriási gratuláció a csapatomnak, mert fantasztikusan teljesítettek egész évben. Úgy nem lehet bajnoki döntőt nyerni, hogy idegenben mindhárom meccsen volt egy-egy totál üresjáratos negyedünk. Ez megbosszulta magát, egyenletesebb teljesítményt kell nyújtani.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik