Az Eger, a Szolnok, a Honvéd és a Szeged is MK-elődöntős

Vágólapra másolva!
2011.11.05. 19:41
null
Simának indult, izgalmasan ért véget a Vasas-Honvéd rangadó (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Az Eger, a Szolnok, a Honvéd és a Szeged jutott be a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőjébe, miután mind a három együttes sikerrel vette a negyeddöntőt. A visszavágókon az Eger szűken nyert a BVSC ellen, a Szolnok viszont kiütötte a Pécset, a Szeged a Ferencvárost, bár a továbbjutás elméletben már az első összecsapást követően eldőlt mindhárom párharcban. A Honvéd viszont hiába tartotta sokáig kézben a Vasas elleni mérkőzését, a hajrá izgalmasan alakult. Pedig Vad Lajos együttese háromgólos előnnyel várta a szombati találkozót, amelynek volt olyan pillanata, amikor három góllal vezetett, tehát összesített előnye akkor hat gól volt, Földi László csapata azonban nagy hajrát nyitott, de hiába, kiesett.

 

Vasas–Honvéd

A negyeddöntő rangadójának visszavágója tartogatta a legtöbb izgalmat – bár a Honvéd háromgólos előnye azért tiszteletet parancsolhatott ezen a szinten –, de a Vasas hiába készült nagyon, többnyire futott az eredmény és az ellenfél után. Földi László együttese a harmadik negyed közepén vezetett először, az viszont fordulópontnak bizonyult. Lendületbe jöttek a házigazdák, rendezték védekezésüket, és úgy is izgalmas hajrát tudtak összehozni, hogy a záró részre 7–7-tel fordultak a felek. A negyedik negyedben ugyanis csak Vasas-gól született, méghozzá kettő, így a Honvéd előnye egyre csökkent, de a játékrész második felében már eredménytelenek voltak a csapatok.

Eger–BVSC

A bajnokcsapat a kilenc góllal megnyert első, pénteki összecsapást követően nem sok kérdőjelet hagyott a szombati visszavágóra, döntően ennek tudható be, hogy az egriek többnyire stabil védekezésükkel úgy tudtak meccset nyerni, hogy a zuglóiak dicséretesen tartották a lépést. Sőt, az első negyed egyértelműen az övék volt, vezettek is, és még a második után is döntetlenre álltak. A harmadik felvonásban hat perc alatt 4-0-s etappal megléptek a házigazdák, de ott megállt, így feljött és meccsben maradt a BVSC, hat perccel a vége előtt mindössze egy gól volt a hátránya, és a végén is csak közte kettő lett, nem kifejezetten igazolva a két gárda között meglévő papírformát különbséget.

SzolnokPécs

A bajnokságban friss trónkövetelő szolnokiak elméletben szintén továbbjutóként szállhattak a vízbe a pécsiek elleni hazai visszavágón, de ellentétben az egyik nagy rivális egriekkel, nekik hazai pályán sem okozott semmilyen gondot az ellenfél. A sérülés miatt hosszabb időre kidőlő olimpiai bajnok center, Kiss Gábort nélkülözve is gólfesztivált rendeztek. A Pécs az elején még 1–1-re mentett, a Szolnok viszont bedurvult, és azon az egy gólon tartotta ellenfelét egészen a 29. percig, de azzal a pécsi találattal már csak 15–2-re módosult az állás, a vége közte tizennégy lett. A győztes csapatban hárman tripláztak, hárman dupláztak.

Ferencváros–Szeged

Utolsóként a Szeged jutott be az elődöntőbe, méghozzá kettős győzelemmel. Vincze Balázs együttese a negyeddöntő visszavágóján tíz góllal nyert a Ferencváros ellen, amelynél egy nappal korábban is simán, hazai környezetben nyolc góllal bizonyult jobbnak. A ferencvárosiak vezető találatára gyorsan négy góllal válaszoltak a szegediek az első negyedben, állandósult a két csapat között a sokgólos különbség. A harmad negyed első részében kétgólos hátrányra zárkóztak fel a népligetiek, de a szegediek 5–0-as etappal megint elhúztak, majd kiütésessé tették sikerüket.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
TEVA-VASAS-UNIQA–GROUPAMA-HONVÉD 9–7 (2–4, 1–0, 4–2, 2–0)
Komjádi uszoda, 700 néző. V: Székely Balázs, Marjay Zs.
VASAS: NAGY V. – Katonás, Boskovic 1, Decker Á., Steinmetz Á. 1, KISS G. 3, DRASKO BRGULJAN 2. Cs: Fülöp, Takács Bálint, Vörös, Vámos 2, Steinmetz B., Fazekas. Edző: Földi László
HONVÉD: GERGELY – SZIVÓS, Mátyás, Gór-Nagy 1, Hárai, TÓTH M. 4, Kovács R. 1. Cs: Salamon 1, Jansik, Angyal. Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 5/1
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. –
Kipontozódott: Mátyás (25. p.), Gór-Nagy (28. p.)
Továbbjutott: Honvéd (15–14)
MESTERMÉRLEG
Földi László: – Rosszul kezdtünk, de utána volt annyi tartás a csapatban, hogy felálljon. Ez sokkal hamarabb is megtörténhetett volna, ha a helyzeteinket belőjük. Nagyon sok ziccert hagytunk ki, ez pedig nem maradt büntetlenül: hiába sikerült a Honvédot elfárasztani a végére, tudták annyira tartani az eredményt, amennyi elég volt. A Honvéd jutott tovább, de picin múlott, hogy mi kerüljünk a négyes döntőbe. Ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni...
Vad Lajos: – Jó Vasason jutottunk túl, úgy érzem, a két meccs alapján megérdemelten. Saját magunkból merítettünk erőt, meg abból, hogy nem nekünk állt bizonyos idő után a zászló. Ha az embert hiúságában bántják, akkor az dacot szül, és ezen meccsen nagyon csúnyán megbántottak minket a hiúságunkban.
ZF-EGER–BVSC-ZUGLÓ 12–10 (2–3, 3–2, 4–2, 3–3)
Eger, 300 néző. V: Mucskai, Molnár P.
EGER: Bisztritsányi – GRAHAM 3, HOSNYÁNSZKY 5, Binder, Mezei. Kovács G. 1, Bátori. Cs: BUNDSCHUH 1, Naganuma, Seman 1, Chilkó, Lőrincz 1. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
BVSC: Györke - DEME 2, Szűcs 1, Rajna 1, KERESZTES 2, Borsós 2, Ambrus. Cs: Berta, Nagy S., BEDŐ 2, Kotszidisz, Zsoldos, Hőna. Edző: Dabrowski Norbert,
Gól emberelőnyből: 11/5, ill. 7/3.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Bátori (29.)
Továbbjutott: ZF-Eger kettős győzelemmel (2716)
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – Pénteken motiváltan játszottunk ma a saját közönségünket sem tudtuk rendesen kiszolgálni.
Dabrowski Norbert: – A kilencgólos különbségű első meccs megtette a hatását mindkét csapatnál. Úgy gondolom ennél többet nem tudunk nyújtani egy Eger ellen.
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP—PVSK-FÜSZÉRT 18–4 (4–1, 3–0, 4–0, 7–3)
Tiszaligeti uszoda, 200 néző. V: Csanádi, Vojvoda.
SZOLNOK: DECKER A. — Gosics 1 (1), Nyéki, Komlósi, Regős 1, HANGAY Z. 2 (1), Negrean. Cs: Kovács O. 2, R. GEORGESCU 3, SÜVEGES 3 (1), Pásztor M. 3, Mohi O. 1 (1), Marnitz 2. Edző: Cseh Sándor.
PÉCS: Kozarski — Lukács G., Hangay R., Hoppál 1, Scholefield, O’Regan 1, De Blasio. Cs: Tihanyi (kapus), Takács J., Bóbis, Soós G., Krizsán 1, Bertha 1, Müller. Edző: Petik Attila.
Gól - emberelőnyből: 7/4, ill. 6/0.
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2.
Kipontozódott: O’Regan (25.).
Továbbjutott: a Szolnok kettős győzelemmel (31–11)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor: — Ezt a védekezésünket kellene megvalósítani az erősebb csapatok ellen is. A sorsolásnak és magunknak is köszönhetjük, és egyben örülünk a négybe jutásunknak.
Petik Attila: — Gratulálok a szolnoki csapatnak. A pécsi születésű Bertha Pál gólt lőtt, ennek tudunk csak örülni.
FTC-FISHER KLÍMA–SZEGED-BETON 9–19 (1–4, 3–3, 2–5, 3–7)
Népliget, 100 néző. V: Németh A., Birri
FERENCVÁROS: Kosztrov – CZIGÁNY K. 3, Sántavy 1, Paján, Kincses, Korényi 1, Varga I Zs. 1. Cs: Illés S., Polovic, Deutsch, Sánta, Székely B. 2, Simon R. 1. Edző: Ambrus Tamás
SZEGED: Baksa – TÖRÖK 4, Somogyi 1, BÁLINT 2, Molnár T. 2, Kunac, Juhász Zs. 1. Cs: Turzai 2, Kayes 1, HEGEDÜS G. 3, Varga P. 2, Younger 1. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 10/0, ill. 6/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 3/1, ill. 4/4
Kipontozódott: Sántavy (19. p.), Kayes (24. p.), Paján (25. p.), Bálint (29. p.), Korényi (31. p.)
Továbbjutott: a Szeged kettős győzelemmel (32–14)
MESTERMÉRLEG
Ambrus Tamás: – Ismét túl vagyunk egy tanulságos kétkapus edzésen. Célunk továbbra is a fejlődés, és az új Fradi megalapozása.
Vincze Balázs: – Nehéz volt az előző három Fradi-meccs negyvennégy tizenhármas gólkülönbsége után motivációt találni, nem is nagyon sikerült.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik